Op deze pagina vind je allerlei brochures, PDF bestanden en informatieve filmpjes rondom het onderwerp stoma, darmen en de urinewegen. Deze kun je aanvragen, downloaden of bekijken. 

 • Hollister

  De peristomale huid beschermen betekent producten gebruiken die een goede hechting rond de stoma bieden en de gezonde huid bevorderen.

 • Hollister gebruikt de unieke combinatie van veiligheid en gezonde huid om huidplakken te ontwerpen die helpen een gezonde huid te behouden - waaronder het met ceramide verrijkte CeraPlus® Portfolio.

 • Wil je graag weten hoe ook jij je huid gezond kan houden, of zoek je simpelweg een antwoord op vragen die je nog niemand durfde te stellen? Bezoek dan zeker het Hollister informatiecentrum!

 •  
 • EuroTec

  Het stomazakboekje van EuroTec biedt een brede keuze aan oplossingen om optimale zorg aan uw stoma te geven. In het stomazakboekje zijn alle producten overzichtelijk weergegeven per indicatie en aan de hand van veel voorkomende problemen. Ideaal naslagwerk voor stomadragers en professionals.

   

   

 • B. Braun

  B. Braun heeft verschillende producten voor colo-, ileo- en urostomadragers, zodat er voor iedereen een passende stoma oplossing is. We hebben eendelig stomamateriaal: Softima® Active en Softima® en tweedelig stomamateriaal: Softima® Key en Softima® 3S. In de brochures lees je meer over de voordelen.

 • Wil je weten of een van deze oplossingen bij jou past? Vraag dan een gratis proefpakket aan via de link in de brochure.

 •  
 •   

 • Dansac

  Bij Dansac hebben we een hart voor jou, je stoma én je huid! Daarom bieden we, naast een breed portfolio aan huidvriendelijke producten, ook een aantal informatieve brochures aan. We zijn ervan overtuigd dat “De verzorging thuis” je op weg kan helpen om te leren hoe je je stoma het beste verzorgt en hoe je stomamateriaal aanbrengt en verwijdert.

  colostomafolder.png

  Zit je toch nog met vragen na het doornemen van de brochure, of wil je graag onze producten proberen? Neem dan zeker contact met ons op via deze link

  Neem voor vragen over producten contact op met Dansac NL. | Dansac NL 

 • Welland

  Welland heeft instructievideo's die je kunt bekijken op hun website:
   

 • MediReva

  Medireva kenniscentrum
  In het MediReva kenniscentrum laten ze je graag zien hoe je verschillende hulpmiddelen en verzorgingsmaterialen optimaal kunt gebruiken. In de instructievideo’s tonen ze een aantal veelvoorkomende basishandelingen. Kenniscentrum MediReva

 • Eakin

  Eenvoudige instructie bij aanbrengen en verwijderen van de Eakin dot®. Kijk hier voor de gehele Pagina en filmpje

   

 • Sportief bewegen  Via de website Sportzorg.nl kun je de folder "sportief bewegen met een stoma" downloaden. Hierin staan allerlei tips voor bewegen met een stoma. De folder is mede mogelijk gemaakt door Coloplast.

 

De Stomavereniging

Bij de stomavereniging kun je verschillende informatieboekjes downloaden en ook een dvd met voorlichtingsfilm aanvragen. Kijk hier voor de beschikbare brochures, boekjes en dvd en voor meer informatie over hoe je ze kunt bestellen.

 • Maag lever darm stichting

  Bij de Maag Lever Darm Stichting kun je veel verschillende soorten folders bestellen. Je kunt de folders ook gratis downloaden. Kijk hier voor alle folders.

 • Crohn & Colitis NL

   

   

   

  De Crohn & Colitis NL geeft een aantal folders, brochures, dvd's, posters en boeken uit die je gratis of tegen een kleine vergoeding kunt bestellen. Klik hier voor de bestellijst.

  Of bekijk hier de downloadpagina

   

Stomaatje Zwemdag

Zondag 11 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Opblaas emoticon poepie in het zwembad

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

Vrouwenhand typt op computertoetsenbord

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

Logo: in een blauwe wimpel Design Your Stoma, boven en beneden een stippellijn die op een stickselnaad lijkt. Onderaan By Stichting Stomaatje

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.