Bezoekers over ons

Op deze pagina lees je reacties van bezoekers van onze website en forum. Reacties die spontaan via de e-mail of gastenboek binnenkwamen en die we graag willen delen.

Hoi,

Ik ben zelf hoofdverpleegkundige en tevens stomaverpleegkundige. Graag wil ik toch nog eens het belang benadrukken van het werk dat mensen zoals jij doen! Dit is voor - in dit geval - stomapatiënten van onschatbare waarde. Wij, als verpleegkundigen, geven in het ziekenhuis zoveel mogelijk info aan bed, maar veelal zijn patiënten er nog niet klaar voor. Je geeft brochures mee in de hoop dat daarmee aan hun vragen tegemoet gekomen wordt. MAAR... het is o zo belangrijk als je ook kan zeggen, kijk eens op die site, daar vind je werkelijk alles, en bovendien ook info die wij in het ziekenhuis niet kunnen of willen geven ( prioriteiten ). Maar het allerbelangrijkste... het is een site gemaakt door een stomadrager voor andere stomadragers, in begrijpelijke taal! Ik heb een nieuwe brochure gemaakt en je staat er achteraan in vermeld hoor bij 'interessante sites'!

In naam van alle stomapatiënten die je al geholpen hebt wil ik je graag nog eens oprecht feliciteren met dit werk maar ook vooral dank zeggen!

Van harte,

Eric
Hoofdverpleegkundige
Abdominale Heelkunde
OLV-Ziekenhuis - Aalst
Belgie

 

 

Beste makers van de site,

Ik wil jullie langs deze weg een compliment geven voor jullie site. Ik vind het een prachtige, informatieve en overzichtelijke site.
Zelf ben ik leerling verzorgende IG en kwam zo jullie site tegen en heb met volle enthousiasme de gehele site bekeken. Nogmaals mijn complimenten!

Linda

 

Beste,

Per ongeluk kwam ik op jullie site terecht en ik moet zeggen dat ik eerst niet wist wat ik zag. Ik had nog nooit van een stoma gehoord, maar ben dankzij jullie site een stuk wijzer geworden. De site is echt prachtig gemaakt! Overzichtelijk, veel informatie en vooral de manier waarop jullie de informatie en tips geven/vertellen vind ik geweldig :). Ik denk dat jullie site voor veel mensen die net of al een tijd een stoma hebben echt heel veel kan betekenen. Mijn complimenten :D!

Groetjes,

Thijs

 

Beste oprichters,

Wat een super fijne site hebben jullie opgericht voor mensen met een stoma, of zoals ik, student verpleegkundige, die graag meer informatie willen weten over alles met betrekking tot de stoma! Ik heb heel wat sites van te voren bekeken voor informatie en toch vroeg ik me af zoals seksualiteit, betere uitleg over dubbelloops stoma, ervaringen, tips, enzovoort! Deze site is echt ideaal voor mensen die er eigenlijk nog nooit van gehoord hebben en graag informatie willen. Het fijne is dat bij alles uitleg wordt gegeven waarom, wat ik bij andere sites mis. Ga zo door! Ik heb er iig veel aan gehad.

Groetjes Kimberly

 

Lief Stomaatje;

Met heel veel plezier en interesse het ik jullie site bekeken. Heb sinds 3 maanden een tijdelijk stoma en ik begin er nu pas een beetje aan te wennen.

Wilde er niks van weten, bekeek mezelf nooit en vond alles vies aan me. Mijn vriendin mag/mocht me niet aanraken of in de buurt komen als in mijn  zakje verwisselde.

Door het lezen van deze site zijn mijn ogen geopend en sta ik steeds meer open voor bijna weer alles in het leven. Als het mee zit krijg ik 16 okt. a.s mijn hersteloperatie, maar je site blijf ik volgen!

GEWELDIG zoals jullie dit aanpakken.
Lieve lief Stomaatje BEDANKT.

Yvonne, 52 jaar en langzaam weer vol in het leven, ook met stoma.

 

Eens een reactie van een niet stomabezitter. Ik ben docent verpleegkunde bij het Regio College Zaanstreek-Waterland.
Tijdens mijn voorbereiding van de les stomaverzorging aan de leerlingen van de opleiding tot verzorgende IG was ik op zoek naar ervaringen.
Via Google op deze site terecht gekomen.
Je weet hoe dat gaat, eerst zelf doorlezen en dan tegen de leerlingen zeggen: "Meer info over dit onderwerp kun je vinden op: www.stomaatje.nl"
Wat waren ze enthousiast! Wat hebben ze er enorm veel informatie vandaan gehaald!

Kortom, niet alleen lotgenoten vinden dit een begrijpelijke site, maar ook het gezondheidszorg onderwijs heeft er een hele goede site bijgekregen!
Ik zal deze site dan ook van harte aanbevelen bij mijn collega's
Complimenten!

Ybo.

 

 

 

hoi,
ik heb mijn spreekbeurt gehouden over stoma's.
ik had een 9 want op mijn school doen ze niet aan tienen jammer genoeg.
bedankt voor de goede site.
en dat wouw ik even zeggen duss...
doei

 

 

..... We hadden onderling al afgesproken dat we na het rouwproces over het verlies van haar zo als doodnormaal beschouwde stoelgang, de situatie heel positief gaan benaderen zodat ze zo snel mogelijk weer mee kan draaien. Wat heeft jullie site mij daar nu al een stuk mee op weg geholpen. Heel reëel beschrijven jullie all ins en outs van het proces en wat ons te wachten staat. Jullie maken het niet mooier dan het is en ik zie ook in dat het nog een lange weg zal zijn. Maar deze site gaat ons er zeker bij helpen. Er is een andere wereld voor me opengegaan. Eliene heel erg bedankt je bent geslaagd in je opzet van deze website. Bij het lezen van wat je gelukkig nog allemaal kunt met een stoma en welke voorzieningen er allemaal zijn biggelden de tranen van opluchting over mijn wangen. Hiermee kunnen we ons moedertje in de komende periode gericht opvangen en begeleiden.. Veel liefs

 

Hallo Eliene,

Je doet fantastisch werk, dat een grote emancipatorische impact heeft. Als je een stoma krijgt, krijgt je eigenwaarde hoe dan ook een dauw. Het schendt je zelfbeeld en je lichaamsbeeld. Jij laat op je site consequent zien dat je je eigenwaarde, zelfwaardering én seksualiteit niet hoeft te verliezen door het stoma. En dat is een boodschap die mensen niet vaak genoeg kunnen horen, lijkt me. Dus mijn compliment is welgemeend.

Vriendelijke groet,

Egbert

 

Hallo,

Door deze site heb ik heel veel steun gevonden. Ik had CU en daarom is mijn dikke darm in zijn geheel verwijderd. Ik heb 7 maanden een stoma gehad en via jullie item bij SBS6 op deze site terecht gekomen. Ik ben 38 en zit al 20 jaar als ziekenverzorgster in de verpleging maar had pas 1x een stoma gezien. En dan heb je er zelf een. Via jullie las ik het verhaal van Nathalie over haar ervaringen met de pouch en heb haar een mailtje gestuurd. Gelukkig kreeg ik antwoord en heb haar heel veel kunnen vragen. Door al haar steun ben ik heel rustig de volgende operatie in gegaan. Nathalie heeft mij alles verteld wat ik kon verwachten en het is ook allemaal wel uitgekomen. Nu bijna 3 maanden later gaat het heel goed. Ik heb Nathalie een bos bloemen laten brengen om haar te bedanken voor alles, maar zonder jullie had ik haar nooit gevonden. Heel mijn (schoon)familie en vrienden hebben jullie site bekeken en begrepen daardoor ook meer wat er met mij aan de hand was. Bedankt voor jullie steun en voor deze site.

Liefs Patricia.

 

Graag zou ik een compliment willen geven voor de maakster van de website. Mijn moeder heeft maandag een stoma gekregen, en nu wilde ik dat ik de site eerder ontdekt had. Mijn moeder is nog zeer onzeker over kleding en badgoed en ondergoed. Deze website ga ik haar laten zien zodra ze weer fit genoeg is om hier te zijn. Zelf heeft ze geen computer. Als je de pagina zo leest is het niet zo verschrikkelijk als dat het allemaal lijkt als je er nog helemaal niet mee bekend bent. Dank daarvoor.

Vriendelijke groet van An

 

Dag Eliene,

Ik zat vandaag tv te kijken en zag een aflevering van JZHMH. Ik ben toen op het internet andere afleveringen gaan kijken, en zag toen ook degene waarin jij je verhaal doet. En ik vond het echt SUPER hoe jij je verhaal gewoon deed, en dat je je inzet voor meer bekendheid en begrip rondom stoma's. Ik zou zeggen: You go girl!!

Vond het voornamelijk ook zo goed om te zien hoe relaxt je er mee omgaat. Ik kan me er natuurlijk niets bij voorstellen, maar kan me wel indenken dat het echt ook heel vervelend kan zijn en dat je je niet meer helemaal jezelf voelt ofzo. Maar je gaf het echt zo goed weer, zonder die stoma was je niet beter af, dus punt. En maak er het beste van. Duidelijk, eerlijk en waarschijnlijk de beste manier om er mee om te gaan!

Nou, ik wou alleen even aan je kwijt hoe tof ik het vind dat je er zo mee omgaat. Ik hoop dat er veel mensen (en ook vooral jongeren) jou verhaal (en die van anderen in het programma natuurlijk) hebben gezien, want het gaf mij absoluut het gevoel dat als mij ooit iets lichamelijks overkomt, I can do it, want zij kant het ook! :-) Groetjes en succes met je website en alles,

Jennifer

 

 

Hallo,

Ten eerste een compliment voor deze professionele site! Ik ben student verpleegkundige, en loop op dit moment stage op de maag-darm-lever afdeling.

Er staat heel veel bruikbare informatie op, ik geef een klinische les over stomazorg, vandaar dat ik er regelmatig op kijk.

Super dat je dit initiatief hebt genomen.

Groetjes Else.

Wauw ... wat een waanzinnig goede site! Helaas heeft mijn man door middel van darmkanker een stoma gekregen, alles gaat nu goed alleen zijn kleding (spijkerbroeken!) zit niet lekker. Dat vermaken is een top idee! Ga zo door met jullie super site, ik keek even rond en ben met alles goed geholpen, dank jullie wel!

liefs Lia (trotse vrouw van)

 

Beste Allemaal,

Ik ben een 2e jaars leerling verzorgende IG. Ik moet een verslag maken over de stoma. Ik wil echt m'n complimenten geven over deze site, hij is prachtig! Ik heb hier ZO veel informatie kunnen vinden, nog meer dan in m'n boeken! Allemaal interessante dingen.

Bedankt!
M.v.g. Mandy

 

Dag Eliene,

Ik heb je verhaal gelezen over je ervaringen. Dapper hoor. Zelf ben ik al ouder en krijg over 2 weken een stoma. Een totaal nieuwe ervaring. De manier waarop jij ermee omgaat vind ik relaxed en bemoedigend. Hartelijk dank!

Jean-jacques

 

Ook komen er reacties vanuit het buitenland:

 

I cannot thank you enough for the help and advice this site has given me.

First of all, I read in plain words exactly what the first surgery was about and found that ending up with a permanent ileostomy after 5 surgeries is not the worst case scenario after all.

Here in Greece there isn't much info, or support, or products, so we don't even know some things exist! Now I have already ordered thickening agents from abroad and am about to order special underwear. I changed my wafers to the new moldable type, I eat food with gelatin (nice tip!), I have confirmed methods that I thought were ok but didn't know for sure, I am going to make my own funny bags to humor my situation and ... so many other things I cannot remember now!

I'm literally getting a better quality of life by reading your pages and I haven’t read half the content yet! Thank you for this site, thank you for the translation… I think a small donation every now and then - despite the crisis here! - is the least I can do in return.

 

Juste un petit mot pour vous dire que votre site est GEANT!!! Malheureusement en néerlandais, mais toujours en avance et sans tabous par rapport à la France.. Si l\'on pouvait nous aussi parler aussi librement et sans tabous de la stomie!!! Surout vous ne changez rien!!! Natacha

 

Hi--Want to thank you for this site. It affords me some encouragement, as I get very "down": not so much with the colostomy as with the hernia that has developed. I lose my appetite easily (am 110 lbs) and don't want to go anywhere. Then I feel ashamed because I'm more fortunate than many others. The situation could be much worse, and I am grateful to sites like this where there is emotional support, and some humor!, available. Thank you again.

Marilyn

 

WOW! I have spent the last 3 hours going through your site and I am very impressed. I now have a permanent ileostomy (after 4 operations) after my first operation 5 years ago. I live in Florida and I walk everyday and then I swim , in an outdoor pool, everyday - year round. Your information is excellent and I wish to thank you all of your contributors that has made this site what it is. I am originally from Zeeland and if anyone wishes to communicate with me I would be happy to respond. :-)

John

 

What a brilliant website - how I wish something was available like this when I first had my stoma - you tell it all as it is from start to finish, great!
Thanks also for the english translation - I will pass this website on to others who will benefit ...

Rachel

 

Wow, what a great website, I love the positive views. Keep it coming! My friend has a stoma and is struggling with the adaption, this site I hope will inspire her to hold her head high as she rightly should!!!! Well done to you!

Keiley

 

A big thank you too for such a brilliant site, you are a star and an inspiration.


Best wishes and good luck,

Sue x

 

En natuurlijk af en toe een kritische:

 

geachte stomaatje

ik heb op jullie site gezeten en er viel wat op jullie zeggen dat je alles kan eten dat is dus niet waar noten mag je niet eten en zelfs geen vruchtensappen want daar zitten velletjes in dus dat mag niet

maar jullie schrijven alleen voor vrouwen en dan zie je dat de foto's van wehkamp zijn en over mannen schrijven jullie niks ik vraag aan jullie hoelang dragen jullie een stoma? want jullie schrijven maar maar volgens mij weten jullie niks over de stoma ik heb zelf een stoma gekregen door een fout van een arts dan ga je door een hel als iemand ziek is en die krijg een stoma dan is hij tevree maar niet als er een fout van een arts gebeurd dan ben je er niet blij op

m.v.g.

M.

Hoi allemaal,


Jullie site geeft best veel antwoorden op vragen waar ik mee zat. Ik vind ook iedereen best wel positief over z'n stoma, dat kan ik van mezelf niet zeggen. Vorig jaar maart werd ik geopereerd vanwege colitis ulserosa en kreeg een ileostoma. Sinds die tijd lijkt het wel dat er een vreemde in mijn lichaam ronddwaalt. Ik ben gewoon mezelf niet en ook al ben ik positief, want iedereen zegt dat ik er goed mee omga, ik vind het verschrikkelijk. Ik heb ook een test gehad om te horen of ik in aanmerking kom voor een pouch, die uitslag krijg ik binnenkort te horen. Ik hoop het want een stoma vind ik niks. Toch ben ik blij dat er zulke sites bestaan, ze geven je kracht om een beetje positief te blijven ook al is dat moeilijk. Af en toe denk ik: ach gelukkig leef ik nog en denk dan: stel je voor dat je wat ergers eraan over heb gehouden, wat dan? Maar ja makkelijk is het niet want ik ben nu 36 en voorheen heb ik 35 jaar "normaal" geleefd. Nu voel je je toch nagekeken,gehandicapt en altijd maar moeten uitleggen wat er met je is.

Groetjes Suzanne

 

Heeey, ik heb dus even jullie site doorgekeken op zoek naar wat info. Bij mij dikt het dus niet in en er staat "drink bij het eten en eet bij het drinken". Hoe zijn jullie tot die conclusie gekomen want bij mij werkt dat dus niet!

mvg  Arie

 

Hallo,

Bij toeval ben ik op uw site terecht gekomen en het verhaal van Jolanda met haar Indiana Pouch gelezen. Ik heb al 7 jaar zo'n pouch en hoe zij hem leegt is "ouderwets". Er zijn al zo lang veel betere katheters waarbij je al die voorbereidingen die zij doet helemaal niet hoeft te doen... Dus een heel stuk makkelijker voor de gebruiker.

Met vriendelijk groet Diny

Laatst aangepast op vrijdag 21 maart 2014 16:58
 

Nieuwsbrief

Poll 2

Wat brengt je bezoek op deze website?
 
Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email