logo stomaatje alles over stomas

Inzamelactie's

Stichting Stomaatje zamelt op dit moment materialen in voor Oekraïne en Suriname. Lees hieronder meer over beide acties:

Oekraïne Suriname 

 

Inzameling voor Oekraïne

In 2023 zijn wij (Stichting Stomaatje) in contact gekomen met Stichting Krimpenerwaard-Oekraïne. Ronald Holkamp, Kees Stoppelenberg en Dmitry Kovtunenko uit Schoonhoven zamelen met hun stichting hulpgoederen in voor mensen en dieren die zwaar getroffen zijn in Oekraïne.

 

Wat zamelen we in:

  •  Stomamateriaal,
  •  katheters,
  •  drink- en sondevoeding,
  •  verbandmiddelen,
  •   en incontinentiemateriaal.

Dit zou voor hun een zeer welkome aanvulling zijn voor de medische materialen die ze al verzamelen. De stichting rijdt zelf naar Sosnirka in Oekraïne toe van waaruit de materialen gedistribueerd worden naar de plaatsen waar het ´t hardst nodig is.

 

Mocht jij thuis een van deze medische materialen over hebben waar je zelf niks meer mee doet, dan zou deze stichting het zeer waarderen als je het aan hun wilt doneren. Voorwaarde is dat het compleet is, zoals bijv. tweedelig stomamateriaal.

Hieronder het nieuws wat we over de actie gedeeld hebben:

 

Neem contact met ons op:

Je kunt ons mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarin je vertelt wat je aanbiedt. Dan zorgen wij dat je het adres krijgt waar je het materiaal heen kunt sturen.

 

Inzameling voor Suriname

Stichting SNF (SuriNedFoundation) is sinds 2013 actief in Suriname op het gebied van bij- en nascholingen voor zorgprofessionals. In hun onderzoek naar stomazorg in Suriname ontdekten ze dat er heel veel stomamateriaal gedoneerd wordt. Helaas is veel daarvan onbruikbaar omdat het onvolledig is of te lang daar in de warmte opgeslagen is. Omdat er kennis ontbreekt is het vaak ook lastig voor de verpleegkundige om de juiste materialen te kiezen voor de individuele patiënt. SNF is bezig om de hele keten van stomazorg te optimaliseren, niet alleen onderwijs maar o.a. ook de stomamaterialen.

 

Wat zamelen we in:

  •  Eendelig ileostoma materiaal van alle merken
  •  Eendelig stomamateriaal van het merk Welland

 

Neem contact met ons op:

Je kunt ons mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarin je vertelt wat je aanbiedt. Dan zorgen wij dat je het juiste adres krijgt waar je het materiaal heen kunt sturen.

×