Ook de zonnebank is met een stoma mogelijk. Je stomazakje en plak kunnen daar gewoon tegen, door de warmte kan het zelfs zo zijn dat je plak beter hecht. Waarschijnlijk is het zelfs 'makkelijker' zonnen onder de zonnebank dan in de echte zon, omdat het een ander soort warmte is en je minder snel zweet en daardoor minder vocht en zouten verliest. Ook kan de rand van de plak door het zweten gaan brokkelen. Daar heb je met een zonnebank allemaal geen last van. 

 

Tips

  •  Je kunt je stomazakje met een knijper bij elkaar te houden zodat de huid onder het zakje gewoon bruin kan worden.
  •  Zon niet zonder stomazakje, want dat kan het slijmvlies van de stoma uitdrogen.
  •  Let er ook op dat je het eerste half jaar na je operatie je wond beter niet kunt blootstellen aan de zon of zonnebank. Het littekenweefsel is nog te vers en kan gemakkelijk verbranden.
  •  Op je buik zonnen kan! Bijvoorbeeld door een kinderzwembandje onder je buik te leggen om zo je stoma vrij te houden. En als je er geen last van hebt kun je ook gewoon op je buik gaan liggen, met leeg zakje welliswaar.

Zonnebanken zijn net zo veilig of onveilig als de natuurzon, let op de dosis die voor jouw huidtype geschikt is! Het KWF adviseert om niet meer dan tien keer per jaar onder de zonnebank te gaan. Onder de 18 jaar is het helemaal niet toegestaan.

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje emoticon poepjes sleutelhanger!

Stomaatje emoticon poepjes sleutelhanger

 

Word vrijwilliger!

Wij zoeken vrijwilligers!

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.