logo stomaatje alles over stomas

 

Op deze pagina hebben we toilet apps (applicaties voor je telefoon) verzameld die bijvoorbeeld het vinden van een openbaar toilet makkelijker maakt. Kijk in de store van jouw mobiele telefoon (Android, iOS, Windows etc) of hij voor jouw mobiele telefoon beschikbaar is.

We hebben ook Stoma apps en Gezondheids apps voor je verzameld.

 

HogeNood

 

Wat? Met deze applicatie kun je het dichtstbijzijnde openbare toilet of semi-openbare toilet in Nederland gemakkelijk via je telefoon vinden. Je toiletkeuze kun je bepalen aan de hand van voorgaande beoordelingen, afstand en faciliteiten. In je profiel kun je voorkeuren aangeven zodat je bijvoorbeeld alleen invalidentoiletten te zien krijgt.

Mogelijkheden? Je vindt er de naam van het toilet met daaronder de faciliteiten. Ook zie je de waardering van het toilet (schaal 1 tot 10) met daaronder de afstand tot het toilet. Er wordt extra informatie getoond zoals het adres, de openingstijden en de kosten.

Je kunt het toilet een waardering geven middels sterren waarbij ook een persoonlijke opmerking achtergelaten kan worden. Je kunt ook de gemiddelde beoordeling bekijken van vorige bezoekers van dat toilet.

Prijs? Gratis

Taal? Nederlands

Leuk weetje: Deze app heeft de publieksprijs gewonnen tijdens de Nationale App Prijs, een nationale ontwikkelwedstrijd voor mobiele applicaties. De app is ontwikkeld door studenten voor een schoolproject.

 

Toiletfinder

 

Wat? Hiermee kun je ook het dichtstbijzijnde toilet vinden, met een database van meer dan 150.000 toiletplaatsen over de hele wereld verzameld. De applicatie is gebaseerd op de gebruikersbijdrage: iedereen kan nieuwe of ontbrekende toiletten melden.

Mogelijkheden? Je ziet de gemiddelde aantal sterren van het toilet, het adres, hoe dichtbij je bent, of het geschikt is voor mindervaliden, en een kaart van de omgeving waar je bent met de toiletten aangegeven.

Je vindt er ook foto's van de meest originele en onverwachtse toiletten.

Prijs? gratis

Taal? Inmiddels ook in het Nederlands

  

 

Wheelmate

 

Wat? WheelMate is ontwikkeld door Coloplast.Het geeft je een direct overzicht van de dichtstbijzijnde rolstoelvriendelijke toiletten en parkeerplaatsen.

Mogelijkheden? WheelMate is voor en door rolstoelgebruikers die elke locaties zelf toevoegen en controleren, dus de app blijft correct werken. Je kunt wc’s en parkeerplaatsen in de app toevoegen, beoordelen en bespreken van locaties van anderen, Trips plannen door een afdrukbare lijst van locaties te creëren waar je naartoe wilt. Dit alles kan ook via de website van Wheelmate. Je kunt zien welke locaties inmiddels gecontroleerd, gesloten, net toegevoegd en betalend zijn.

Prijs? Gratis

Taal? Diverse talen waaronder Nederlands

 

 

Flush - Public Toilet Finder

 

Wat? Deze simpele app toont het dichtstbijzijnde publieke toilet op een kaart van jouw omgeving. Niet alleen in Londen en Parijs, maar ook in het centrum van grote Nederlandse steden.

Mogelijkheden? Er staat ook bij vermeld of je moet betalen, een sleutel nodig hebt of dat er een invalide toilet aanwezig is. Een "quick directions button" zodat je de routeaanwijzing krijgt naar het dichtstbijzijnde toilet.

Prijs? Gratis

Taal? Engels

 

 

WC ASAPP

 

Wat? Een app die je via geolokalisatie naar het dichtstbijzijnde toilet gidst. Een initiatief van het bedrijf AbbVie i.s.m. de Crohn en Colitis ulcerosa Vereniging (CCV vzw) en Association Crohn-RCUH asbl.

Mogelijkheden? De app biedt tevens de mogelijkheid om de kwaliteit van het toilet te bekijken alsook een wc toe te voegen en te beoordelen (o.a. schoon, aantal toiletten, kost, score, openingsuren). 

Prijs? Gratis

Taal? Engels

 

 

Ongehinderd app

 

Wat? Een app waarin je op zoek kunt naar toegankelijke restaurants, attracties en nog veel meer leuke plekjes, en ook naar toiletten kan worden gezocht.

Mogelijkheden? Je kunt aanklikken wat jouw situatie is, bijvoorbeeld slechtziend, rolstoel of een allergie, en zo zoeken op locaties die geschikt zijn en aan je wensen voldoen. Ook kun je beoordelingen zien van anderen.

Prijs? Gratis

Taal? Nederlands

 

×