Verzorging

Indien je slecht kunt zien kan de verzorging een obstakel zijn. Een handigheidje om de huidplak op de juiste plek te krijgen is de volgende: Maak van pvc een buisje welke precies door de opening van de huidplaat past (dus de grootte van je stoma). Maak de randjes van dit buisje goed glad om beschadiging van de huid, stoma en/ of het materiaal te voorkomen. Nadat je de beschermfolie hebt verwijderd schuif je de huidplak over het buisje. Op de tast kan het buisje rondom de stoma worden geplaatst, waarna de huidplak op de huid wordt geschoven.

(Bron tip en afbeelding: Combicare)

 

 

Stomamateriaal

Het is handig om een tweedelig systeem te gebruiken. Hierbij hoef je de plak minder vaak te vervangen, welke het lastigst is qua verzorging. Het zakje is een stuk gemakkelijker te vervangen. Na het aanbrengen van het zakje is het belangrijk even te testen of hij goed is bevestigd door eraan te trekken. Zoek uit welk systeem je het gemakkelijkst vindt; je hebt systemen waarbij je het zakje en plak met lichte druk op elkaar kunt klikken, kunt plakken, of de zogenaamde Tupperware systemen waarbij er wat meer druk nodig is.

Indien de verzorging echt niet zelf lukt kun je hulp aanvragen van een gespecialiseerd verpleegkundige die je thuis komt helpen.

(Bron afbeelding: Dansac)

 

Lees de ervaringen van stomadragers met een extra handicap

 

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.