logo stomaatje alles over stomas

Peggy Henselmans, werkzaam in de ouderenzorg

 Mijn naam is Peggy Henselmans. Sinds 1998 ben ik werkzaam in de ouderenzorg in verschillende functies, waarvan de laatste periode als verpleegkundige. Ik heb verschillende ervaringen in mijn loopbaan opgedaan in de revalidatie, somatische en tegenwoordig Psychogeriatrische zorg. 

De zorg voor dementerende ouderen is een enorm leuke uitdaging, omdat iedere dag anders is en je nooit weet hoe een dag van een cliënt eruit gaat zien.

In 2011 ben ik zelf trotse eigenaar geworden van een ileostoma en groeide ik al snel uit tot een ervaringsdeskundige waarin ik mijn cliënten kon helpen en bijstaan. Door zelf de ervaring te hebben hoe het is om een stoma te hebben, maar ook ervaring te hebben met verschillende soorten dementie, kan dat erg van pas komen om in bepaalde situaties oplossingen te bedenken. Omdat je weet welke middelen er bestaan met betrekking tot stomazorg maar ook welke hulpmiddelen van pas kunnen komen bij een bepaalde cliënt.

Natuurlijk is het steeds weer een uitdaging om passende oplossingen te bedenken, want geen enkele persoon met dementie, welke vorm dan ook is hetzelfde, maar dat is juist het leuke eraan!

 

Nagekeken onderwerp(en): Stoma en dementie

×