Gezondheids apps

 

Op deze pagina hebben we apps (applicaties voor oa je telefoon) met betrekking tot gezondheid verzameld die handig kunnen zijn als je een stoma hebt. Kijk in de store van jouw mobiele telefoon (Android, apple, Windows etc) of hij voor jouw mobiele telefoon beschikbaar is.

 

De CCUVN app voor Windows 8.

 

Wat? De app voor patiënten fungeert als digitaal dagboek en is handig in het gesprek met de behandelend arts.

Mogelijkheden? De app is een persoonlijk dagboek waarin dagelijks is bij te houden hoe het gaat. Dit staat los van laboratoriumonderzoek, scans, scopieën of andere medische onderzoeken. Het zegt iets over hoe de patiënt zich voelt op dat moment. Het biedt een geheugensteuntje voor het vastleggen van activiteiten, energiepeil, ziekteverschijnselen, medicatie of eventuele vragen of zorgen die men wil bespreken en met wie. Door eenvoudig te swipen kunnen mensen met crohn en colitis aangeven hoe ze zich voelen, hoe het gaat op het werk of thuis. Met een smiley is direct duidelijk of het om een goede of minder goede dag ging.

Prijs? Gratis

Taal? Nederlands

Leuk weetje: Bijzonder detail is dat de ontwikkeling van deze app in gang is gezet door een medewerker van Microsoft met Crohn.

 

 

BuikBuddy

 

Wat? De BuikBuddy is ontwikkeld door MSD en is een hulpmiddel voor mensen met de chronische darmziekten de Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Deze app is ontwikkeld in samenwerking met patiënten en de CCUVN.

Mogelijkheden? Naast een uitgebreid medisch dagboek waarin patiënten hun ziekteverloop kunnen monitoren en medicatieherinneringen kunnen instellen en de mogelijkheid notities te maken maken voor vragen die je op een later tijdstip nog aan je arts wilt stellen, bevat deze app ook een vertaalmodule voor de meest voorkomende klachten in een groot aantal talen en een toiletvoorrangskaartje van de CCUVN (Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland) dat ook in verschillende talen vertaald kan worden. De app heeft een toiletzoekfunctie zodat je makkelijk het dichtstbijzijnde toilet kan vinden.

Prijs? Gratis

Taal? Nederlands

 

 

 

 

Laatst aangepast op vrijdag 29 augustus 2014 16:07
 
Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email