logo stomaatje alles over stomas

Niet te koel...

Het is verstandig om voor minstens twee weken stomamateriaal op voorraad te hebben. Wel moet je erop letten dat je het materiaal goed bewaart. Een koele, droge opslagplaats is het beste. Bewaar je materiaal dus niet ergens waar de temperatuur tot het vriespunt kan dalen. De materialen verminderen dan van kwaliteit als je ze onder te koude omstandigheden bewaart. (Merk: Nu-Hope)

 

...En niet te warm

Maar bewaar je materiaal ook niet vlakbij de verwarming of ergens anders waar het te warm kan worden. De huidplaat kan gaan smelten bij oververhitting, waardoor hij van vorm en kwaliteit verandert. Hetzelfde geldt voor de douche, daar is het te vochtig. In een warm land kun je de materialen het beste bewaren in een koeltas, maar ook 's zomers in de auto of op het strand is een koeltas verstandig. Je stomaplakken en zakken zijn onder de juiste koele en droge omstandigheden jarenlang te bewaren, tot zelfs 5 jaar.

 

 

De ervaringen van Paul:

"Ik heb altijd een noodsetje in de auto liggen. Dit toilettasje (zonder koelfunctie) lag meteen na aankoop van de auto onder de bestuurdersstoel. Gelukkig nog nooit nodig gehad. Vorige week, na 7 jaar trouwe dienst, heb ik de auto ingeruild voor een andere. Naast een gigantische berg rotzooi kwam ook het toilettasje boven water...
In die 7 jaar heeft het alles meegemaakt wat de auto heeft meegemaakt; van temperaturen van -25 graden in Wit-Rusland tot +42 graden in Italië. Dus ik dacht: "'Het zal mij benieuwen!" Ik heb deze reserve-/noodset als test thuis aangebracht. Ik had toch geen afspraken buitenshuis, dus was voorbereid op een eventuele lekkage.
Resultaat? De convex tweedelige huidplak heeft het na 7 jaar vorst, vocht en hitte perfect gedaan, kwam niet (gedeeltelijk) los en heeft zijn normale standaard tijd van 48 uur volgehouden. Bij deze mijn complimenten aan de producent!"

×