Februari 2023

Stichting Stomaatje is goedgekeurd bij Stichting DonateursBelangen en heeft het keurmerk ontvangen voor het ondertekenen van de Donateursbelofte.

Wat is dit voor keurmerk?

Met het ondertekenen van de Donateursbelofte beloven we dat we de 10 onderdelen naleven die Donateursbelangen belangrijk vindt. Het keurmerk geeft aan dat wij op een eerlijke, open, transparante en respectvolle manier geld inzamelen en doelmatig de geworven donatiegelden inzetten om impact te maken, en daarbij donateurgericht werken.

Donateurgericht betekent binnen de non-profit organisatie rekening houden met de wensen en voorkeuren van je donateurs. Hun privacy waarborgen, gemakkelijk kunnen opzeggen, transparantie; dit zijn een aantal onderdelen van de 10 donateursbeloften.

Waarom het keurmerk DonateursBelangen?

Het bestuur van Stichting Stomaatje zoekt naar controleerbare manieren om zo eerlijk mogelijk met de giften om te gaan en aan donateurs te laten zien dat bijna 100% naar het doel gaat. Daarom zijn wij er trots op dat we het keurmerk DonateursBelangen mogen dragen.

Stichting Stomaatje is lid van de Stichting Donateursbelangen sinds december 2022. DonateursBelangen is een organisatie die de belangen van donateurs en privacy in de gaten houdt. Voor Stichting Stomaatje een reden om zich aan te melden en te vragen wat wij nog moeten verbeteren.

Het bleek dat Stichting Stomaatje al jaren voldoet aan de eisen van DonateursBelangen. De stichting beoordeelt ons met een 9,80 in het eenmalig online doneren onderzoek 2023! Zelfs vaste donateurs die elk jaar via automatische incasso een donatie doen, krijgen eerst een e-mail van ons met de vraag of zij donateur willen blijven en of het bedrag (een maand later) mag worden afgeschreven. Het enige aandachtspunt was dat er ook een pagina moet zijn met uitleg hoe je je officieel kunt afmelden. En die pagina was snel gemaakt.

Andere keurmerken?

Al jaren kijkt het bestuur van Stichting Stomaatje uit naar de mogelijkheden tot het verwerven van keurmerken. De meeste keurmerken kosten teveel geld voor een kleine stichting als Stomaatje. Vanaf 2011 was Stichting Stomaatje aangesloten bij Health On the Net (H.O.N.code). H.O.N-code was een internationaal keurmerk dat een gedragscode had ontwikkeld voor medische websites. Aan de hand van 8 strenge ethische principes controleerde ze onze website Stomaatje.nl. We blijven ons inzetten om ons daar aan te houden.

Helaas bestaat dit keurmerk sinds half 2022 niet meer. Daarom zijn wij blij dat we ons met DonateursBelangen mogen aansluiten bij een keurmerk dat laat zien waar wij voor staan als het gaat om onze donateurs.

Door de DonateursBelangen-Badge die wij op onze website mogen gebruiken, kunnen huidige en toekomstige donateurs er zeker van zijn dat hun belangen bij ons goed beschermd zijn.

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.