Toilet apps

 

Op deze pagina hebben we Nederlandse toilet apps (applicaties voor je telefoon) verzameld die bijvoorbeeld het vinden van een openbaar toilet makkelijker maakt. Kijk in de store van jouw mobiele telefoon (Android, apple, Windows etc) of hij voor jouw mobiele telefoon beschikbaar is.

 

HogeNood

 

Wat? Met deze applicatie kun je het dichtstbijzijnde openbare toilet of semi-openbare toilet in Nederland gemakkelijk via je telefoon vinden. Je toiletkeuze kun je bepalen aan de hand van voorgaande beoordelingen, afstand en faciliteiten. In je profiel kun je voorkeuren aangeven zodat je bijvoorbeeld alleen invalidentoiletten te zien krijgt.

Mogelijkheden? Je vindt er de naam van het toilet met daaronder de faciliteiten. Ook zie je de waardering van het toilet (schaal 1 tot 10) met daaronder de afstand tot het toilet. Er wordt extra informatie getoond zoals het adres, de openingstijden en de kosten.

Je kunt het toilet een waardering geven middels sterren waarbij ook een persoonlijke opmerking achtergelaten kan worden. Je kunt ook de gemiddelde beoordeling bekijken van vorige bezoekers van dat toilet.

Prijs? Gratis

Taal? Nederlands

Leuk weetje: Deze app heeft de publieksprijs gewonnen tijdens de Nationale App Prijs, een nationale ontwikkelwedstrijd voor mobiele applicaties. De app is ontwikkeld door studenten voor een schoolproject.

 

Toiletfinder

 

Wat? Hiermee kun je ook het dichtst bijzijnde toilet vinden, met een database van meer dan 60.000 toiletplaatsen over de hele wereld verzameld. De applicatie is gebaseerd op de gebruikersbijdrage: iedereen kan nieuwe of ontbrekende toiletten melden.

Mogelijkheden? Je ziet de gemiddelde aantal sterren van het toilet, het adres, hoe dichtbij je bent, of het geschikt is voor mindervaliden, en een kaart van de omgeving waar je bent met de toiletten aangegeven.

Je vindt er ook foto's van de meest originele en onverwachtse toiletten.

Prijs? gratis

Taal? Inmiddels ook in het Nederlands

 

Layer zonder drempels

 

Wat? Een interactieve app die helpt bij de navigatie voor mensen met een beperking. De Layer Zonder Drempels maakt gebruik van de app Layar, die tegelijk geïnstalleerd wordt. Je mobiele apparaat, smartphone of Tablet met GPS, geeft jouw positie door aan de database en de database geeft weer de informatie terug, die bekend is over de omgeving waar je bent. Het bereik is op dit moment heel Nederland en zal ook internationaal toegankelijk worden.

Mogelijkheden? Je kunt zelf informatie aan de database toevoegen en ook bestaande punten voorzien van jouw feedback en aanvullende informatie. Het is een bredere app met niet alleen toiletten, maar ook andere informatie dat handig kan zijn voor mensen met een handicap. Met betrekking tot toiletten kun je bijvoorbeeld zien waar er een rolstoeltoilet is, een ruimere toilet met handgreep etc.

Prijs? Gratis

Taal? Nederlands

Leuk weetje: Deze app is genomineerd voor de innovatieprijs van de Supportbeurs.

 

BuikBuddy

 

Wat? De BuikBuddy is ontwikkeld door MSD en is een hulpmiddel voor mensen met de chronische darmziekten de Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Deze app is ontwikkeld in samenwerking met patiënten en de CCUVN.

Mogelijkheden? Naast een uitgebreid medisch dagboek waarin patiënten hun ziekteverloop kunnen monitoren en medicatieherinneringen kunnen instellen en de mogelijkheid notities te maken maken voor vragen die je op een later tijdstip nog aan je arts wilt stellen, bevat deze app ook een vertaalmodule voor de meest voorkomende klachten in een groot aantal talen en een toiletvoorrangskaartje van de CCUVN (Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland) dat ook in verschillende talen vertaald kan worden. De app heeft een toiletzoekfunctie zodat je makkelijk het dichtstbijzijnde toilet kan vinden.

Prijs? Gratis

Taal? Nederlands

Inmiddels alleen nog beschikbaar voor de app store!

 

 

 

Wheelmate

 

Wat? WheelMate is ontwikkeld door Coloplast.Het geeft je een direct overzicht van de dichtstbijzijnde rolstoelvriendelijke toiletten en parkeerplaatsen.

Mogelijkheden? WheelMate is voor en door rolstoelgebruikers die elke locaties zelf toevoegen en controleren, dus de app blijft correct werken. Je kunt wc’s en parkeerplaatsen in de app toevoegen, beoordelen en bespreken van locaties van anderen, Trips plannen door een afdrukbare lijst van locaties te creëren waar je naartoe wilt. Dit alles kan ook via de website van Wheelmate. Je kunt zien welke locaties inmiddels gecontroleerd, gesloten, net toegevoegd en betalend zijn.

Prijs? Gratis

Taal? Diverse talen waaronder Nederlands

 

 

Laatst aangepast op dinsdag 10 juni 2014 16:38
 
Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email