Wereld Stomadag

 

Wereld stomadag 2012, zaterdag 6 oktober

Iedere 3 jaar vindt de Wereld Stomadag plaats. Deze internationale dag heeft als doel om wereldwijd de kwaliteit van het leven van stomadragers te verbeteren. Dit jaar met het thema: “Let’s be heard!”. En dat doet Stichting Stomaatje dan ook!

Wij vinden dat je door het bekender maken van het onderwerp stoma, de positie van stomadragers en hun omgeving verbetert. Want hoe bekender, hoe minder misvattingen er rondom dit onderwerp zijn. Hoe minder angst iemand heeft die voor de ‘keuze’ van een stoma-aanleg staat. En hoe meer begrip de omgeving heeft voor mensen met een zakje op hun buik.

 

Want: hoe bekend is een stoma nu eigenlijk?

We zijn met een camera de straat op gegaan om dit bij jong en oud te testen; verbaasde blikken, onbekendheid, zenuwachtig gelach, de meest innovatieve ideeën wat je met dat rare zakje kunt doen. Maar bij sommigen toch wat van herkenning, gevolgd door indrukwekkende verhalen over hun moeder of opa.

 

Bekijk onze bijdrage aan Wereld Stomadag, en geef de link vooral door om samen met ons het onderwerp stoma bekender te maken!

 

 

 

Laatst aangepast op zondag 04 oktober 2015 14:46
 
Terug naar boven

twitter insta

Linkedin facebook

Youtube email