Het Stomaatje team

 

Zonder vrijwilligers geen Stomaatje! Zie hieronder onze trots, de mensen die Stichting Stomaatje met hart en ziel helpen.

 

 

Bestuur met als taak

Penningmeester, systeembeheerder, relatiebeheer en contactpersoon sponsoring

 

 

Hoi hoi, ik ben Suus (1985). Ik ben vanaf het opstarten erg betrokken bij Stomaatje. Ik heb zelf geen stoma, maar wel darmprobleempjes (lactose intolerantie). Doordat ik erg handig ben met websites maken kon ik vanaf het begin goed helpen! Niet verwachtende dat het zo’n succes zou worden natuurlijk ;). Ik ben samen met Eliene de spil van Stomaatje, als zussen blijken we enorm goed samen te kunnen werken.

 

 

 

 

Bestuur met als taak

Adviseur, Contactpersoon, Design your stoma

 

 

 

Geboren als Lidy van Lankeren (1961) en moeder van een stomadrager. Doordat ik zelf vroeger een stichting heb opgericht, heb ik bij de opbouw van Stichting Stomaatje geholpen. Ik heb de stichting zien groeien en kan nu langzaam wat taken overdragen aan anderen, de nieuwe lichting. Toch zal ik achter de schermen actief blijven omdat ik me er erg verbonden mee voel.

 

 

 

 

 

 Bestuur met als taak

Teammanager, productontwikkelaar en controleur Design your stoma, content creator en hoofdredacteur

 

 

Ik ben Eliene (1981) en ben de initiatiefneemster van stichting Stomaatje. In 2004 kreeg ik een ileostoma doordat de spieren en zenuwen van mijn dikke darm (inclusief kringspier) het niet meer deden. Het stoma betekende voor mij dat ik weer verder kon met leven, ik was en ben er dus erg blij mee! Eigenlijk ben ik banketbakker, dat was van origine mijn droombaan. Maar inmiddels heb ik mijn tweede passie ontdekt: schrijven. De websites van Stomaatje heb ik qua teksten ingevuld en het boek "Relatie en seksualiteit met een stoma" komt van mijn hand. Ik heb inmiddels de opleiding journalistiek afgerond, ben bezig met een opleiding medische terminologie en is mijn eigen boek uit "Ik leef!" uitgekomen, een geromantiseerde autobiografie.

 

 

 

Bestuur met als taak

Social media manager, hoofd activiteitenteam en beheerder Facebookgroep

 

 

Hoi, ik ben Kim (1983) woon in Zoetermeer en ben getrouwd met mijn jeugdliefde en beste vriend. In 2013 ben ik erg ziek geworden en na een foute diagnose waarbij ze eerst dachten dat ik Colitus Ulcerosa had bleek ik toch de ziekte van Crohn te hebben. Door deze foute diagnose hebben ze eerst bij mij een Jpouch aangelegd. Deze werkte helaas niet goed waardoor ik toch een ileostoma kreeg. In die periode heb ik veel gehad aan de website van Stomaatje. Hier kon ik alles goed nalezen en als ik vragen had kon ik op de gesloten Facebook pagina deze stellen aan mijn medestomaatje.
Ik ben erg blij dat ik deel mag uit maken van het Stomaatje team.
Groetjes Kim 

 

 

 

 

 Redactieteam en moderator Facebookgroep

 

Hallo, ik ben Miranda en geboren in het jaar 1988. Begonnen op het forum als moderator (forumnaam: purple, omdat mijn lievelingskleur paars is!) maar inmiddels zit ik in het redactieteam en ben general moderator geworden. In april 2009 was mijn dikke darm gesprongen en heb ik met spoed een ileostoma gekregen. Nog steeds is niet helemaal duidelijk of het de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa is. Ik zocht informatie over stoma’s en kwam zo op stomaatje terecht. Ik zag dat ze een forum hadden en heb me meteen aangemeld, sindsdien ben ik blijven ‘plakken’.

 

 

  

Moderator stomaforum en redactieteam

 

Hallo, ik ben Bert, geboren in 1960, echtgenoot van Yvonne, vader van twee tweelingen en opa van 5 prachtige kleinkinderen. In het dagelijkse leven ben ik IT architect bij een groot mediaconcern, liefhebber van hardlopen, motorrijden en fotografie. Ik ben sinds 2015 drager van een permanent colostoma vanwege endeldarmkanker en zoals onlangs bleek het Syndroom van Lynch. Sinds de dag van terugkeer uit het ziekenhuis van de uiteindelijke operatie ben ik lid van het Stomaforum en al gauw was het me duidelijk, dat er nog aardig wat taboes rondom stoma’s te slechten zijn, dat contact met lotgenoten/stomadragers bijzonder belangrijk is en dat de behartiging van stomadrager belangen richting overheid, professionals, leveranciers e.a. meer dan noodzakelijk is. Vandaar dat ik meer wilde doen voor het Forum, maar tevens andere zaken voor Stomaatje graag oppak.

 

 Activiteiten- en Projectteam

 

Hoi, mijn naam is Els (1966). Begin 2018 heb ik een colostoma als gevolg van endeldarmkanker gekregen. In de periode ervoor heb ik heel veel gehad aan de website en de Facebookgroep van Stomaatje. Een goede reden om vrijwilliger te worden bij Stichting Stomaatje. 2 x per jaar check ik de stomalinks op de website en daarnaast maak ik o.a. deel uit van het activiteitenteam & de brainstormgroep.

 

 

 

 

 Activiteiten- en redactieteam

Hallo, ik ben Rebecca (1972), getrouwd en moeder van 3 kinderen. In maart 2018 is er bij mij een colostoma geplaatst in verband met chronische fissuren. Hieraan ben ik inmiddels 7 keer geopereerd en was het plaatsen van mijn stoma voor mij echt een opluchting. Vorig jaar heb ik de diagnose ziekte van Crohn gekregen en hiervoor zit ik nu in een medicijn traject. Mijn stoma heb ik onmiddellijk omarmt, geen toilet stress meer en geen pijn bij elk toiletbezoek. Ik ben heel open over mijn ziekte en stoma en bemerk dat dat het begrip vergroot. Veel mensen weten namelijk niet wat een stoma precies inhoudt. In maart 2020 ben ik gestart als vrijwilliger bij Stichting Stomaatje en dat is erg leuk om te doen! Ik ben bijna klaar met mijn opleiding tot vitaalcoach, volg tevens een opleiding tot therapiehondbegeleider, sport graag en wandel veel met mijn hond. Ik heb de tijd om dit allemaal te doen omdat ik medisch ben afgekeurd voor mijn voormalige werk bij de politie. Ik heb heel veel gehad aan de informatie van Stichting Stomaatje en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

 

 Moderator Facebookgroep en activiteitenteam

 

Hoi, Ik ben Rob (1964) en woon samen met Karin. Sinds 2018 heb ik een ileostoma door een darmperforatie. Dit was het gevolg van de Ziekte van Crohn wat ik vanaf mijn 18e jaar al heb. Ik ben blij met mijn stoma. Ook heb ik RLS in de primaire vorm, wat er toe heeft bijgedragen dat ik sinds 2018 ook volledig werd afgekeurd. Ik kwam met Stomaatje in aanraking via het ziekenhuis. Het viel mij op dat er op de site en de Facebook groep van Stomaatje, zeer relevante informatie te vinden was wat direct te gebruiken is. Ook de zwemdag van Stomaatje vond ik spannend maar zeer succesvol. De kennismaking en gesprekken met de mensen achter de schermen hebben mij er toe bewogen om iets voor de stichting te willen doen. Er is tenslotte genoeg. Ik houd mij bezig met de Facebookgroep en denk mee bij o.a. de offline activiteiten.

 

 

 Afdeling Stomamateriaalover

 

Hello, ik ben Yasmine (1995) in 2010 kwam ik erachter dat ik de Ziekte van crohn heb. In 2018 is er lymfeklierkanker gevonden na inmiddels 3 ileostoma's heb ik in 2020 gekozen voor een permanente ileostoma. Ik heb altijd veel gewerkt in de zorg en horeca. Nu probeer ik me gezondheid voorop te zetten en doe ik onder andere vrijwilligerswerk. Stomaatje heeft mij zoveel steun en informatie gegeven in de tijd waar ik het zo erg nodig had. Dit is ook de reden dat ik meer wilde doen voor Stomaatje. Nu houd ik me bezig met social media.

 

 

 

 

 

 Design your stoma en activiteiten

 

Mijn naam is Patrick en doordat ik de man ben van Eliene, ben ik er ongemerkt steeds meer ingerold. Ik breng en haal o.a. de maatwerk producten van Design your stoma bij het atelier, ik help mee op de zwemdag en bij andere activiteiten en projecten. Ik vind het heel bijzonder om hierbij te mogen helpen, het geeft voldoening om dit te mogen doen voor stomadragers

 

 

 

 

 

 

Ambassadeur, projectteam en gastlessen

 

Ik ben Michelle Honnef. In 2015 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige. Na mijn afstuderen ben ik in de thuiszorg terecht gekomen en nam ik de stoma zorg vaak voor mijn rekening. Door een ernstige ontsteking van mijn dikke darm, door de ziekte van Crohn, heb ik in 2020 zelf een half jaar met een stoma rondgelopen na het verwijderen van mijn dikke darm. Aan het einde van het jaar hebben ze in het Zuyderland te Sittard een J-pouch van mijn dunne darm gemaakt. Mijn deskundigheid over stoma's en een pouch is daardoor op professioneel vlak en op persoonlijk vlak ontwikkeld.

 

 

 

 

 

 

Laatst aangepast op woensdag 28 juli 2021 21:47
 
Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email