Vergoedingen
Inhoudsopgave
Vergoedingen
Wetstekst ‘Regeling zorgverzekering’
Gebruiksnormen vastgesteld door de overheid
Alle pagina's

 

Vergoedingen

Hulpmiddelen, waaronder dus ook onze stomahulpmiddelen, vallen sinds 1 januari 2006 in de nieuwe zorgverzekeringswet onder de basisverzekering. Dit betekent dat het stomamateriaal helemaal vergoed wordt. Wel gaat het van je eigen risico af. Lees zelf heel goed de voorwaarden van je zorgverzekeraar door, want ze zijn aan het bezuinigen geslagen waardoor sommige accessoires niet meer worden vergoed.

De zorgverzekeraars bezuinigen en worden steeds strenger, waardoor bijvoorbeeld breukbanden bij sommige verzekeraars steeds moeilijker vergoed worden. Of het aantal per jaar is verminderd. Soms dien je ook de reiningsgazen en andere accessoires zoals lijmoplosmiddelen zelf te betalen. Dit verschilt per verzekering, dus zoek dit goed uit.

 

Kosten stomamateriaal

Bij sommige webshops van leveranciers kun je zien hoeveel de materialen kosten, al is de transparantie helaas nog niet heel erg groot. Het is interessant te weten hoeveel de accessoires nu eigenlijk kosten, en hoe duur een stomazakje is. Het verschilt natuurlijk per soort systeem (convex, een- of tweedelig etc.) en ook per merk, maar de prijs van een huidplak ligt gemiddeld zo rond de € 6,50 en van een stomazakje rond de € 3,50. Via je zorgverzekeraar kun je een overzicht opvragen van de kosten van je stomamateriaal.Laatst aangepast op maandag 19 oktober 2015 13:51
 
Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email