Stichting Stomaatje ontwikkelt haar eigen informatiewaarborg

 

Stichting Stomaatje ontwikkelt haar eigen informatiewaarborg

 

Stichting Stomaatje vindt het heel belangrijk dat de informatie op haar site feitelijk juist, volledig en up-to-date is en heeft daarom de hulp van professionals ingeroepen.

 

Wat is betrouwbaar?

Het internet staat bol van de medische adviezen en informatie. Hoe weet je nu dat een website betrouwbare, neutrale en actuele informatie biedt? Stichting Stomaatje heeft daarom haar website na laten kijken door professionals en daar haar eigen keurmerk aan verbonden.

 

Internationaal keurmerk is gedragscode

De stichting heeft als medisch betrouwbare patiëntenorganisatie in 2011 al het HON-code certificaat verkregen, een internationaal keurmerk dat een gedragscode heeft ontwikkeld voor medische websites en deze toetst aan de hand van acht strenge ethische principes. Maar Stichting Stomaatje wilde meer. Ze vindt het belangrijk dat alle informatie die ze op de website www.stomaatje.nl biedt feitelijk juist is, volledig is en de meest recente informatie bevat. En daarom heeft de stichting een eigen keurmerk in het leven geroepen.

 

Keurmerk uniek in Stomawereld

Dit keurmerk wordt gedragen door een groep professionals; een MDL-arts, een chirurg, vanuit de V&VN: een stomaverpleegkundige en twee kinderstomaverpleegkundigen, maar ook een diëtiste, sportarts, re-integratiecoach, een psychologe en een seksuoloog. Al deze professionals hebben volledig op vrijwillige en belangeloze basis ieder de pagina’s die liggen in hun expertisegebied voor ons nagekeken. Door deze professionele blik is elke kleine of grote fout of onduidelijkheid eruit gefilterd.

 

Belangeloze medewerking vanuit professionals

Deze professionals noemen wij onze ‘ambassadeurs’. Wij zijn ze zeer erkentelijk dat zij zich aan de stichting willen verbinden en aan de inhoud en dus aan dit keurmerk mee willen werken. Meewerken aan een betrouwbare onafhankelijke website waarvan feitelijke onjuistheden zijn gecorrigeerd, zodat wij goede en complete informatie bieden aan (aanstaande) stomadragers, hun omgeving, studenten, professionals en andere geïnteresseerden.

 

Gelanceerde pagina’s pas een begin

Uiteindelijk zullen alle pagina’s op de website Stomaatje.nl (en in de toekomst ook onze andere websites) worden nagekeken door professionals. Op de betreffende pagina’s zal een ‘beeldmerk’ komen te staan, zodat het voor elke bezoeker duidelijk is welk onderwerp er zijn nagekeken en de specialisten zullen op onze speciale pagina zich als ambassadeur aan u voorstellen met welk specialisme zij ons hebben geholpen. Ieder jaar laten wij de professionals de informatie op onze site controleren zodat de informatie up-to-date blijft.

 

 

 

<-- Terug

 

Laatst aangepast op zondag 03 maart 2013 12:38
 
Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email