Stoma apps

 

Op deze pagina hebben we apps (applicaties voor oa je telefoon) verzameld die handig kunnen zijn als je een stoma hebt. Kijk in de store van jouw mobiele telefoon (Android, apple, Windows etc) of hij voor jouw mobiele telefoon beschikbaar is.

 

 

Stoma App

 

Wat? De Stoma App is door Amsterdam Medisch Centrum locatie AMC ontwikkeld samen met de Stomavereniging, Stichting Stomaatje, de Maag Lever Darm Stichting en het SIDN fonds. Het doel van de app is om volwassenen met een stoma beter te informeren en steun te bieden door direct en veilig lotgenotencontact.

Mogelijkheden? Een informatieve bron, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Het bevat een overzicht van geschikte buikspieroefeningen. Handige tips en trucs. Een veilige platform voor lotgenotencontact, waarin het mogelijk is om te kunnen chatten met lotgenoten. Een Stoma Reispaspoort, beschikbaar in 19 talen

Prijs? Gratis

Taal? Nederlands

 

 

 

Stoma HuidCheck

 

Wat? De Stoma HuidCheck is een gratis app die je helpt de huid rond je stoma goed in de gaten te houden. Op een heel makkelijke, snelle en veilige manier. Ontwikkeld door Hollister en Dansac

Mogelijkheden? Het belangrijkste onderdeel van de app is dat je een foto van je stoma en de huid er omheen maakt. De stomaverpleegkundigen van Hollister en Dansac bekijken de foto met de aanvullende gegevens en checken of er reden is om een gespecialiseerde verpleegkundige te raadplegen.

Prijs? Gratis

Taal? Nederlands

 

 

 

 

OstoBuddy

 

Wat? De OstoBuddy is een trackingtool die je helpt je voorraad bij te houden, zodat je op tijd nieuw materiaal besteld.  

Mogelijkheden? Het houdt bij welke materialen je hebt gebruikt en wanneer, waardoor je een goed overzicht krijgt van de hoeveelheden die je nog in huis hebt. Wat zeker handig is als je veel verschillende stomaproducten gebruikt. Zo bestel je altijd op tijd! Ook kun je je output bijhouden, een reminder instellen voor een stomamateriaalwissel en bijhouden wanneer je welke producten hebt uitgetest met daarbij een foto van je stoma.

Prijs? Gratis

Taal? Engels

 

 

Laatst aangepast op donderdag 26 november 2020 11:14
 
Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email