Aandoeningen en oorzaken van een stoma

 • 'Zorgboek urineverlies (incontinentie)'. Uitgegeven door: Stichting September. ISBN: 9086489990. Paperback, 134 bladzijden. Het zorgboek Urineverlies (incontinentie) is geschreven voor iedereen die onbedoeld urine verliest. Op basis van een duidelijke uitleg van de medische achtergrond wordt praktische informatie gegeven over de verschillende behandelingen: oefentherapie, blaastraining, operatie enzovoort. Daarnaast wordt uitgebreide informatie gegeven over het gebruik van hulpmiddelen, waaronder opvangmateriaal. Behalve de medische kanten komen ook de psychosociale en zakelijke aspecten aan de orde: partner, seksualiteit, hulpverlening, ziektekosten enzovoort.

 • 'Zorgboek Ziekte Van Crohn'. Uitgegeven door: Stichting September. ISBN: 908648090X. paperback, 188 pagina's. Dit zorgboek gaat over de ziekte van crohn. Ook de hulpverlening komt aan bod. Daarnaast geeft het boek veel informatie over de gevolgen van de aandoening, zowel psychosociaal (partner, seksualiteit, kinderwens) als maatschappelijk (ziektekosten, werk).

 • 'Zorgboek IBD'. Uitgegeven door: Stichting September. ISBN: 9086480373. paperback, 194 pagina's. Dit zorgboek gaat over de verzamelziekte IBD (ziekte van Crohn en colitis ulcerosa). Het boek geeft informatie over het omgaan met een chronische darmaandoening: een behandeling op maat, een goede zelfzorg (gezonde voeding, stoppen met roken en ontspannen) en effectief omgaan met de gevolgen.

   

 • 'Leven met langdurige darmziekten'. Auteurs: Geett D'Haens en Paul Rutgeerts. Uitgeverij: Terra/lannoo. ISBN: 9020932578. Paperback, 160 bladzijden. Een gids voor patiënten en hun familie: hoe worden Crohn en Colitis Ulcerosa behandeld? Hoeveel kans maak je op een 'definitieve genezing'? Met illustraties.

   

 • 'Omgaan met darmkanker'. Auteur: M. Peters. Uitgeverij: Terra/ lannoo. ISBN: 9020949098. Paperback, 240 bladzijden. Darmkanker specialist Prof. Dr. Marc Peeters geeft in dit boek de patiënt en zijn medemens deskundige medische uitleg over de ziekte in een voor iedereen begrijpelijke taal.

   

 • 'Zorgboek blaaskanker'. Uitgegeven door: Stichting September. ISBN: 9086480624. Paperback, 229 bladzijden. Het zorgboek Blaaskanker is geschreven voor mensen met blaaskanker en hun naasten. Dit boek beantwoord vele vragen die mensen met blaaskanker hebben.  

 • 'Het darmkankerlogboek'. Auteur: R. Krijnen. Uitgeverij: Thoeris. ISBN: 9072219619. Hardcover, 207 bladzijden. Dit is hét handboek over de op een na meest voorkomende vorm van kanker in Nederland: darmkanker. Dit boek bestaat uit twee delen. Het tweede deel gaat over de dikke darm en de endeldarm, het ontstaan van darmkanker en het bevolkingsonderzoek darmkanker. In het eerste deel, het logboek, wordt aan de hand van routeplanners uitgelegd welke behandeling je doorloopt en welke keuzes er zijn. Zo houd je als patiënt de regie over je ziekte, en kies je weloverwogen voor de meest geëigende behandeling.

 • 'Darmkanker'. Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum. ISBN: 9031381799. 248 bladzijden. Dit boek is bedoeld als leidraad voor mensen met darmkanker of mensen die er in hun naaste omgeving mee te maken krijgen. Maar ook de zorgverlener die omgaat met patiënten met darmkanker vindt in dit boek veel interessante informatie. Er wordt een overzicht gegeven van de ziekte darmkanker, de onderzoeken die moeten gebeuren en de mogelijke behandelingen en consequenties van deze ziekte. Er komen verschillende zorgverleners, een aantal mensen die darmkanker hebben en personen in de naaste omgeving aan het woord.

 • 'Zorgboek darmkanker'. Uitgegeven door: Stichting September. Het zorgboek gaat over darmkanker en is gemaakt voor mensen met darmkanker en hun naasten. Het bevat informatie over de diagnose, behandelingen, hulpverlening etc.

   

 • 'De ziekte van Hirschsprung'. Uitgeverij: Vereniging Ziekte Van Hirschsprung via De Bunschoter b.v. ISBN: 9789070708252. 184 bladzijden. In dit zelfzorgboek komen alle facetten die iets te maken hebben met de ziekte van Hirschsprung ruimschoots aan bod. Zoals: Hoe wordt de diagnose ziekte van Hirschsprung gesteld? De behandeling van de ziekte van Hirschsprung, maar ook over de stoma.

  Via de Vereniging Ziekte Van Hirschsprung te verkrijgen

 • 'Waar is de uitgang, een boekje open over anusatresie'. Een boek over anusatresie waarin bijna alle facetten van deze aangeboren afwijking op een begrijpelijke manier worden behandeld. Er gaat ook een hoofdstuk over stoma's. Te bestellen bij de Vereniging Anusatresie.

 • 'Darmklachten'. Auteur: S. van As. Uitgeverij: Pica. ISBN: 907767103X. Paperback, 244 bladzijden. We komen vaker in aanraking met darmparasieten dat we vermoeden: meer dan 25% is besmet. Bij kinderen en jongeren komen parasieten nog vaker voor. Infectie met darmparasieten vindt niet alleen tijdens vakanties in exotische landen plaats. Vaker nog gebeurt dit door contact met mensen in de werkomgeving, op school of gewoon thuis. Je kunt parasieten oplopen via het toilet, intiem contact of besmet voedsel.

 • 'Maagdarmklachten'. Uitgeverij: Cambium. ISBN: 9066553111. Paperback, 2005. Deskundige en betrouwbare adviezen over hoe u omgaat met maag-darmklachten in het dagelijkse leven.

 • 'Maag-, darm- en leverziekten bij kinderen'. Auteur: V.R. Drexhage. Uitgeverij: Bohn Stafleu Van Loghum. ISBN: 9031336572. Paperback, 231 bladzijden. Dit boek gaat niet alleen in op de meest voorkomende ziektebeelden, maar behandelt ook meer zeldzame aandoeningen.

 • 'Prikkelbare darm syndroom'. Auteur: Prof. dr. A.J.P.M. Smout. Uitgeverij: Inmerc. ISBN: 9066113979. Paperback, 95 bladzijden. Het boek heeft een overzichtelijke opbouw, waarin de belangrijkste aspecten van de ziekte - de verschijnselen, de oorzaken, de onderzoek- en behandelmethodes en tal van praktijk voorbeelden - op heldere wijze uiteen worden gezet.

 • 'Obstipatie'. Auteur: Prof. dr. A.J.P.M. Smout. Uitgeverij: Inmerc. ISBN: 9066112379. Paperback, 80 bladzijden. In dit boek wordt ingegaan op de oorzaken en de gevolgen van obstipatie en wordt een overzicht gegeven van de verschillende behandelmogelijkheden, met en zonder medicijnen.

 • 'Buik'. Auteur: H.E. van der Horst& P.T.M. Weijenborg. Uitgeverij: Unieboek/Van Reemst. ISBN: 9026927398. Paperback, 110 bladzijden. In 'Buik, De meest gestelde vragen' wordt antwoord gegeven op veel voorkomende vragen over de buik en de organen die zich in de buik bevinden. Er worden zeer uiteenlopende vragen beantwoord en waar nodig verduidelijkt met anatomische tekeningen. Er gaat ook een hoofdstuk over stoma's.

 • '101 vragen over langdurige darmziekten'. Auteur: Geert D'Haens. Uitgeverij: Lannoo. ISBN: 9020961829. 192 pagina's. Vooraanstaande artsen geven een duidelijk en helder antwoord op 101 zeer concrete vragen. Complexe materie wordt zo heel inzichtelijk gemaakt. Onmisbaar basisboek voor patiënten, familieleden en hulpverleners.

 •  

  'Zorgboek Obstipatie'. Uitgegeven door: Stichting September. ISBN: 9086480721. Paperback, 188 bladzijden. Dit boek geeft een overzicht van medische informatie (oorzaken, diagnose) en behandelingen.  

   

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Word vrijwilliger!

Wil jij ons enthousiaste Stomaatje team komen versterken?

Tekst vrijwilligers gezocht met daaronder allemaal handen en duimen in de lucht

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.