Hier hebben we apps (applicaties voor o.a. je telefoon) verzameld die handig kunnen zijn als je een stoma hebt. Kijk in de store van jouw mobiele telefoon (Android, iOS, Windows etc) of hij voor jouw mobiele telefoon beschikbaar is.

Stoma App

 

Wat? De Stoma App is door Amsterdam Medisch Centrum locatie AMC ontwikkeld samen met de Stomavereniging, Stichting Stomaatje, de Maag Lever Darm Stichting en het SIDN fonds. Het doel van de app is om volwassenen met een stoma beter te informeren en steun te bieden door direct en veilig lotgenotencontact.

Mogelijkheden? Een informatieve bron, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Het bevat een overzicht van geschikte buikspieroefeningen. Handige tips en trucs. Een veilige platform voor lotgenotencontact, waarin het mogelijk is om te kunnen chatten met lotgenoten. Een Stoma Reispaspoort, beschikbaar in 19 talen

Prijs? Gratis

Taal? Nederlands

Bijzonderheden? Zit nog in onderzoeksfase waardoor nog niet 100% van de app voor iedereen te gebruiken is. Verwachte oplevering eind 2023/begin 2024

 

 

 

StoMakker

 

Wat? De mobiele app “StoMakker” is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 18 jaar met stoma. StoMakker helpt kinderen van verschillende leeftijd om zo goed mogelijk voorbereid op de operatie te zijn waarmee een stoma wordt geplaatst. Het helpt kinderen ook om zo snel mogelijk te wennen aan het hebben van een stoma, en hier beter mee om te gaan.

Mogelijkheden? Allereerst biedt de app teksten, afbeeldingen en video’s aan over het krijgen van een stoma, over het verzorgen van en omgaan met een stoma. Daarnaast zijn er quizzen, de StoMakker-game voor kinderen onder de 12 jaar, Biedt de app lotgenotencontact via chatten, een stomapaspoort en verhalen van de kinderen die betrokken waren bij de ontwikkeling van de app.

Prijs? Gratis

Taal? Nederlands

Bijzonderheden? De app is alleen te gebruiken via een unieke persoonlijke registratiecode. Die code wordt door een zorgverlener vanuit het ziekenhuis aan het kind verstrekt, met instemming van ouders of verzorgers (onder de 12 jaar, boven 12 jaar met instemming / op verzoek van het kind zelf).

 

 

StomaWiki

 

Wat? StomaWiki is bedoeld voor stomadragers, mantelzorgers en zorgverleners en heeft als doel informatie, kennis en ervaring over het leven met een stoma toegankelijker te maken en te delen. StomaWiki is een initiatief van B. Braun Medical B.V.

Mogelijkheden? StomaWiki is een verzamelbron van informatie over het hebben van een stoma. Met tekst en infograpics. Ook kan je het assortiment van B. Braun bekijken.

Prijs? Gratis

Taal? o.a. Nederlands

 

 

 

 

OstoBuddy

 

Wat? De OstoBuddy is een trackingtool die je helpt je voorraad bij te houden, zodat je op tijd nieuw materiaal besteld. 

Mogelijkheden? Het houdt bij welke materialen je hebt gebruikt en wanneer, waardoor je een goed overzicht krijgt van de hoeveelheden die je nog in huis hebt. Wat zeker handig is als je veel verschillende stomaproducten gebruikt. Zo bestel je altijd op tijd! Ook kun je je output bijhouden, een reminder instellen voor een stomamateriaalwissel en bijhouden wanneer je welke producten hebt uitgetest met daarbij een foto van je stoma.

Prijs? Gratis

Taal? Engels

 

 

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 11 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Opblaas emoticon poepie in het zwembad

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

Vrouwenhand typt op computertoetsenbord

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

Logo: in een blauwe wimpel Design Your Stoma, boven en beneden een stippellijn die op een stickselnaad lijkt. Onderaan By Stichting Stomaatje

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.