De tiende Stomaatje Zwemdag een groot succes!

 

Mei 2016

De tiende Stomaatje Zwemdag een groot succes!

 


Zondagmiddag 22 mei werd de Stomaatje Zwemdag voor de tiende keer georganiseerd en evenals voorgaande jaren was dit weer een groot succes. Dit jaar waren er bijna 50 aanmeldingen. Er is behoefte aan, dat blijkt. Kinderen, jongeren en ouderen; alle leeftijden waren vertegenwoordigd. De één kwam om de drempel naar het water te overwinnen, de ander om ervaringen van mede-stomadragers te horen en weer een ander kwam voor de gezelligheid.

 

 

Er blijkt behoefte aan

Sinds 2007 organiseert Stichting Stomaatje eenmaal per jaar een zwemdag voor stomadragers en hun directe omgeving. Ook dit jaar was de zoon van stomadraagster Wil, Michiel, onze privé badmeester. Meer privacy kun je niet hebben! Zwemdagen voor stomadragers worden inmiddels al vaker georganiseerd door andere organisaties, toch blijkt er nog een enorme behoefte aan. En zo lang de behoefte er is, blijven we het organiseren!

 

 

 

Feestelijk tintje

Doordat het de tiende keer was dat wij deze dag organiseerden, hebben we er een feestelijk tintje aan gegeven. Zo was er een les aquajogging door Hans, wat zorgde voor enorm veel lol maar ook een pittig uurtje! Wie weet voor herhaling vatbaar?

 

 

 

Er was een leuke wedstrijd waarbij er in het bad iets opgedoken moest worden en waar leuke prijzen mee te winnen waren. We hadden in samenwerking met sponsor Convatec gezorgd voor taart en vanuit de stichting voor koffie, thee en frisdrank.

 

 

En iedere deelnemer kreeg namens de stichting een toepasselijk kadootje: een poepje!

 

 

 

Wokken

Na het zwembad gingen we naar Wokrestaurant ‘Het Oosten’ in Amersfoort voor een hapje en een drankje. Voor ieder wat wils; van sushi en grill tot patat en soep. Hier had iedereen de mogelijkheid om ervaringen te delen, tips uit te wisselen en gezellig na te babbelen met de aanwezigen.

 

 

Goodiebag

Elk jaar zorgen we in samenwerking met onze sponsors voor een goedgevulde goodiebag voor de aanwezige stomadragers en aanhang. Kinderen krijgen een aparte goodiebag. Het waren voor de stomadragers zelfs twee tassen vol, zo goed gevuld was hij met allerhande informatie rondom een stoma en leuke goodies van onze sponsors.

 

 

2017

Natuurlijk organiseren wij volgend jaar weer een zwemdag, en hopen op een wie weet nog grotere opkomst. Zet zondag 11 juni alvast in je agenda. Houd onze nieuwsbrief, social media en website in de gaten voor het laatste nieuws!

 

 

<-- Terug

 

Laatst aangepast op woensdag 13 juli 2016 15:37
 
Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email