Het Stomaatje team

 

Zonder vrijwilligers geen Stomaatje! Zie hieronder onze trots, de mensen die Stichting Stomaatje met hart en ziel helpen.

 

 

Bestuur met als taak

Donateurs, webmaster, penningmeester en sponsoring

 

 

Hoi hoi, ik ben Suus (1985). Ik ben vanaf het opstarten erg betrokken bij Stomaatje. Ik heb zelf geen stoma, maar wel darmprobleempjes (lactose intolerantie). Doordat ik erg handig ben met websites maken kon ik vanaf het begin goed helpen! Niet verwachtende dat het zo’n succes zou worden natuurlijk ;). Ik ben samen met Eliene de spil van Stomaatje, als zussen blijken we enorm goed samen te kunnen werken.

 

 

 

 

Bestuur met als taak

Contactpersoon, Design your stoma

 

 

 

Geboren als Lidy van Lankeren (1961) en moeder van een stomadrager. Doordat ik zelf vroeger een stichting heb opgericht, heb ik bij de opbouw van Stichting Stomaatje geholpen. Ik heb de stichting zien groeien en kan nu langzaam wat taken overdragen aan anderen, de nieuwe lichting. Toch zal ik achter de schermen actief blijven omdat ik me er erg verbonden mee voel.

 

 

 

 

 

 Bestuur met als taak

Initiatiefneemster, Design your stoma, (web)redacteur (verantwoordelijk voor alle content op de website) en sponsoring

 

 

Ik ben Eliene (1981) en ben de initiatiefneemster van stichting Stomaatje. In 2004 kreeg ik een ileostoma doordat de spieren en zenuwen van mijn dikke darm (inclusief kringspier) het niet meer deden. Het stoma betekende voor mij dat ik weer verder kon met leven, ik was en ben er dus erg blij mee! Eigenlijk ben ik banketbakker, dat was van origine mijn droombaan. Maar inmiddels heb ik mijn tweede passie ontdekt: schrijven. De websites van Stomaatje heb ik qua teksten ingevuld en het boek "Relatie en seksualiteit met een stoma" komt van mijn hand. Ik heb inmiddels de opleiding journalistiek afgerond, ben bezig met een opleiding medische terminologie en is mijn eigen boek uit "Ik leef!" uitgekomen, een geromantiseerde autobiografie.

 

 

 

Bestuur met als taak

Videobewerking en redactieteam

 

Hallo, mijn naam is Harvey van Straten en ik ben geboren in 1945.
Begin 2008 werd bij mij een endeldarmtumor ontdekt met als gevolg een rectumamputatie en een stoma. Sinds 2013 ben ik genezen verklaard. Zonder stoma had ik hier niet meer gezeten en ik heb er dus ook totaal geen moeite mee! Zeker in het begin heb ik veel informatie gevonden op de site van Stomaatje. De toon en het ontwerp van de site spraken mij direct aan.

 

 

 

Bestuur met als taak

Social media manager en activiteitenteam

 

 

Hoi, ik ben Kim (1983) woon in Zoetermeer en ben getrouwd met mijn jeugdliefde en beste vriend. In 2013 ben ik erg ziek geworden en na een foute diagnose waarbij ze eerst dachten dat ik Colitus Ulcerosa had bleek ik toch de ziekte van Crohn te hebben. Door deze foute diagnose hebben ze eerst bij mij een Jpouch aangelegd. Deze werkte helaas niet goed waardoor ik toch een ileostoma kreeg. In die periode heb ik veel gehad aan de website van Stomaatje. Hier kon ik alles goed nalezen en als ik vragen had kon ik op de gesloten Facebook pagina deze stellen aan mijn medestomaatje.
Ik ben erg blij dat ik deel mag uit maken van het Stomaatje team.
Groetjes Kim 

 

 

 

Moderator stomaforum

Ik ben Chiara en sinds 2010 draag ik met trots een eindstandig ileostoma als gevolg van Colitis Ulcerosa. Ik schrijf ook bewust "met trots" omdat het mijn leven heeft teruggegeven en daar ben ik mijn behandeld arts en -chirurg dan ook heel erg dankbaar voor. Mijn leven bestaat uit heel veel leuke dingen waarvan alles op het sociale vlak prominent aanwezig is. Twee jaar na aanleg heb ik me aangemeld als forumlid bij Stichting Stomaatje en sinds een paar maanden draag ik de titel moderator, waar ik heel content mee ben, zeker omdat het forum voor vele lotgenoten een bijzondere plek is waar ervaringen uitgedeeld worden, waar men steun zoekt/ krijgt en waar vriendschappen zijn ontstaan maar waar ook heel veel informatie te vinden is die de gebruikers zelf met elkaar willen delen. En wat is het dan toch fijn om adviezen te krijgen van ervaringsdeskundigen. Om deel uit te mogen maken van het enthousiaste team binnen Stomaatje is een hele eer en ik ben er dan ook heel fier op om mijn bijdrage zo goed mogelijk uit te oefenen.

 

 Redactieteam

 

Hallo, ik ben Miranda en geboren in het jaar 1988. Begonnen op het forum als moderator (forumnaam: purple, omdat mijn lievelingskleur paars is!) maar inmiddels zit ik in het redactieteam en ben general moderator geworden. In april 2009 was mijn dikke darm gesprongen en heb ik met spoed een ileostoma gekregen. Nog steeds is niet helemaal duidelijk of het de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa is. Ik zocht informatie over stoma’s en kwam zo op stomaatje terecht. Ik zag dat ze een forum hadden en heb me meteen aangemeld, sindsdien ben ik blijven ‘plakken’.

 

 

  

Moderator stomaforum en redactieteam

 

Hallo, ik ben Bert, geboren in 1960, echtgenoot van Yvonne, vader van twee tweelingen en opa van 5 prachtige kleinkinderen. In het dagelijkse leven ben ik IT architect bij een groot mediaconcern, liefhebber van hardlopen, motorrijden en fotografie. Ik ben sinds 2015 drager van een permanent colostoma vanwege endeldarmkanker en zoals onlangs bleek het Syndroom van Lynch. Sinds de dag van terugkeer uit het ziekenhuis van de uiteindelijke operatie ben ik lid van het Stomaforum en al gauw was het me duidelijk, dat er nog aardig wat taboes rondom stoma’s te slechten zijn, dat contact met lotgenoten/stomadragers bijzonder belangrijk is en dat de behartiging van stomadrager belangen richting overheid, professionals, leveranciers e.a. meer dan noodzakelijk is. Vandaar dat ik meer wilde doen voor het Forum, maar tevens andere zaken voor Stomaatje graag oppak.

 

 

 

Laatst aangepast op donderdag 15 oktober 2020 11:57
 
Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email