Stomaatje lanceert een nieuw product: PEG hoesjes

 

Stomaatje lanceert een nieuw product: PEG hoesjes, 21 maart 2013

 

Design your stoma, een afdeling van Stichting Stomaatje, breidt zich uit met een nieuwe lijn hoesjes: PEG hoesjes. Hoesjes voor een voedingsstoma (inputstoma) die via de buikwand direct in de maag (of verder) zijn geplaatst.

 

Design your stoma creëert met een aantal coupeuses –zelf een stoma of hier direct bij betrokken- op maat gemaakte producten voor stomadragers. De stichting kijkt naar waar behoefte aan is, en probeert hiervoor een geschikt product te ontwikkelen. De coupeuses, allen vrijwilligers, vinden het een eer om voor hun lotgenoten iets moois te maken.

 

Vanaf het moment dat een van onze coupeuses meemaakte dat haar kind een voedingssonde kreeg, ontstond het idee om hiervoor een hoesje te gaan ontwerpen. Dit zijn hoesjes voor een voedingssonde die via de buikwand direct in de maag (of verder) zijn geplaatst. Zeker voor kinderen is het heel leuk om van een gezellige print een hoesje te plaatsen om hun voedingskatheter, die tevens maagsappen kan opnemen. Tijdens het ontwerpen hebben wij veel hulp gehad van ervaringsdeskundigen. Het prototype is eerst uitvoerig getest.

 

Design your stoma begon met hoesjes in allerlei printen en soorten stoffen voor om een stomazakje. Inmiddels is de afdeling uitgebreid met luxe banden, banden voor dagelijks gebruik en zwem&saunabanden. En nu breiden we het assortiment weer verder uit met: PEG hoesjes! Voor de PEG hoesjes zijn alle stoffen van katoen, comfortabel en goed te wassen (maagsappen bijten uit). Ze zijn niet geschikt voor een button. We hopen hier weer veel mensen en kinderen blij mee te kunnen maken.

 

Doordat er veel vraag is naar onze producten en we nog vele ideeën zouden willen ontwikkelen, zoeken we mensen met naaiervaring die ons team, als vrijwilliger, zouden willen komen versterken: http://www.stomaatje.nl/stichtingstomaatje/vacatures/305-naaisterdesign.html

 

Voor meer informatie zie: www.designyourstoma.nl

 

<-- Terug

 

Laatst aangepast op donderdag 07 augustus 2014 15:51
 
Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email