Vrije tijd & gezin
School, werk & uitkering

 

School, Werk & uitkering

Op deze pagina's lees je alles rondom school, werk en inkomen. Wat als het niet lukt om net zoals iedereen naar school te gaan door je ziekte? Hoe ga je daar met je stoma om? Kun je je werk weer hervatten nu je een stoma hebt? Of is er een omscholing nodig? Wat betreft aanpassingen op het werk? En hoe zit het met uitkeringen?

Laatst aangepast op donderdag 07 augustus 2014 16:21
Lees meer...
 
Op reis & onderweg

 

Op reis en onderweg

Het is best spannend, zo'n eerste keer op vakantie met een stoma. Daar is vaak tijd voor nodig om de stap te wagen. Maar als je het eenmaal een keer hebt gedaan, is de drempel weg. Met een stoma kun je natuurlijk op vakantie en verre reizen maken, het vraagt alleen wat meer voorbereiding.

Laatst aangepast op maandag 27 juli 2020 17:52
Lees meer...
 
Onze jaarlijkse zwemdag

 

Onze jaarlijkse zwemdag

Sinds 2007 organiseert Stichting Stomaatje eenmaal per jaar een zwemdag. Vaak ergens rond mei/juni, zodat je daarna in de zomer 'in het openbaar' de drempel durft te overwinnen.

Lees meer...

Laatst aangepast op vrijdag 17 januari 2020 17:42
 
Relatie & seksualiteit

 

Relatie en seksualiteit

Op deze pagina vind je informatie rondom relaties en seksualiteit met een stoma.

 

 

Laatst aangepast op dinsdag 26 februari 2013 12:47
Lees meer...
 
Sport & ontspanning

 

Sport & ontspanning

Op de volgende pagina's allerlei informatie met betrekking tot sporten met een stoma, maar ook bijvoorbeeld onderwerpen als zadelpijn, tillen en de sauna.

 

 

Laatst aangepast op dinsdag 04 april 2017 15:36
Lees meer...
 
Woordenboek | Afdrukken |

 

Woordenboek

Hieronder een woordenboek in verschillende talen die je uit kunt printen en mee kunt nemen op vakantie, met daarin de belangrijkste woorden op stomagebied.

Laatst aangepast op donderdag 07 augustus 2014 17:07
Lees meer...
 
Gemis afvalbak PDF  | Afdrukken |

gemis afvalbak

Regelmatig krijgen we reacties van mensen dat ze bij een bedrijf een afvalbak misten in de toiletgelegenheid. Dit is heel vervelend voor als je stomamateriaal netjes weg wilt gooien. De kaart hieronder is uit te printen, op te slaan in PDF of te e-mailen. Handig om bij je te hebben zodat je deze kunt achterlaten op het toilet. De onderstaande email kun je achteraf aan het bedrijf toesturen.

 

Laatst aangepast op donderdag 26 april 2012 12:51
Lees meer...
 
Zwangerschap

 

Zwangerschap

Als je een stoma hebt én een kinderwens, dan lijkt dat op het eerste gezicht misschien onmogelijk. Komt er niet teveel spanning op de stoma te staan door mijn groeiende buik? Kan de ontlasting of urine er dan nog wel uit? Zal de bevalling extra moeilijk zijn en kan het überhaupt wel een natuurlijke bevalling worden?

Laatst aangepast op maandag 24 november 2014 15:57
Lees meer...
 


Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email