Advertentie Dansac
Dansac TRE soft convex stoma

Stichting Stomaatje
Wie zijn wij?
Stichting Stomaatje
Stichting Stomaatje is een non-profit organisatie die volledig draait op vrijwilligers. We zijn er voor de stomadrager, maar ook hun naasten en professionals kunnen bij ons terecht. We bieden uitgebreide informatie van alle ins en outs rondom een stoma, zijn een platform van lotgenotencontact en informatie uitwisseling en ontplooien nieuwe initiatieven die het hebben van een stoma draaglijker maken. We zijn dé ontbrekende schakel tussen stomadrager (en achterban) en professional.
Heb je stomamateriaal over?
Heb je stomamateriaal over?
Wij zijn een inzamelingsactie gestart om overgebleven medisch materiaal te verzamelen voor Oekraïne, want daar is de nood hoog. Wij werken hierin samen met een plaatselijke stichting; Stichting Krimpenerwaard Oekraïne. Zij brengen het met regelmaat naar het getroffen land.
Autobiografie Ik leef!
Onze boeken
Autobiografie Ik leef!
We hebben inmiddels 3 boeken uitgegeven: “Relatie en seksualiteit met een stoma” en “Reizen en onderweg met een stoma”. Ervaringsverhalen van stomadragers en hun naasten, aangevuld met praktische informatie. En de autobiografie van Eliene, "Ik leef! een stoma als kadootje".
Onze Besloten Faceboekgroep
Lotgenotencontact
Onze Besloten Faceboekgroep
Onze besloten Stomaatje Faceboekgroep wat met een dagelijks groeiend ledenaantal een geliefde plek is voor lotgenotencontact en informatie uitwisseling.
Word donateur!
Steun ons
Word donateur!
Steun jij ons ook? Om de stichting te waarborgen en te kunnen laten groeien zoeken we mensen en bedrijven die ons willen steunen. In natura, financieel en met raad en daad. Zo kunnen we onze informatie uitbreiden, websites optimaliseren en nieuwe initiatieven ontplooien.
Doe ook mee!
Deel je ervaringen
Doe ook mee!
Zou jij je ervaringen willen delen voor onze website? Dit is enorm waardevol. Vul vooral het formulier in, dan ontvang je een vragenlijst waar je in eigen woorden je ervaringen op kunt schrijven. Dit plaatsen we op de website bij het bijbehorende onderwerp. Alvast bedankt voor je openheid!
Stomamateriaalover.nl
Deze website is ontwikkeld voor en door stomadragers en hun omgeving. Het is een marktplaats om je ongebruikte stomamateriaal uit te wisselen met andere stomadragers of een goed doel. Ook vind je er informatie rondom verspilling en bespaartips.
Word ook vrijwilliger!
Het Stomaatje team
Word ook vrijwilliger!
Zonder vrijwilligers geen Stomaatje! Zie hieronder onze trots, de mensen die Stichting Stomaatje vol enthousiasme helpen.
Lees de belevenissen van stomadragers
Blogs
Lees de belevenissen van stomadragers
Maak kennis met onze bloggers! Ze schrijven over hun leven met een stoma. Over de leuke en minder leuke dingen. Eerlijk, open en met humor.
webshop voor stomadragers
Design Your Stoma is een vrijwilligersinitiatief van Stichting Stomaatje en biedt producten voor stomadragers. Een verlengstuk van je lingerie of badkleding. Comfortabel, sexy, praktisch, ondersteunend of stoer!
Buikspieroefeningen
In PDF te downloaden
Buikspieroefeningen
We hebben een serie buikspieroefeningen ontwikkeld voor stomadragers; zowel voor als je net een stoma hebt gekregen als voor zodra je voldoende hersteld bent.
Meld je aan!
Scholing & gastlessen
Meld je aan!
Bij ons kunnen opleidingen een aanvraag doen voor een ervaringsdeskundige die een gastles komt geven. Stomadragers kunnen zich bij ons aanmelden voor een plekje in de database. Als er een aanvraag is, kijken we in onze database wie dit het beste kan doen en sturen we je een email of je kunt & wilt.
Stomaatje Kennismakingspakket
Gratis aan te vragen
Stomaatje Kennismakingspakket
Heb je net een stoma gekregen? Of iemand uit je omgeving? Of misschien lig je op dit moment in het ziekenhuis en ben je net geopereerd? Mensen waarbij kortgeleden (maximaal 3 maanden geleden) een stoma is aangelegd of binnenkort krijgen aangelegd kunnen een aanvraag doen voor het (gratis) Stomaatje Kennismakingspakket.
Gastro-maatjes
Onze websites
Gastro-maatjes
Van de oorzaken tot de gevolgen. Informatie rondom maagklachten, operatie en medicatie, sondevoeding en een voedingsstoma. En wat doet het psychisch met je als je niet kunt eten?
Stomaatje Zwemdag
Activiteiten
Stomaatje Zwemdag
Al vanaf 2007 huren we jaarlijks een zwembad af voor stomadragers en hun directe omgeving, waar mensen met een stoma in alle privacy omringd door vrienden, familie en lotgenoten de stap in het water kunnen wagen. Of ze komen voor de gezelligheid en een luisterend oor.
Word ook sponsor
Steun ons
Word ook sponsor
Wij zoeken bedrijven en organisaties die Stichting Stomaatje willen sponsoren. Met sponsors bedoelen we mensen, bedrijven of organisaties die een bepaald bedrag per jaar of een dienst in natura aan ons willen sponsoren. Sponsoring kenmerkt zich door het doen van een 'tegenprestatie', bijvoorbeeld een naamsvermelding op de website. Al zeggen wij liever: we willen niet dat u sponsort, maar investeert in de toekomst van de stomadrager!

OstoBuddy App nu ook in het Nederlands

De OstoBuddy app, ontworpen om mensen met een stoma te ondersteunen in hun dagelijkse leven, is nu ook beschikbaar in de Nederlandse taal. Dit wordt mogelijk gemaakt door een vruchtbare samenwerking tussen de maker van de app en Stichting Stomaatje.
Stichting Stomaatje in RoddelPraat

We kwamen onverwacht voor in RoddelPraat op YouTube. Bekijk het hier terug!
Inzamelingsactie voor Oekraïne

We zijn een inzamelingsactie gestart om stomamateriaal en accessoires, drinkvoeding, incontinentiemateriaal en verbandmiddelen in te zamelen voor Oekraïne. 60 dozen zijn inmiddels al in Oekraïne aangekomen.

Sponsors

AllweCare Basko Healthcare B.Braun ConvaTec Dansac Eakin Hollister

Hoogland Medical Marlen Mathot Mediq MediReva Salts Healthcare

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Stichting Stomaatje? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar

Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Contact

Stichting Stomaatje
Kievit 8
2861ST Bergambacht
info@stomaatje.nl
NL69RABO0118577530