18 jaar alweer!

Hij (of zij?) is volwassen geworden, nu ik nog :P Het heeft me mijn leven weer teruggegeven, nog steeds ben ik blij met m'n zakkie. Schamen? Voor m'n stoma? Niets om me voor te schamen, het is een geweldige oplossing zodat je nog een toekomst hebt.

Je kunt er echt alles mee; duiken, bungyjumpen, wandklimmen, parachutespringen, alles heb ik uitgetest en hij zit er nog hoor haha.

En tja, het heeft heus wel wat nadelen, soms. Echt niet dagelijks hoor. Lekkage hier en daar (soms door mezelf, zakje vergeten dicht te doen, zeker top ook met een witte broek lol), verstopping door iets wat je hebt gegeten, geluid maken op net een stil moment wanneer je het niet wilt, snel naar een toilet moeten en nergens mogen terwijl je zak op ontploffen staat, een natte zak na het douchen bleh, snel uitdrogen met warm weer, sportenī¸ en buikgriep en dan aan een infuusje moeten (maar heej, ik hoef niet te rennen he als ik aan de race ben, jullie niet zakjesdragers wel).

Maar ja, heeft iedereen niet wat? Iedereen heeft toch wel iets? En ik heb dit, ach ja. En nog meer maar dat zal ik erbuiten laten haha.

En er is iets heel moois uit voortgekomen, Stichting Stomaatje. Niets is mooier anderen te helpen door je eigen ervaringenī¸!

 

Laatst aangepast op vrijdag 18 maart 2022 17:59
 
Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email