Het Stomaatje team

Hieronder het team wat een enorm grote bijdrage levert aan het bestaansrecht en de groei van Stichting Stomaatje. Dit zijn de mensen die iets voor de stomadragers en hun omgeving betekenen. Het voelt enorm dankbaar om dit vrijwilligerswerk te mogen doen in het belang van de stomadrager. Wil je ook vrijwilliger worden? Neem dan contact met ons op!

  

Suzanne

Bestuurslid 

Financieelbeheerder, systeembeheerder, relatiebeheer, contactpersoon sponsoring 

Ik ben Suus (1985) en ben vanaf het opstarten erg betrokken bij Stomaatje. Ik heb zelf geen stoma, maar wel darmprobleempjes (lactose intolerantie). Doordat ik erg handig ben met websites bouwen kon ik vanaf het begin goed helpen. Niet verwachtende dat het zo’n succes zou worden natuurlijk! Ik ben samen met Eliene de spil van Stomaatje, als zussen blijken we enorm goed samen te kunnen werken.

 

Lidy

Bestuurslid

Adviseur, Contactpersoon, Design your stoma  

Geboren als Lidy (1961) en moeder van een stomadrager. Doordat ik zelf vroeger een stichting heb opgericht, heb ik bij de opbouw van Stichting Stomaatje geholpen. Ik heb de stichting zien groeien en ben erg trots op wat er is ontstaan. Ik richt me vooral op de afdeling Design your stoma, daar ben ik de spil. 

  

Eliene

Bestuurslid

Teammanager, productontwikkelaar, Design your stoma, content creator, hoofdredacteur 

Ik ben de initiatiefneemster van stichting Stomaatje. In 2004 kreeg ik een ileostoma doordat de spieren en zenuwen van mijn dikke darm (inclusief kringspier) het niet meer deden. Het stoma betekende voor mij dat ik weer verder kon met leven, ik was en ben er dus erg blij mee! Eigenlijk ben ik banketbakker, dat was van origine mijn droombaan. Maar inmiddels heb ik mijn tweede passie ontdekt: schrijven. De websites van Stomaatje heb ik qua teksten ingevuld en onze boeken komen van mijn hand. Ik heb inmiddels de opleiding journalistiek afgerond, ben bezig met een opleiding medische terminologie en is mijn eigen boek uit "Ik leef!" uitgekomen, een geromantiseerde autobiografie.

Bert

Bestuurslid

Ik ben geboren in 1960, echtgenoot van Yvonne, vader van twee tweelingen en opa van 5 prachtige kleinkinderen. In het dagelijkse leven ben ik IT architect bij een groot mediaconcern, liefhebber van hardlopen, motorrijden en fotografie. Ik ben sinds 2015 drager van een permanent colostoma vanwege endeldarmkanker en zoals onlangs bleek het Syndroom van Lynch. Sinds de dag van terugkeer uit het ziekenhuis van de uiteindelijke operatie ben ik lid van het Stomaforum en al gauw was het me duidelijk, dat er nog aardig wat taboes rondom stoma’s te slechten zijn, dat contact met lotgenoten/stomadragers bijzonder belangrijk is en dat de behartiging van stomadrager belangen richting overheid, professionals, leveranciers e.a. meer dan noodzakelijk is. Vandaar dat ik meer wilde doen voor het Forum, maar tevens andere zaken voor Stomaatje graag oppak.

Michelle

Bestuurslid

Ambassadeur, redactieteam

Ik ben in 2015 afgestudeerd als verpleegkundige. Na mijn afstuderen ben ik in de thuiszorg terechtgekomen en nam ik de stomazorg vaak voor mijn rekening. Door een ernstige ontsteking van mijn dikke darm door de ziekte van Crohn, heb ik in 2020 zelf een half jaar met een stoma rondgelopen na het verwijderen van mijn dikke darm. Aan het einde van het jaar hebben ze in het Zuyderland te Sittard een J-pouch van mijn dunne darm gemaakt. Mijn deskundigheid over stoma's en een pouch is daardoor op professioneel vlak en op persoonlijk vlak ontwikkeld. 

 

Miranda

Moderator Facebookgroep, kinderwerkgroep 

Ik ben begonnen op het forum als moderator (forumnaam: purple, omdat mijn lievelingskleur paars is!) en inmiddels zit ik in het moderatorteam van de besloten Facebookgroep en in de kinderwerkgroep. In april 2009 was mijn dikke darm gesprongen en heb ik met spoed een ileostoma gekregen. Nog steeds is niet helemaal duidelijk of het de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa is. Ik zocht informatie over stoma’s en kwam zo op Stomaatje.nl terecht. Ik zag dat ze een forum hadden en heb me meteen aangemeld, sindsdien ben ik blijven ‘plakken’ en behoor inmiddels al meer dan 10 jaar tot het team!

 Rebecca

Redactieteam

Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. In maart 2018 is er bij mij een colostoma geplaatst in verband met chronische fissuren. Hieraan ben ik inmiddels 7 keer geopereerd en was het plaatsen van mijn stoma voor mij echt een opluchting. Vorig jaar heb ik de diagnose ziekte van Crohn gekregen en hiervoor zit ik nu in een medicijn traject. Mijn stoma heb ik onmiddellijk omarmt, geen toilet stress meer en geen pijn bij elk toiletbezoek. Ik ben heel open over mijn ziekte en stoma en bemerk dat dat het begrip vergroot. Veel mensen weten namelijk niet wat een stoma precies inhoudt. In maart 2020 ben ik gestart als vrijwilliger bij Stichting Stomaatje en dat is erg leuk om te doen! Ik ben bijna klaar met mijn opleiding tot vitaalcoach, volg tevens een opleiding tot therapiehondbegeleider, sport graag en wandel veel met mijn hond. Ik heb de tijd om dit allemaal te doen omdat ik medisch ben afgekeurd voor mijn voormalige werk bij de politie. Ik heb heel veel gehad aan de informatie van Stichting Stomaatje en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Wil

Moderator Facebookgroep

Ik ben bijna 50 jaar getrouwd met mijn allerliefste maatje. Wij hebben 2 getrouwde zoons en 1 (overleden) dochter. Ook zijn wij in het bezit van de allerliefste kleinkinderen. Mijn hobby’s zijn haken, breien, voor elk kleinkind voor elke maand een dubbel scrapbookblad maken, lange afstandroutes van 60 km en meer. Ik ben 42 jaar vrijwilliger bij het aangepaste zwemmen in ons dorp, wat ik heel leuk vind. In 1979 kreeg ik de 3e miskraam en bij de curitage daarna sneed een invallende gyneacoloog mijn blaaszenuw door. Ik kon niet meer normaal plassen, dus leerde ik zelf te katheteriseren. Dat ging prima, zelfs tijdens weer een miskraam en tijdens de laatste zwangerschap van jongste. In totaal heb ik dat 15 jaar gedaan. Daarna kreeg ik als een van de eersten in het ziekenhuis in Alkmaar een suprapubish katheter. Dat was een verbetering vond ik, vooral in de nacht, want dan ging er een nachtzak aan en hoefde ik niet meer uit bed. Ook dat ging best wel goed, al waren de wissels steeds pijnlijker en vond mijn blaas dat ballonnetje niet fijn meer. Nog een paar keer botox gehad en toen vond ik het welletjes. 5 januari 2011 kreeg ik de Bricker na een zeer lange operatie, waarbij ze na 8 uur besloten mijn blaas te laten zitten, die was teveel ingekapseld door littekenweefsel. Voor de rest gaat dat gewoon best heel goed op wat breukjes en breuken na, ik vind het leven nog steeds een feestje. 

 Rob

Moderator Facebookgroep

Ik woon samen met Karin. Sinds 2018 heb ik een ileostoma door een darmperforatie. Dit was het gevolg van de Ziekte van Crohn wat ik vanaf mijn 18e jaar al heb. Ik ben blij met mijn stoma. Ook heb ik RLS in de primaire vorm, wat er toe heeft bijgedragen dat ik sinds 2018 ook volledig werd afgekeurd. Ik kwam met Stomaatje in aanraking via het ziekenhuis. Het viel mij op dat er op de site en de Facebook groep van Stomaatje, zeer relevante informatie te vinden was wat direct te gebruiken is. Ook de zwemdag van Stomaatje vond ik spannend maar zeer succesvol. De kennismaking en gesprekken met de mensen achter de schermen hebben mij er toe bewogen om iets voor de stichting te willen doen. Er is tenslotte genoeg. Ik houd mij bezig met de Facebookgroep en denk mee bij o.a. de offline activiteiten.

 Patrick

Design your stoma en activiteiten

Doordat ik de man ben van Eliene, ben ik er ongemerkt steeds meer ingerold. Ik breng en haal o.a. de maatwerk producten van Design your stoma bij het atelier, ik help mee op de zwemdag en bij andere activiteiten en projecten. Ik vind het heel bijzonder om hierbij te mogen helpen, het geeft voldoening om dit te mogen doen voor stomadragers

  

Nathalie

Moderator Facebookgroep, Social media manager en Redactieteam 

Mijn naam is Nathalie, ik ben 49 jaar en heb 2 kinderen van 26 en 21 jaar. Ik heb sinds mijn 19de jaar de ziekte van Crohn en sinds december 2019 een ileostoma. Ik heb 25 jaar in de gezondheidszorg gewerkt en ben dit jaar afgekeurd. Ik ben moderator op de besloten Facebookgroep en help bij de social media van de stichting. Ik zit bij Stomaatje omdat ik het belangrijk vind om iets te doen met de ervaringen die ik heb, en ik hoop dat nog lang te kunnen doen.

  

Wilma

Design your stoma, haakster knuffel 

Ik ben Wilma. Ik heb drie kinderen; Teun van 29, Evalina van 27 en het kadootje Mattanya van 15 jaar. In 2017 ben ik getrouwd met Harry en verhuist naar de Parel op de Veluwe, Putten. Ik werk 3 dagen per week in Rotterdam als ondersteuningscoördinator/ aandachtsfunctionaris op de Roncalli Mavo.
Ik ben altijd creatief bezig en haken is daar een onderdeel van. Ik ben nog van de generatie handen moeten werken ;-) Mijn collega tipte mij Stomaatje nadat ik voor haar een mozaiek deken had gehaakt. Tussen de dekens door komen er nu ook konijntjes van de naald.

  

Ada

Design your stoma, haakster knuffel 

Ik ben Ada, 58 jaar. Ik ben getrouwd, heb een dochter van 27 jaar die sinds juni 2022 samenwoont met haar vriend, en een nog thuiswonende zoon van 25 jaar. Ik ben 20 uur per week werkzaam als incassomedewerkster. Mijn grootste hobby is haken en daarom heb ik destijds gereageerd op een oproep van Stomaatje. Ik heb nu, als ik het goed heb bijgehouden, 42 konijnen met stoma gehaakt. Heel erg leuk. Spannend dat we een nieuw ontwerp gaan uitproberen!

  Els

Redactieteam

Begin 2018 heb ik een colostoma als gevolg van endeldarmkanker gekregen. In de periode ervoor heb ik heel veel gehad aan de website en de Facebookgroep van Stomaatje. Een goede reden om vrijwilliger te worden bij Stichting Stomaatje.

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje emoticon poepjes sleutelhanger!

Stomaatje emoticon poepjes sleutelhanger

 

Word vrijwilliger!

Wij zoeken vrijwilligers!

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.