Ondergoed, het ligt eraan wat je prettiger vindt:

  •  Je kunt je zakje in je onderbroek dragen,
  •  Of er overheen laten hangen.

Als je de voorkeur geeft aan het zakje in je onderbroek, kun je beter hoger elastisch ondergoed dragen, zodat je zakje er helemaal in valt. Als je liever je zakje over je onderbroek draagt, moet dit laag genoeg zijn zodat dit onder de flens valt en niet dubbel klapt. (Bron rechter afbeelding: CUI onderwear)

 

Er bestaan ook slips die extra steun geven en je kunt dragen ter voorkoming van of ondersteuning bij een breuk. Dit kan corrigerend ondergoed zijn of ondergoed speciaal voor stomadragers, bijvoorbeeld te bestellen via onze webshop Design your stoma. (Merk foto onder: Comfizz)

 

Hemden

Het kan prettig zijn om een hemd onder je kleding te dragen voor net dat beetje extra steun. Het hemd kan het zakje tegen je buik drukken waardoor hij minder opvalt. Je kunt kiezen voor een normaal hemd, corrigerende hemden met net een beetje steun (gewoon te koop in de winkel) of een breukbandhemd (ter voorkoming of indien je een breuk hebt). De laatste kan ook voor vergoeding in aanmerking komen. Ook deze hemden zijn te bestellen via Design your stoma.

 

Speciale lingerie

Er bestaan winkels waar ze speciale lingerie verkopen voor stomadragers, zoals onze webshop. Ook kun je bij bepaalde bedrijven lingerie op maat laten maken. Vaak heeft deze lingerie een vakje binnenin waarin je je stomazakje kunt opbergen. Kijk voor adressen bij de links. (Ondergoed van Vanilla Blush, ook te bestellen in onze webshop

 

Er is ondergoed voor mannen (Merk: Vanilla Blush)

 

En voor vrouwen (Merk: Vanilla Blush)

 

Maar ook standaard ondergoed kan goed zitten, hieronder een aantal soorten slips die extra hoog vallen. (Afbeeldingen van Aliexpress)

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.