• 'Ik leef! Een stoma als kadootje'. Auteur: Eliene Roelse. Uitgever: De Vrije uitgevers. ISBN: 978-90-6523-245-8. Paperback, 188 bladzijden. Als veertienjarig meisje wordt Eliene Roelse (1981) ziek en er volgt een lange zoektocht naar wat haar mankeert. Uit het verhaal straalt de kracht en de hoop om beter te worden. Ze blijft positief en vecht voor een gezonde toekomst. Zelfs als ze alles om haar heen verliest. Op haar 22ste krijgt ze een stoma en dat ziet ze als een tweede kans.

  Bestel nu 

 • 'Relatie en seksualiteit met een stoma'. Auteur: Eliene Roelse. Uitgever: De Vrije uitgevers. ISBN: 9065232435. Paperback, 88 bladzijden. Dit boek is gemaakt door en voor stomadragers en hun directe omgeving. Mooie ervaringsverhalen zijn aangevuld met algemene informatie over relaties, seksualiteit en zwangerschap met een stoma.

  Bestel nu 

 •  

  'De dokter die zijn dikke darm verloor'. Auteur: P. Jansen. Uitgegeven door: Combicare. Hardcover, 112 bladzijden. Het is een aangrijpend en autobiografisch verhaal van een arts die stomapatiënt werd.

  Alleen nog tweedehands te verkrijgen

 • 'Het zakje'. Auteur: Els Vlerick. Uitgever: Houtekiet. ISBN: 9789052409900. In 2007 kreeg de 23-jarige Els Vlerick onverwachts een stoma. Het is het einde van een lijdensweg die haar sinds haar geboorte ten deel viel, maar ook het begin van nieuwe en onverwachte problemen. In Het zakje neemt Els je mee op een ontdekkingsreis. Soms humoristisch, soms cynisch en soms gevoelloos beschrijft ze de afgelegde weg, zonder daarbij een blad voor de mond te nemen.

  Alleen nog tweedehands te verkrijgen

 •  

  'Reizen en onderweg met een stoma'. Auteur: Eliene Roelse. Uitgever: De Vrije uitgevers. ISBN: 97890652329155. Paperback, 124 bladzijden. Het kan best spannend zijn, de eerste keer op vakantie met een stoma. Soms is er tijd nodig om de stap te wagen. Dit boek is geschreven voor en door stomadragers en hun directe omgeving. Naast handige tips over reizen, met aandachtsgebieden als voeding en medicijnen maar ook bijvoorbeeld over kamperen, biedt dit boek een mooie verzameling van ervaringsverhalen van stomadragers.

  Bestel nu 

 • 'Een gat in mijn buik'. Auteur: Gerda Persoons. Uitgever: Roularta. ISBN: 9789086790081. Gerda Persoons is de echtgenote van een huisdokter aan de kust. Haar hele leven lang hoorde ze verhalen van pijn en afscheid. En nu heeft ze plotseling haar eigen verhaal: over een gat in haar buik. Met dit boek wil ze het taboe doorbreken; ze wil komaf maken met misplaatste opmerkingen en met al de doffe ellende die zo'n stoma met zich meebrengt.

  Alleen nog tweedehands te verkrijgen

 • 'Leven met een stoma'. Auteur: Rietje Krijnen. Uitgever: Combicare en de Nederlandse Stomavereniging. ISBN: 9073101177. Hardcover. Handboek voor mensen met een stoma. De informatie wordt afgewisseld met verhalen van mensen met een stoma.

  Alleen nog tweedehands te verkrijgen 

 •  
 • 'Baas op eigen buik'. Auteur: Aat van der Leden. Uitgegeven door: Combicare ISBN: 9080198619. Hardcover, 142 bladzijden. Een uitgebreid (wel iets gedateerd, maar er schijnt een nieuwe versie aan te komen) stomavoorlichtingsboek, met veel informatie en foto's.

  Alleen nog tweedehands te verkrijgen 

 • 'Een duik in het diepe'. Auteur: Lou Sohier. Uitgever: Dutch university press. ISBN: 9789036193627. Paperback, 91 bladzijden. Een praktische handleiding voor stomadragers geschreven uit het perspectief van de gebruiker.

  Alleen nog tweedehands te verkrijgen  

 • 'Plak & Zak - leven en liefde met een stoma'. Auteur: Wichert van Dijk. Uitgever: In eigen beheer. ISBN: 9789464508260. Paperback, 308 bladzijden. Het boek beschrijft scharniermomenten uit het leven van een stomadrager. Het is ook een zoektocht naar de acceptatie van het gat op de buik. Het boek geeft een glimlach en een frons. Het is een levens-, liefdes- en stomaverhaal in één.   

 • 'Ons leven op zijn kop'. Auteur: Hans de Back. Uitgever: Boekscout. ISBN: 9789464895919. Paperback, 134 bladzijden. Hoe je vanuit je rolstoel met optimisme 'op de been' blijft na een acuut aneurysma waarbij je een beenamputatie en een stoma krijgt. Waar lopen de patiënt en zijn partner tegenaan?

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.