Ambassadeurs

 

Onze ambassadeurs

Wij vinden het als stichting erg belangrijk dat wij kloppende informatie bieden via onze website. Nu zijn er allerlei keurmerken in omloop, maar naast dat wij trots zijn op onze verkregen HONcode, een internationaal keurmerk voor medische websites welke aan strenge regels is gebonden, en we geen financiële middelen hebben voor een ander keurmerk, hebben wij gekozen voor een andere aanpak:

 

Professionals

Wij hebben iedere pagina na laten kijken door een professional. Een professional die feeling heeft met het onderwerp op die betreffende pagina. Een onderwerp in zijn of haar vakgebied. Het is onze informatie en onze tekst met onze schrijfwijze, maar er is met een professionele blik naar gekeken waardoor elk klein foutje, onduidelijkheid of iets wat mist eruit is gehaald of is aangevuld. (en indien er iemand nog een onjuistheid tegenkomt horen we dit natuurlijk graag)

 

Beeldmerk

Op de pagina's die zijn nagekeken staat een beeldmerk, zodat je precies kunt zien welke pagina is nagekeken en daarbij ook door wie en met welk specialisme.

 

 

Up-to-date

Iedere keer dat wij iets toevoegen op de website zullen we ook dit weer laten verifiëren bij de betreffende professional. En daarnaast laten wij elk jaar de professionals er weer even doorheen gaan zodat de informatie up-to-date blijft.

 

Ambassadeurs

Deze professionals noemen wij onze ambassadeurs. Wij zijn ze zeer erkentelijk dat zij hieraan mee willen werken. Meewerken aan een goede betrouwbare website waarvan de feiten kloppen, zodat wij de goede informatie bieden aan (aanstaande) stomadragers, hun omgeving, studenten, professionals etc.

 

Hieronder de professionals, onze ambassadeurs:

 Seksuoloog Ellen van den Beld-Moeselaar


Mijn naam is Ellen van den Beld-Moeselaar. Ik ben jaren werkzaam geweest als HBO verpleegkundige op verschillende terreinen binnen de gezondheidszorg. In 2007 studeerde ik af als Physician Assistant Urologie aan de Hogeschool/ UMC Utrecht. Als Master Physician Assistant ben ik werkzaam binnen het medisch domein en neem ik taken over van de uroloog. In 2009 heb ik mij gespecialiseerd als seksuoloog en volgde daarvoor een post-masteropleiding aan de RINO groep in Utrecht.

Op dit moment ben ik werkzaam als Physician Assistant Urologie en als Seksuoloog in het Diaconessenhuis Leiden en heb ik een eigen seksuologie praktijk in Leiderdorp. Naast deze werkzaamheden verzorg ik zowel nationaal als internationaal lezingen en lessen voor hulpverleners en patiëntenverenigingen. Mijn aandachtsgebied is vooral gericht op erectiestoornissen en seksuele problemen die ontstaan zijn tijdens of na een ziekte. (Foto: fotograaf Marjolein Annegarn)

Nagekeken onderwerp(en): Relatie en seksualiteit
Zwangerschap

 

Psycholoog Mevr. Drs. Hannemieke Bakker

Ik ben sinds september 2002 werkzaam als psycholoog op het Ingeborg Douwes Centrum, een centrum voor de psycho-sociale begeleiding van mensen met kanker en hun naasten (Amsterdam en omgeving). In het Ingeborg Douwes Centrum kunnen mensen terecht voor ondersteuning op het gebied van verwerking, acceptatie en zingeving. Ook ben ik een ervaringsdeskundige.

 Nagekeken onderwerp(en): Omgeving van een stomadrager

 

Yvonne Kreule, ambassadeur gastlessen

 

 

Ik ben Yvonne Kreule , sinds 2014 ervaringsdeskundige met het dragen van een stoma cq Supra Pubisch Katheter. 

Vanaf mijn jeugd tobde ik al met urineverlies. Een zoektocht in medisch wonderland bood helaas geen oplossing voor dit enorme probleem. In 2014 heb ik in overleg met mijn behandelaars uiteindelijk het besluit genomen om een Supra Pubisch Katheter aan te brengen. Omdat de SP katheters als tijdelijk oplossing geplaatst zou worden is uiteindelijk in oktober 2015 een Monti Stoma met een blaas Augmentatie geplaatst (Mitrovanoff/ AVS procedure, ipv appendix een stukje endeldarm). 

In Mei 2016 is de Monti Stoma vervangen voor een Bricker Stoma met een blaas verwijdering. In December 2017 is er met een spoedingreep een definitieve colostoma met verwijdering van Sigmoïde en totale endeldarm aangelegd ivm zeer ernstige obstipatie. 

Mijn lijf heeft zowel uiterlijk als inwendig uiteraard een flinke metamorfose ondergaan. Om hiermee om te kunnen gaan heb ik uiteraard een beroep gedaan op mijn dierbare omgeving door er over te durven en mogen praten. Het onbekende over het dragen van een SP of een stoma werd ook voor hen uit een taboe gehaald en het gaf mij een acceptatie gevoel van: ze zien mij als Yvonne en niet als de stomadraagster.

 

Marlaine Hendriks, verpleegkundig consulent kinderchirurgie stoma- en wondzorg UMCN St. Radboud

 

Mijn naam is Marlaine Hendriks en ik werk vele jaren als verpleegkundig consulent kinderchirurgie voor stomazorg (darm-en gastrostoma) en wondzorg bij het UMC St. Radboud in Nijmegen. Voorheen heb ik jarenlang op de afdeling kinderchirurgie gewerkt met als aandachtsveld stoma- en wondzorg. In die tijd heb ik de opleiding tot stomaverpleegkundige afgerond en verschillende aanvullende cursussen op stoma- en wondgebied gevolgd waaronder de WCS en WCS+.

Mijn taken zijn de ouders en het oudere kind voor te bereiden en te begeleiden in de stoma- of wondzorg zowel op de poli als op de afdeling.

Samen met mijn landelijke collega's vormen we de landelijke kinderstomacommissie waar we ervaringen en kennis uit wisselen en contact onderhouden met firma's en belangenverenigingen.

Nagekeken onderwerp(en): Kinderen en baby's met een stoma

 

Doctor Bert W. van den Berg


1974 - 1982  : Opleiding geneeskunde medische universiteit Nijmegen, 1982 - 1986  : Opleiding tot internist in het Catharina ziekenhuis te Eindhoven, Gedurende deze periode een extra opleiding in maag, darm en leverziekten, 1986 -1987  : Registratie als internist en intensive care specialist in het universitair ziekenhuis te Maastricht. Vervolg opleiding in maag, darm en leverziekten, 1987  - 2010  : Internist in het Gelre ziekenhuis te Apeldoorn, Speciale belangstelling voor: maag, darm en leverziekten, Diabetes Mellitus, lifestyle ziekten en intensive care, 2010 – heden  : Werkzaam in Medisch Centrum de Veluwe met als taken kwaliteits management en onderzoek naar ziekten gerelateerd aan darm problematiek.
                         

 Nagekeken onderwerp(en): Probiotica

 

Peggy Henselmans, werkzaam in de ouderenzorg

 

 Mijn naam is Peggy Henselmans. Sinds 1998 ben ik werkzaam in de ouderenzorg in verschillende functies, waarvan de laatste periode als verpleegkundige. Ik heb verschillende ervaringen in mijn loopbaan opgedaan in de revalidatie, somatische en tegenwoordig Psychogeriatrische zorg. 

De zorg voor dementerende ouderen is een enorm leuke uitdaging, omdat iedere dag anders is en je nooit weet hoe een dag van een cliënt eruit gaat zien.

In 2011 ben ik zelf trotse eigenaar geworden van een ileostoma en groeide ik al snel uit tot een ervaringsdeskundige waarin ik mijn cliënten kon helpen en bijstaan. Door zelf de ervaring te hebben hoe het is om een stoma te hebben, maar ook ervaring te hebben met verschillende soorten dementie, kan dat erg van pas komen om in bepaalde situaties oplossingen te bedenken. Omdat je weet welke middelen er bestaan met betrekking tot stomazorg maar ook welke hulpmiddelen van pas kunnen komen bij een bepaalde cliënt.

Natuurlijk is het steeds weer een uitdaging om passende oplossingen te bedenken, want geen enkele persoon met dementie, welke vorm dan ook is hetzelfde, maar dat is juist het leuke eraan!

 

Nagekeken onderwerp(en): Stoma en dementie

 

MDL-arts Dr. J.D. van Bergeijk

Maag-darm-leverarts Dr. J.D. van Bergeijk werkt sinds februari 1998 in het ziekenhuis Gelderse Vallei. Hij beoefent alle gangbare diagnostische en therapeutische endoscopische onderzoeken, m.u.v. endo-echo. Binnen de vakgroep MDL-ziekten heeft hij als aandachtsgebied leverziekten, en daarnaast heeft hij bijzondere interesse in inflammatoire darmziekten, oncologische diagnostiek en dunne darmaandoeningen (dubbel ballon endoscopie). Hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de MDL-verpleegkundige poli (inflammatoire darmziekten en hepatitisbehandeling) en het coloncare traject voor colorectale tumoren.

Nagekeken onderwerp(en): Spijsvertering en urinewegen
Medicijnen, vitaminen en mineralen
Spoelen en laxeren zonder stoma
Oorzaken
Onderzoeken

 

Diëtiste Eefje Huizer


Ik ben Eefje Huizer en was als diëtist werkzaam in het Diaconessenhuis Leiden. Mijn aandachtsgebied is met name de zorg rondom de chirurgische patiënt. Hierdoor zie ik veel patiënten die na een operatie een tijdelijk of blijvend stoma krijgen. Mijn taak is om deze patiënten uitleg te geven over de voeding bij een stoma en adviezen te geven bij problemen met het stoma. Daarnaast zie ik veel mensen met ziekte gerelateerde ondervoeding, en adviseer ik mensen over de voeding na operaties aan maag en darmen.

Nagekeken onderwerp(en): Voeding
Voedingslijst

 

Stomaverpleegkundige Hanita Knetsch, namens de V&VN

Mijn naam is Hanita Knetsch, ik ben 21 jaar werkzaam als stomaverpleegkundige en sinds 1 jaar als wondverpleegkundige in het Diaconessenhuis te Leiden. De stoma en wondzorg hebben altijd al mijn interesse gehad in verband met het technische gedeelte en de psychosociale begeleiding van deze patiëntencategorie. De patiënten vooraf, tijdens en na de aanleg van de stoma te mogen begeleiden zorgt dat je een vertrouwensband creëert en geeft mijn werk een zeer speciale dimensie.  

Nagekeken onderwerp(en): Wat is een stoma
Spoelen en laxeren met stoma
De stomaverpleegkundige
Alles bij "voor stomadragers" (behalve buikspieroefeningen en kinderen)
- Op reis en onderweg
- Stomazakjes
- Stomamateriaal bestellen
- Kleding
- Probleempjes
- Verzorging

 

Carola McDonald, Verpleegkundig consulent Spina Bifida & Kindercontinentie en stomazorg VUmc

 

Ik ben sinds 4 jaar verpleegkundig consulent voor de kindercontinentie- en kinderstomazorg in het VU medisch centrum. Daarnaast ben ik sinds 13 jaar ook spina bifida coördinator.

Nagekeken onderwerp(en): Kinderen en baby's met een stoma

 

Sportarts Maarten Verschure

Maarten Verschure, sportarts en geregistreerd sportduikerarts. Werkzaam in het Alrijne Ziekenhuis Leiden afdeling sportgeneeskunde. Naast sportarts ook enthousiast sporter die het belang van bewegen voor alle mensen hoog in het vaandel heeft staan.

Nagekeken onderwerp(en): Buikspieroefeningen
Sporten

 

Chirurg Dr. G.L. Beets

Chirurg Dr. G.L. Beets was als waarnemend hoofd afdeling werkzaam in het Academisch Ziekenhuis Maastricht met als subspecialisme: Oncologische Chirurgie en Gastro-intestinale Chirurgie. Nu werkzaam in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam.

Nagekeken onderwerp(en): Andere technieken en stoma's
Operatie
Herstel

 


Terug naar boven

twitter

Linkedinfacebook

Youtubeemail