logo stomaatje alles over stomas

 

Steeds vaker worden er extra's aan het materiaal toegevoegd die goed zijn voor de huid, iets wat enorm belangrijk is bij een stoma. Soms worden er juist dingen weggelaten.

 

Alginaat

De Sensitive huidplaat van LaproCare bevat alginaat dat wordt gewonnen uit zeewier. De ingrediënten in de Sensitive huidplaat ondersteunen een snelle wondgenezing en hebben huidverzorgende eigenschappen. Het is speciaal ontwikkeld voor de zeer gevoelige of al beschadigde huid. Ook zijn alle huidplaten van LaproCare vrij van colofonium, iets waar sommige mensen niet goed tegen kunnen. Het kan roodheid, irritatie, jeuk en zelfs een overgevoeligheid veroorzaken.

 

Aloë vera

Medeco/ Salts Healthcare heeft een huidplak en fixatiestrips in het assortiment waarbij het hydrocolloïd Aloë vera bevat, wat verzachtend voor de huid werkt.

 

Ook heeft dit merk inmiddels ringen met Aloë vera in het assortiment.

 

Ceramide

De nieuwe huidplak van het merk Hollister bevat ceramide, een lipide die van nature ook in de huid voorkomt. Ceramide voorkomt uitdroging en ondersteunt de beschermende eigenschappen van de huid. De ceramide fungeert als het ware als ‘cement´ tussen de cellen, waardoor de vochtbalans beter gereguleerd wordt en de huid minder gevoelig is, aldus te lezen op de website van Hollister.

 

 

Honing

Welland heeft een Hydrocolloïde beschermring en halve maantjes met Manuka Honing, welke een antibacteriële werking heeft en zorgt voor een ontstekingsremmend effect, zo schrijft Welland.

 

Ook hebben ze inmiddels een lijn waarbij er Manuka honing in de plak is verwerk.

 

 

 

 

×