Ook de zonnebank is met een stoma mogelijk. Je stomazakje en plak kunnen daar gewoon tegen, door de warmte kan het zelfs zo zijn dat je plak beter hecht. Waarschijnlijk is het zelfs 'makkelijker' zonnen onder de zonnebank dan in de echte zon, omdat het een ander soort warmte is en je minder snel zweet en daardoor minder vocht en zouten verliest. Ook kan de rand van de plak door het zweten gaan brokkelen. Daar heb je met een zonnebank allemaal geen last van. 

 

Tips

  •  Je kunt je stomazakje met een knijper bij elkaar te houden zodat de huid onder het zakje gewoon bruin kan worden.
  •  Zon niet zonder stomazakje, want dat kan het slijmvlies van de stoma uitdrogen.
  •  Let er ook op dat je het eerste half jaar na je operatie je wond beter niet kunt blootstellen aan de zon of zonnebank. Het littekenweefsel is nog te vers en kan gemakkelijk verbranden.
  •  Op je buik zonnen kan! Bijvoorbeeld door een kinderzwembandje onder je buik te leggen om zo je stoma vrij te houden. En als je er geen last van hebt kun je ook gewoon op je buik gaan liggen, met leeg zakje welliswaar.

Zonnebanken zijn net zo veilig of onveilig als de natuurzon, let op de dosis die voor jouw huidtype geschikt is! Het KWF adviseert om niet meer dan tien keer per jaar onder de zonnebank te gaan. Onder de 18 jaar is het helemaal niet toegestaan.

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 11 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Opblaas emoticon poepie in het zwembad

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

Vrouwenhand typt op computertoetsenbord

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

Logo: in een blauwe wimpel Design Your Stoma, boven en beneden een stippellijn die op een stickselnaad lijkt. Onderaan By Stichting Stomaatje

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.