En dan volgt de uitslag….. de app voor kids met een stoma ‘StoMakker’ valt in de prijzen. Niet de 3e prijs van 50.000 euro, ook niet de 2e prijs van 75.000 euro, maar de 1e prijs van 100.000 euro!!! Met zo’n mooi bedrag kan de app worden gebouwd.

  

 

Stoma app voor volwassenen

Eliene: “Toen wij [Stichting Stomaatje] werden benaderd dat er een app werd ontwikkeld voor stomadragers vonden wij het een eer om mee te mogen denken. Zo belangrijk dat ook de stomadrager zelf meehelpt met zo’n project als dit. De app voor volwassenen is al te downloaden maar wel nog in ontwikkeling en we hopen dat er later nog mogelijkheden die we hebben aangedragen aan worden toegevoegd. Je werkt met meerdere partijen samen en er is een budget wat niet kan worden overschreden. De volwassen app is in december 2020 gelanceerd. Ook een app voor kinderen zou er komen. Geweldig, want voor kinderen is er op stoma gebied nog maar erg weinig.”

 

Wedstrijd om subsidie te verkrijgen

De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt, patiëntenorganisatie en onderzoeker. Het is een publieksprijs: iedereen mocht stemmen en het idee dat de meeste stemmen krijgt, wint. De winnaar ontvangt een bedrag t.w.v. maximaal € 100.000, bedoeld voor het realiseren van het onderzoekstraject.

 

Mediacampagne

Er werd een mediacampagne opgetuigd. Een projectteam van alle betrokken partijen hebben door hun gezamenlijke inzet zelfs enkele malen de landelijke media bereikt. Hierdoor kwam er aandacht en werden er stemmen geronseld.

 

Uiteindelijk werd er een totaal aantal van 13.000 stemmen uitgebracht. 45% daarvan op de StoMakker app en dat bleek genoeg voor de 1e plaats. Iedereen hartelijk dank voor het stemmen!

 

Meedenkers gezocht!

En nu kan de kinder stoma app StoMakker ontwikkeld worden. De projectgroep zal bestaan uit enthousiaste ouders van kinderen ouder dan 6 jaar met een stoma; én mensen die zelf op kinderleeftijd een tijdelijk of permanent stoma hebben gekregen en dit zich nog goed kunnen herinneren. Behoor jij tot die doelgroep? Lees hier meer.

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.