Stichting Stomaatje organiseert een zwemdag voor stomadragers

 

Kom ook naar de Stomaatje Zwemdag!

Sinds 2007 organiseert Stichting Stomaatje eenmaal per jaar een zwemdag voor stomadragers en hun directe omgeving. De stichting huurt een zwembad inclusief privé badmeester af, waar mensen met een stoma de privacy hebben om tussen familie, vrienden en lotgenoten de stap in het water te wagen. Zondagmiddag 17 Mei 2020 wordt de Stomaatje Zwemdag voor de 14de keer georganiseerd. We hebben het aanmeldingsformulier weer geopend

 

 

Zwembaden afgehuurd

De Zwemdag vindt net als vorige jaren plaats in zwembad Hoogland in Amersfoort. Hoogland heeft een 25 meter bad (van 130 cm tot 200 cm diep) en een bad van 12 meter (van 20 cm tot 120 cm diep), ideaal voor de kinderen die meekomen. Ook zijn er kluisjes te gebruiken voor 50 cent (die je na afloop weer retour krijgt). Het parkeren is gratis en rondom het bad staan tafels en stoelen zodat er gebabbeld kan worden met elkaar. Hierdoor hebben wij als stichting ook de mogelijkheid een promotafel in te richten met flyers en de producten van Design your stoma. Maar het allergrootste voordeel is dat we het gehele pand voor ons alleen hebben! Zodra de groep voor ons klaar is, is het domein voor Stichting Stomaatje.

 

Stomaatje zwemdag 

Iedereen is welkom

Iedere (aanstaande) stomadrager is welkom, evenals aanhang als partners, vrienden, familie en kinderen. Ook mensen waarbij hun stoma is opgeheven, of die een andere techniek hebben gekregen zoals een pouch, continent stoma of voedingssonde, zijn van harte welkom. Voor mensen in een rolstoel is deze dag eveneens mogelijk. Maar houd er rekening mee dat het geen medisch zwembad is. En zwem je liever niet? Je kunt ook alleen een kijkje komen nemen.

 

Donateurs zwemmen gratis

Stichting Stomaatje probeert de kosten zo laag mogelijk te houden. In het verleden door de opbrengst van collectes of winnen van prijzen. Voor dit jaar kan Stichting Stomaatje het betalen door de sponsoring en giften. Donateurs zwemmen daarom ook dit jaar gratis en krijgen € 5 euro korting pp op maximaal vier van hun meegenomen en vooraf opgegeven gasten. Voor een ieder die zich opgeeft maar geen donateur is kost de entree tot het zwembad € 7,50 euro per persoon, ook hun gasten. Kinderen tot 4 jaar zwemmen gratis en kinderen van 4 tot 12 jaar zwemmen voor € 1 euro.

 

Stomaatje Zwemdag restaurant

 

 

Uiteten

Het blijft niet alleen bij zwemmen; na het zwembad gaan we uiteten in Amersfoort. Helaas moeten we opzoek naar een andere locatie omdat A1-Plaza gestopt is. Hier heb je de mogelijkheid om ervaringen te delen, tips uit te wisselen en gezellig na te babbelen met de aanwezigen. Mensen kunnen er ook voor kiezen alleen naar het eten te komen en het zwembad over te slaan. De prijs is omdat de locatie nog niet bekend is nog onbekend.

Korting op het eten

Ook voor het eten probeert Stichting Stomaatje de kosten zo laag mogelijk te maken. We proberen voor de zwemdag 2020 sponsors te werven zodat de kosten van het eten goedkoper worden voor de deelnemers. We kunnen geen garanties geven, maar de kosten in de tabel hieronder kunnen dus richting de zwemdag lager worden.

 

Overzicht van de kosten (2020 op dit moment nog onder voorbehoud):

  Donateur / hun gast(en) Niet-donateur / hun gast(en) Kinderen
Zwemmen Gratis / € 2,50 € 7,50 / € 7,50

Tot 4 jaar gratis

Tot 12 jaar € 1,-

Eten € onbekend / € onbekend € onbekend / € onbekend

<1.20m € onbekend

<1.40m € onbekend

Prijzen van Wokken zijn op dit moment gecalculeerd met 3 sponsors. Wat een korting op de originele prijs is van 15 euro per persoon (max 50 personen)

 

Daar doen we het voor!
Als je hoort dat er zelfs een stomadrager aanwezig was die voor het eerst in 18 jaar weer durfde te zwemmen en meteen de week erna, omdat ze over de drempel heen was, is gaan zwemmen met vriendinnen. Dan word je als vrijwilliger met de neus op de feiten gedrukt dat we dit vooral moeten blijven organiseren!

 

Goodiebag

Elk jaar zorgen we in samenwerking met onze sponsors voor een goed gevulde goodiebag voor de aanwezige stomadragers. Daar werd in het verleden zelfs op ons forum en onze Facebookpagina nog lang over nagepraat. De steunband die gratis kon worden aangevraagd, de usb stick, de handige pen die gebruikt kon worden voor een tablet... Er zaten weer veel leuke en handige dingen in. En uiteraard ook stomagerelateerde informatie, zoals een stomadrager die door de informatie in de goodiebag in overleg is overgestapt naar een ander merk stomazakje wat veel beter bij hem bleek te passen.

 

Plaats

De Stomaatje Zwemdag wordt gehouden in Amersfoort.
- Zwembad Hoogland: Sportlaan 15, 3828 AZ Amersfoort
- Restaurant is voor nu nog onbekend: Amersfoort

Tijden

- Zwembad Hoogland: van 13:30 tot 16:45
- Restaurant is voor nu nog onbekend: 17:00 tot max 20:30 (je mag vertrekken wanneer je wil)

Aanmelden

De Stomaatje Zwemdag is een jaarlijkse evenement waar vele stomadragers en hun omgeving naar uitkijken. Ieder jaar melden zich weer veel nieuwe mensen aan, tezamen met een aantal oude bekenden. In verband met de organisatie is het verstandig je vroeg op te geven. Alleen mensen die zich aangemeld hebben hebben toegang tot de Stomaatje zwemdag

 

Interesse om ook deel te nemen aan onze zwemdag? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of meld je aan via dit formulier: aanmeldenzwemdag.stomaatje.nl

 

Zwemdag Sponsors 2020: 

Laatst aangepast op vrijdag 17 januari 2020 17:43
 
Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email