Ervaringsverhalen oorzaken van een stoma

 

  • 'Bijzondere ervaringsverhalen ziekte van Crohn & colitis ulcerosa'. Auteur: Ingeborg Kuys. Uitgeverij: Stichting Vreemde kronkels. ISBN: 9789081281225. 208 bladzijden. Een bundeling van verhalen van Nederlandse en Belgische patiënten, zorgverleners en mensen uit de omgeving van patiënten met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Door de grote variëteit van de verhalen krijgt de lezer een indruk van hoe het patiënten met een chronische darmziekte kan vergaan. In positieve, maar soms ook in negatieve zin.

  • 'Darmkanker'. Auteur: Ingeborg Kuys. Uitgeverij: IKProductions. ISBN: 9081281232. Paperback. In dit boek wordt de ziekte darmkanker beschreven vanuit verschillende invalshoeken. Zowel patiënten als hun familieleden of vrienden vertellen hun persoonlijke ervaringen. Ook komen medische specialisten aan bod. Het boek geeft een totaal beeld van wat darmkanker inhoudt en wat de mogelijke therapieën zijn.

  • 'Crohnprinses'. Auteur: Marise May. Uitgeverij: Het Schrijversportaal. ISBN: 9461550111. Paperback, 144 bladzijden. Marise May wordt van kleuter af aan geconfronteerd met hevige buikpijnen. Op zeven jarige leeftijd wordt bij haar de ziekte van Crohn, een chronische darmaandoening, geconstateerd. Een begin van een lange reis langs vele artsen en ziekenhuizen. Crohnprinses toont het leven van Marise met al zijn ups en downs en geeft tegelijkertijd informatie over alle zaken waar iemand met de ziekte van Crohn mee geconfronteerd wordt. Maar bovenal is het een levensverhaal van een dappere vrouw, die besloten heeft dat er meer in het leven is dan de ziekte van Crohn. Met voorwoord van Prof dr Bartelsman, voormalig gastro/ enteroloog van het AMC. Marise May (1972) woont in Broek op Langedijk en heeft een dochter.

  • 'Crohn-isch geluk'. Auteur: Kathleen Rams. Uitgever: Free Muskereers. ISBN: 9048414598. Paperback. Wanneer Kathleen op vijftienjarige leeftijd de diagnose 'ziekte van Crohn' te horen krijgt, weet ze niet wat de impact hiervan is op de rest van haar leven. Deze persoonlijke getuigenis is het verhaal van haar levensweg. Ondanks de strijd tegen pijn, verdriet en onmacht weet ze de moed er in te houden en met een grote dosis doorzettingsvermogen toch haar grote droom te realiseren, namelijk mama worden. Deze levenslessen maakten haar uiteindelijk tot wie ze nu is, een gelukkige jonge vrouw. 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje emoticon poepjes sleutelhanger!

Stomaatje emoticon poepjes sleutelhanger

 

Word vrijwilliger!

Wij zoeken vrijwilligers!

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.