Op weg naar een stoma
Oorzaken

 

Oorzaken van een stoma

Zoveel mogelijk oorzaken van een stoma zijn hier verzameld, onderverdeeld in aandoeningen van de maag, darm en urinewegen en andere oorzaken.

Lees meer...

Laatst aangepast op maandag 09 juli 2012 14:46
 
De stomaverpleegkundige

 

De stomaverpleegkundige

Het beroep stomaverpleegkundige, of stomaconsulent/WIS verpleegkundige (wond, incontinentie en stoma) bestaat nog niet heel lang. Het is nog een relatief jong vak. In 1961 werd de eerste stomapolikliniek en de stomaverpleegkundige opleiding 'Cleveland Clinic Foundation' in Amerika opgericht. Dit werd opgericht door de fabrikant Marlen samen met de bekende dr. Turnbull en de eerste officiële stomaverpleegkundige ter wereld: Norma Gill.

Laatst aangepast op maandag 30 november 2015 16:00
Lees meer...
 
Herstel na operatie

 

Herstellen na een operatie

Een belangrijk onderdeel, en vaak ook het zwaarste waar je geduld voor moet hebben, is het herstellen na een operatie. Op deze pagina's daarover meer.

Laatst aangepast op vrijdag 06 december 2019 18:22
Lees meer...
 
Onderzoeken

 

Onderzoeken

Op deze pagina's hebben we zoveel mogelijk onderzoeken proberen te verzamelen die te maken hebben met het maag-darmstelsel en de urinewegen. Mis je nog een onderzoek? Laat het ons dan weten!

 

Laatst aangepast op donderdag 11 juni 2015 20:53
Lees meer...
 
Operatie

 

Operatie

Iedereen beleeft de operatie weer anders, lastig dus om te omschrijven. Daarom eerst wat feiten. Houd er wel rekening mee dat het er in elk ziekenhuis weer anders aan toe gaat. Vraag daarom aan jouw arts wat de procedures zijn in het ziekenhuis waar je geopereerd wordt. Naast de feiten zullen we proberen zoveel mogelijk persoonlijke verhalen van mensen te verzamelen zodat je een indruk krijgt hoe anderen het beleven.

Laatst aangepast op dinsdag 22 september 2015 16:24
Lees meer...
 


Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email