Stomamateriaal
Stomazakjes

 

Opvangmateriaal

Met een stoma heb je geen controle meer over je ontlasting of urine, je kunt het zelf niet meer ophouden. Daarom wordt de ontlasting of urine opgevangen in een stomazakje. Dit zakje wordt rond de opening van de stoma op de buik geplakt. Doordat je de ontlasting of urine niet meer kunt ophouden kun je het zakje niet "even op je nachtkastje leggen". Altijd, zelfs met zwemmen, slapen, sporten, vrijen, sauna et cetera, draag je een opvangzakje.

Laatst aangepast op woensdag 13 januari 2021 21:04
Lees meer...
 
Vergoedingen

 

Vergoedingen

Hulpmiddelen, waaronder dus ook onze stomahulpmiddelen, vallen sinds 1 januari 2006 in de nieuwe zorgverzekeringswet onder de basisverzekering. Dit betekent dat het stomamateriaal helemaal vergoed wordt. Wel gaat het van je eigen risico af. Lees zelf heel goed de voorwaarden van je zorgverzekeraar door, want ze zijn aan het bezuinigen geslagen waardoor sommige accessoires niet meer worden vergoed.

Laatst aangepast op maandag 19 oktober 2015 13:51
Lees meer...
 
Stomamateriaal bestellen

 

Vroeger

Vroeger moest je bij elke bestelling van stomamaterialen weer een nieuw recept overhandigen, en die materialen haalde je dan vaak bij de apotheek op, net als met je medicijnen. Gelukkig gaat het tegenwoordig een stuk eenvoudiger. Je stomamateriaal kun je nu bestellen bij een gespecialiseerde leverancier/ medische speciaalzaak.

Laatst aangepast op dinsdag 15 september 2020 17:05
Lees meer...
 
Productnieuws

 

Onderstaand de laatste nieuwtjes op stomagebied van onze sponsors. Wij zijn onafhankelijk en indien wij nieuws plaatsen betekent dit niet automatisch wij deze producten aanbevelen.

Lees meer...

Laatst aangepast op donderdag 26 april 2012 10:01
 


Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email