Een maagstimulator is een nog experimentele techniek, en kan helpen wanneer de maag niet of niet goed het eten verteerd. Het wordt vooral geplaatst om misselijkheid en braken tegen te gaan. Bij deze techniek worden twee elektroden geïmplanteerd in de wand van de maag. Deze twee elektroden worden aangesloten op een voedingsbron en een regelaar (de neurostimulator) ter grootte van een zakhorloge, die onder de huid wordt aangebracht (meestal wat lager in de buik).

 

Werking

Het apparaat geeft licht elektrische pulsen aan je maag wat de maag stimuleert in het verteren van voedsel. Natuurlijke elektrische signalen zijn betrokken bij de werking van de maag; de theorie achter deze behandeling is dat de stimulatie van de elektrodes helpt bij het herstellen van de normale werking van de Vagus zenuw. De elektrische pulsen stimuleren de zenuwen en kleine spieren onderin de maag.

Uiteenlopende resultaten

Je ziet uiteenlopende resultaten; bij de ene persoon werkt deze stimulator heel erg goed, terwijl de ander niet veel verschil merkt. Hij wordt onder algehele narcose aangebracht en daarna zal de maagstimulator goed moeten worden ingesteld wat gebeurt met behulp van een handheld computer. Op deze manier kan hij ook, zonder een operatie, worden uitgezet. De neurostimulator moet worden vervangen indien hij leeg is. Hij gaat gegarandeerd 5 jaar mee, maar de praktijk heeft al 8-10 jaar uitgewezen. Detectiepoortjes kunnen de werking van de stimulator beïnvloeden.

 

Kijk ook eens op onze website Gastro-maatjes

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje emoticon poepjes sleutelhanger!

Stomaatje emoticon poepjes sleutelhanger

 

Word vrijwilliger!

Wij zoeken vrijwilligers!

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.