Het Stomaatje team

 

Zonder vrijwilligers geen Stomaatje! Zie hieronder onze trots, de mensen die Stichting Stomaatje met hart en ziel helpen.

 

 

Bestuur met als taak

Ledenadmin & donateurs, webmaster, penningmeester en sponsoring

 

 

Hoi hoi, ik ben Suus (1985). Ik ben vanaf het opstarten erg betrokken bij Stomaatje. Ik heb zelf geen stoma, maar wel darmprobleempjes (lactose intolerantie). Doordat ik erg handig ben met websites maken kon ik vanaf het begin goed helpen! Niet verwachtende dat het zo’n succes zou worden natuurlijk ;). Ik ben samen met Eliene de spil van Stomaatje, als zussen blijken we enorm goed samen te kunnen werken.

 

 

 

 

Bestuur met als taak

PR, Design your stoma

 

 

 

Geboren als Lidy van Lankeren (1961) en moeder van een stomadrager. Doordat ik zelf vroeger een stichting heb opgericht, heb ik bij de opbouw van Stichting Stomaatje geholpen. Ik heb de stichting zien groeien en kan nu langzaam wat taken overdragen aan anderen, de nieuwe lichting. Toch zal ik achter de schermen actief blijven omdat ik me er erg verbonden mee voel.

 

 

 

 

 

 

 Bestuur met als taak

Initiatiefneemster, Design your stoma, (web)redacteur (verantwoordelijk voor alle content op de website) en sponsoring

 

 

Ik ben Eliene (1981) en ben de initiatiefneemster van stichting Stomaatje. In 2004 kreeg ik een ileostoma doordat de spieren en zenuwen van mijn dikke darm (inclusief kringspier) het niet meer deden. Het stoma betekende voor mij dat ik weer verder kon met leven, ik was en ben er dus erg blij mee! Eigenlijk ben ik banketbakker, dat was van origine mijn droombaan. Maar inmiddels heb ik mijn tweede passie ontdekt: schrijven. De websites van Stomaatje heb ik qua teksten ingevuld en het boek "Relatie en seksualiteit met een stoma" komt van mijn hand. Ik heb inmiddels de opleiding journalistiek afgerond, ben bezig met een opleiding medische terminologie en is mijn eigen boek uit "Ik leef!" uitgekomen, een geromantiseerde autobiografie.

 

 

 

Bestuur met als taak

Redactieteam en Twitter

 

 

 Hoi, ik ben Linda! Ik ben geboren in 1989, sinds mijn 15e heb ik de ziekte van Crohn. Helaas een ernstige vorm die alleen maar slechter werd, waardoor ik in december 2013 een operatie heb gehad waarbij een Ileostoma is geplaatst. Al in het ziekenhuis had ik veel aan Stomaatje en nu nog steeds! Voor ik ernstig ziek werd in 2013 was ik Office Manager en dit hoop ik in de toekomst weer te zijn! Ik woon samen met mijn vriend Bas en lieve kat James in Leidschendam.

 

 

 

 

 

Bestuur met als taak

Nieuwsplaatser

 

Hallo, mijn naam is Harvey van Straten en ik ben geboren in 1945.
Begin 2008 werd bij mij een endeldarmtumor ontdekt met als gevolg een rectumamputatie en een stoma. Sinds 2013 ben ik genezen verklaard. Zonder stoma had ik hier niet meer gezeten en ik heb er dus ook totaal geen moeite mee! Zeker in het begin heb ik veel informatie gevonden op de site van Stomaatje. De toon en het ontwerp van de site spraken mij direct aan en sinds kort heb ik mijzelf aangeboden als vrijwilliger voor de functie ‘Google alert watcher’...

 

 

 Moderator

Ik ben Chiara en sinds 2010 draag ik met trots een eindstandig ileostoma als gevolg van Colitis Ulcerosa. Ik schrijf ook bewust "met trots" omdat het mijn leven heeft teruggegeven en daar ben ik mijn behandeld arts en -chirurg dan ook heel erg dankbaar voor. Mijn leven bestaat uit heel veel leuke dingen waarvan alles op het sociale vlak prominent aanwezig is. Twee jaar na aanleg heb ik me aangemeld als forumlid bij Stichting Stomaatje en sinds een paar maanden draag ik de titel moderator, waar ik heel content mee ben, zeker omdat het forum voor vele lotgenoten een bijzondere plek is waar ervaringen uitgedeeld worden, waar men steun zoekt/krijgt en waar vriendschappen zijn ontstaan maar waar ook heel veel informatie te vinden is die de gebruikers zelf met elkaar willen delen. En wat is het dan toch fijn om adviezen te krijgen van ervaringsdeskundigen. Om deel uit te mogen maken van het enthousiaste team binnen Stomaatje is een hele eer en ik ben er dan ook heel fier op om mijn bijdrage zo goed mogelijk uit te oefenen.

 

 Redactieteam

 

Hallo, ik ben Miranda en geboren in het jaar 1988. Begonnen op het forum als moderator (forumnaam: purple, omdat mijn lievelingskleur paars is!) maar inmiddels toegetreden tot het bestuur en general moderator geworden. In april 2009 was mijn dikke darm gesprongen en heb ik met spoed een ileostoma gekregen. Nog steeds is niet helemaal duidelijk of het de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa is. Ik zocht informatie over stoma’s en kwam zo op stomaatje terecht. Ik zag dat ze een forum hadden en heb me meteen aangemeld, sindsdien ben ik blijven ‘plakken’.

 

 

 

Design your stoma

 

Ik, Ingrid 33 jaar, getrouwd en in het trotse bezit van een super zoon van 4 jaar en niet te vergeten mijn 2 lieve muppies (Jack Russels) Bobbie en Balou. Al vanaf jongs af aan heb ik een spieraandoening; deze tast de zenuwen & kapsels van gewrichten aan. Sinds april 2007 heb ik hierdoor een dunne darmstoma. Een half jaar later kreeg mijn blaas ook problemen, maar dit kan ik nog steeds oplossen met katheteriseren. Naar veel wikken en wegen was het dan zo ver, ik reageerde op de oproep: "Gezocht mensen die tijd over hebben en die het leuk vinden om stomahoesjes te naaien". En inmiddels doe ik dit nu al ruim een jaar met veel plezier!

 

 

 Juridisch adviseur

Hallo, ik ben Chris Vermeulen (1956) en woon in Deventer. Ik ben afgestudeerd notarieel jurist. Ik doe wat los juridisch- en bedrijfsadvieswerk, naast mijn eigen bedrijfje in beleggingen. Ik heb al jaren een spierziekte en ben daardoor rolstoelgebonden geworden. Had al tijden obstipatieproblemen (STC) en heb in 2007 op eigen verzoek ileostoma gekregen, wat een opluchting! Ik heb in aanloop naar de operatie veel nuttige informatie gevonden via Stomaatje.nl. Ik blijf het een hele nuttige en leuke site vinden en wil hieraan graag een positieve bijdrage leveren in de vorm van het geven van juridisch/bedrijfsmatig advies aan het bestuur, vandaar mijn adviseurschap bij stichting Stomaatje.

 

 

Laatst aangepast op dinsdag 11 juli 2017 11:18
 
Terug naar boven

twitter

Linkedinfacebook

Youtubeemail