Pin It

Yvonne Kreule, ambassadeur gastlessen

 

 

Ik ben Yvonne Kreule , sinds 2014 ervaringsdeskundige met het dragen van een stoma cq Supra Pubisch Katheter. 

Vanaf mijn jeugd tobde ik al met urineverlies. Een zoektocht in medisch wonderland bood helaas geen oplossing voor dit enorme probleem. In 2014 heb ik in overleg met mijn behandelaars uiteindelijk het besluit genomen om een Supra Pubisch Katheter aan te brengen. Omdat de SP katheters als tijdelijk oplossing geplaatst zou worden is uiteindelijk in oktober 2015 een Monti Stoma met een blaas Augmentatie geplaatst (Mitrovanoff/ AVS procedure, ipv appendix een stukje endeldarm). 

In Mei 2016 is de Monti Stoma vervangen voor een Bricker Stoma met een blaas verwijdering. In December 2017 is er met een spoedingreep een definitieve colostoma met verwijdering van Sigmo├»de en totale endeldarm aangelegd ivm zeer ernstige obstipatie. 

Mijn lijf heeft zowel uiterlijk als inwendig uiteraard een flinke metamorfose ondergaan. Om hiermee om te kunnen gaan heb ik uiteraard een beroep gedaan op mijn dierbare omgeving door er over te durven en mogen praten. Het onbekende over het dragen van een SP of een stoma werd ook voor hen uit een taboe gehaald en het gaf mij een acceptatie gevoel van: ze zien mij als Yvonne en niet als de stomadraagster.

Pin It
 
Terug naar boven

twitter

Linkedinfacebook

Youtubeemail