Stichting Stomaatje 3e

 

18 februari 2017

 

Stichting Stomaatje 3e

Op 18 februari jl. vond de prijsuitreiking plaats in het regiokantoor van ING Nederland te Alphen aan de Rijn en mocht het bestuur van Stichting Stomaatje de 3e prijs in ontvangst nemen. ING Nederland wil met een fonds goede doelen en initiatieven ondersteunen.

 

 

Het in 2015 opgerichte ING Nederland fonds wil met donaties goede initiatieven in Nederland ondersteunen of mogelijk maken. Het thema is: ‘Help Nederland Vooruit’ waarbij landelijk zo’n 260 initiatieven in 52 regio’s worden beloond van de 1700 initiatieven die zich hadden gemeld. Van de 56 regionale initiatieven in het ‘Groene Hart’ werden er 5 door een jury van ING beloond.

 

Stemmen op jou goede doel

In de maand januari hebben 260 genomineerde organisaties hun achterban gevraagd hun stem uit te brengen op hun. Bij 50 stemmen was de donatie van ING bekrachtigd, maar hoe meer stemmen hoe hoger het bedrag kon worden. Omdat Stichting Stomaatje regelmatig acties vind waarbij door stemmen geld kan worden verdiend voor hun goede doel waren ze bang dat het moeilijk zou zijn hun achterban weer zo ver te kunnen krijgen dat zij wilden stemmen. Maar het tegendeel was waar: 355 personen staan pal achter Stomaatje en hebben het gedaan. Daarmee hebben zij Stichting SafeWings (266) en Stichting SamenhuiS (324) achter zich gelaten en moesten zij Stichting Hospice Moerkapelle (779) en Het Bruisnest, onderdeel van Kwintes (544) voor laten gaan.

 

Derde plaats betekent € 2.000 euro donatie

Eliene Sietsma: “waren we met de 5e plaats al blij in de tussenstand, zodat we de jaarlijkse zwemdag kunnen organiseren, nu werden we verrassend 3e en kregen een cheque van € 2.000 euro uitgereikt. Dan hebben we veel stemmen binnengehaald met de nieuwsbrief in de laatste week. Het fijne is dat je naar een uitreiking gaat waarbij je weet met een prijs voor de stichting thuis te komen en er dus geen onnodige kosten worden gemaakt. We kregen zelfs een uitrijmunt voor de parkeergarage. Het was sowieso heel liefdevol verzorgd met tafels en een gebakjestafel en een gastvrouw en gastheer en een enthousiaste bedrijfsleider en een echte fotograaf en natuurlijk…. De INGmascotte!”

 

Organisatie jaarlijkse zwemdag gewaarborgd

Eliene gaat verder: “we waren naarstig op zoek naar financien om het begrotingsgat van 2016 (600 euro) en de aankomende begrotingstekort van 600 euro om het zwembad weer te huren, op te vangen. Door deze prijs hebben we zelfs al een bedrag op de plank liggen voor 2018 en kunnen we verder werken aan onze websites. Helemaal te gek!”

 

 

 

IJssel en Lekstreek, Woensdag 22 februari 2017

 

 

<-- Terug

 

Laatst aangepast op dinsdag 07 maart 2017 17:14
 
Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email