Hier hebben we apps (applicaties voor o.a. je telefoon) verzameld die handig kunnen zijn als je een stoma hebt. Kijk in de store van jouw mobiele telefoon (Android, iOS etc.) of hij voor jouw mobiel beschikbaar is.

We hebben ook Toilet apps en Gezondheids apps voor je verzameld. 

 

Stoma App

 

Wat? De Stoma App is door Amsterdam Medisch Centrum locatie AMC ontwikkeld samen met de Stomavereniging, Stichting Stomaatje, de Maag Lever Darm Stichting en het SIDN fonds. Het doel van de app is om volwassenen met een stoma beter te informeren en steun te bieden door direct en veilig lotgenotencontact.

Mogelijkheden? Een informatieve bron, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Het bevat een overzicht van geschikte buikspieroefeningen. Handige tips en trucs. Een veilige platform voor lotgenotencontact, waarin het mogelijk is om te kunnen chatten met lotgenoten. Een Stoma Reispaspoort, beschikbaar in 19 talen.

Prijs? Gratis

Taal? Nederlands

Bijzonderheden? Zit nog in onderzoeksfase waardoor nog niet 100% van de app voor iedereen te gebruiken is. Verwachte oplevering eind 2023/begin 2024.

 

 

 

StoMakker

 

Wat? De mobiele app “StoMakker” is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 18 jaar met stoma. StoMakker helpt kinderen van verschillende leeftijd om zo goed mogelijk voorbereid op de operatie te zijn waarmee een stoma wordt geplaatst. Het helpt kinderen ook om zo snel mogelijk te wennen aan het hebben van een stoma, en hier beter mee om te gaan.

Mogelijkheden? Allereerst biedt de app teksten, afbeeldingen en video’s aan over het krijgen van een stoma, over het verzorgen van en omgaan met een stoma. Daarnaast zijn er quizzen, de StoMakker-game voor kinderen onder de 12 jaar, biedt de app lotgenotencontact via chatten, een stomapaspoort en verhalen van de kinderen die betrokken waren bij de ontwikkeling van de app.

Prijs? Gratis

Taal? Nederlands

Bijzonderheden? De app is alleen te gebruiken via een unieke persoonlijke registratiecode. Die code wordt door een zorgverlener vanuit het ziekenhuis aan het kind verstrekt, met instemming van ouders of verzorgers (onder de 12 jaar, boven 12 jaar met instemming / op verzoek van het kind zelf).

 

 

Stoma Steps

 

Wat? Stoma Steps is ontworpen om je te helpen bij de voorbereiding en aanpassing aan het leven met een stoma. Het is normaal dat je je in het begin overweldigd voelt, je worstelt misschien met gevoelens van stress of angstgevoelens. Stoma Steps zal je helpen je 'nieuwe normaal' te vinden na een stoma-operatie.

Mogelijkheden? Stoma Steps is een verzamelbron van informatie over het hebben van een stoma. Ook is er een community en kun je een expert vragen stellen.

Prijs? Gratis

Taal? Engels

Joyce: "Ik persoonlijk vond hem wat saai. Maar er staat wel enorm veel informatie in en je kunt hem goed personaliseren. Al met al een goede app als je Engels kunt en veel informatie zoekt."

 

 

OstoBuddy

 

Wat? De OstoBuddy app is ontworpen om mensen met een stoma te ondersteunen in hun dagelijkse leven. Ontwikkeld door een stomadrager.

Mogelijkheden? Gebruikers kunnen hun stomaverzorging volgen en belangrijke gegevens registreren, zoals lekkages, huidconditie en stoma-output. Bijhouden welke materialen ze gebruiken en wanneer. Zo kunnen ze hun voorraad bijhouden van stomaproducten. Je bestelt zo je materiaal altijd op tijd, en komt niet zonder te zitten. En gebruikers kunnen reminders instellen wanneer ze hun stomazakje moeten vervangen.

Prijs? Gratis

Taal? Engels, en nu ook beschikbaar in het Nederlands dankzij Stichting Stomaatje!

 

 

PEG app

 

Wat? De PEG app is ontworpen om mensen met een PEG en PEC zelfredzamer te maken. Ontwikkeld door MDL-artsen Linda Wanders en Lennard Gillissen.

Mogelijkheden? De app geeft gebruikers informatie over de dagelijkse verzorging van de sonde, hoe je de huid eromheen moet verzorgen, hoe en welke medicijnen door de sonde mogen en problemen met de sonde komen uitgebreid aan bod en hoe te handelen. Alles wordt ondersteund met informatieve filmpjes.

Prijs? Gratis

Taal? Nederlands

 

 

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.