Op deze pagina vind je allerlei folders, pdf bestanden en filmpjes met betrekking tot het onderwerp stoma en darmen & urinewegen die je aan kunt vragen, downloaden of bekijken. 


Hollister

Op de site van Hollister vind je veel informatie over het belang van een gezonde huid voor stomadragers en vertellen we je hoe de revolutionaire huidplak CeraPlus bijdraagt de peristomale huid gezond te houden. Ook heeft Hollister een groot aantal informatiebrochures beschikbaar, die je gratis kunt aanvragen of downloaden van de site. Zoals over voeding, zwangerschap en bevalling, sport en fitness etc. Klik hier als je ze online wilt bekijken of uit wilt printen.

Instructiefilmpjes

Op de site van Hollister is daarnaast een aantal instructiefilmpjes te vinden over het aanbrengen en verwijderen van stomamateriaal. Deze filmpjes kun je op de website bekijken.

 


 

ConvaTec

Klik hier voor meer informatie.

 

 • Welland

  Welland boekje


  Boekje 'Mama...'
  Het krijgen van een stoma heeft een grote impact op het leven. Als een vader of moeder een stoma krijgt, is het belangrijk om ook de kinderen erbij te betrekken. Maar hoe vertelt u een kind wat een stoma is?
  Welland heeft in samenwerking met het Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen het boekje 'Mama jij kunt niet meer uit je billen poepen hè' ontwikkeld. Met behulp van dit boekje kunt u samen met uw kind(eren) lezen wat onder andere een stoma is, hoe de periode er rondom de operatie uitziet en welke stomamaterialen er beschikbaar zijn.
  Het boekje is gratis verkrijgbaar en kunt u hier aanvragen.

 • Mathot


  Mathot heeft een algemene folder die je als PDF online kunt bekijken: Folder Mathot 

 • Welland

  Welland heeft instructievideo's die je kunt bekijken op hun website:
   

 • MediReva

  Medireva kenniscentrum
  In het MediReva kenniscentrum laten ze je graag zien hoe je verschillende hulpmiddelen en verzorgingsmaterialen optimaal kunt gebruiken. In de instructievideo’s tonen ze een aantal veelvoorkomende basishandelingen. Kenniscentrum MediReva

 • Coloplast

  Het boekje 'Omgaan met een stoma, praktische adviezen' van Coloplast bevat korte, praktische tips en adviezen voor mensen met een stoma. Het geeft antwoord op veel voorkomende zaken waar iemand met een stoma tegenaan loopt. Onder meer over vakantie, voeding, kleding, verzorging van de stoma en weer aan het werk gaan. Vraag gratis aan!

   

 • Eakin

  Eenvoudige instructie bij aanbrengen en verwijderen van de Eakin dot®. Kijk hier voor de gehele Pagina en filmpje

   

 • B. Braun

  Be 1® is een opgevouwen stomazakje in een gesloten platte capsule. In plaats van een stomazakje op het lichaam zit er nu een ‘dekseltje’ wat de ontlasting en de geur ervan in het lichaam houdt. Dat betekent dus geen ontlasting in het stomazakje tegen het lichaam en geen geur/geluid van ontlasting of gas. Want wat er niet is kun je ook niet horen, voelen of ruiken. Download de brochure van Be 1® voor meer informatie.

  B. Braun be1  

 • Mediq

  Als u klant bent bij Mediq ontvangt u twee steunbanden per jaar. Lees meer in deze folder.

   

  mediq stomazorg steunbandage service op maat 

 • Dansac

  Bij Dansac hebben we een hart voor jou, je stoma én je huid! Daarom bieden we, naast een breed portfolio aan huidvriendelijke producten, ook een aantal informatieve brochures aan. We zijn ervan overtuigd dat “De verzorging thuis” je op weg kan helpen om te leren hoe je je stoma het beste verzorgt en hoe je stomamateriaal aanbrengt en verwijdert.

  colostomafolder.png

  Zit je toch nog met vragen na het doornemen van de brochure, of wil je graag onze producten proberen? Neem dan zeker contact met ons op via deze link

  Neem voor vragen over producten contact op met Dansac NL. | Dansac NL 

 • EuroTec

  Het stomazakboekje van EuroTec biedt een brede keuze aan oplossingen om optimale zorg aan uw stoma te geven. In het stomazakboekje zijn alle producten overzichtelijk weergegeven per indicatie en aan de hand van veel voorkomende problemen. Ideaal naslagwerk voor stomadragers en professionals.

   

   

 • Sportief bewegen  Via de website Sportzorg.nl kun je de folder "sportief bewegen met een stoma" downloaden. Hierin staan allerlei tips voor bewegen met een stoma. De folder is mede mogelijk gemaakt door Coloplast.

 

De Stomavereniging

Bij de stomavereniging kun je verschillende informatieboekjes downloaden en ook een dvd met voorlichtingsfilm aanvragen. Kijk hier voor de beschikbare brochures, boekjes en dvd en voor meer informatie over hoe je ze kunt bestellen.

 • Maag lever darm stichting

  Bij de Maag Lever Darm Stichting kun je veel verschillende soorten folders bestellen. Je kunt de folders ook gratis downloaden. Kijk hier voor alle folders.

 • Crohn & Colitis NL

   

   

   

  De CCUVN geeft een aantal folders, brochures, dvd's, posters en boeken uit die je gratis of tegen een kleine vergoeding kunt bestellen. Klik hier voor de bestellijst.

  Of bekijk hier de downloadpagina

   

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje emoticon poepjes sleutelhanger!

Stomaatje emoticon poepjes sleutelhanger

 

Word vrijwilliger!

Wij zoeken vrijwilligers!

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.