Zwemdag 2023

Sinds 2007 organiseert Stichting Stomaatje eenmaal per jaar een zwemdag voor stomadragers en hun directe omgeving. De stichting huurt een zwembad inclusief privé badmeester af, waar mensen met een stoma de privacy hebben om tussen familie, vrienden en lotgenoten de stap in het water te wagen. De voorbereidingen zijn gestart voor de 15de editie van de Stomaatje zwemdag, die op zondag 11 juni plaats zal vinden. De aanmeldperiode sluit op 31 mei om 22:00

Krijg hier een impressie van de zwemdag in 2022

Meld je aan via dit aanmeldformulier!

 

 

Alles op een rijtje

 

Meld je aan via dit aanmeldformulier!

 

Datum 15de editie Stomaatje zwemdag

Zondag 11 juni 2023 

Plaats

De Stomaatje Zwemdag wordt gehouden in Amersfoort.
- Zwembad Hoogland: Sportlaan 15, 3828 AZ Amersfoort (hoogland)
- Restaurant Feefa: Amersfoortsestraat 10, 3821 CB Amersfoort

Tijden

- Zwembad Hoogland: van 12:30 tot 16:45
- Restaurant Feefa: 17:15 tot max 20:30 (je mag vertrekken wanneer je wil)

Kosten

Zie hieronder in de tabel

Borg

Om er zeker van te zijn dat je een plekje reserveert voor onze zwemdag (want er zit een maximum aan het aantal deelnemers) en wij rekening houden met jouw komst betaal je bij het aanmelden alvast € 7,50. Een aantal weken voor de zwemdag betaal je de rest. Dit doen we vanwege het hoge aantal afmeldingen op het laatste moment bij de vorige editie.

 * Er kunnen vanwege de veiligheid maximaal 50 mensen zwemmen. Dus Vol = Vol!

 

Meld je aan via dit aanmeldformulier!

 

Korting op het eten 

Ook voor het restaurant probeert Stichting Stomaatje de kosten zo laag mogelijk te houden. We proberen voor de zwemdag 2023 sponsors te werven zodat de kosten van het restaurant lager worden voor de deelnemende stomadragers (alleen stomadragers krijgen korting). We kunnen geen garanties geven, maar de kosten in de tabel hieronder kunnen dus richting de zwemdag lager worden.
Let op! korting m.b.t. het restaurant geldt alleen als je je aanmeldt op of voor 21 mei 2023.

 

Overzicht van de kosten (2023 onder voorbehoud van prijsstijgingen):

 

Donateur / hun gast(en)

Niet-donateur / hun gast(en)

Kinderen

Zwemmen

Gratis / € 2,50

€ 7,50 / € 7,50

Tot 4 jaar gratis

Tot 12 jaar € 1,-

Eten

€ 43,00* / € 43,00

65+ = € 41,50*

€ 43,00* / € 43,00

65+ = € 41,50*

t/m 1 jaar gratis

Van 2 t/m 11 jaar 2,75 euro per jaar

* Prijzen hierboven zijn de actuele prijzen. We hebben op dit moment 3 sponsor(s). Wat een korting op de originele prijs is van 15 euro per stomadrager. Let op! korting m.b.t. het restaurant is alleen als je je aanmeld op of voor 21 mei 2023.

Meld je aan via dit aanmeldformulier!

 

Iedereen is welkom

Iedere (aanstaande of ex) stomadrager is welkom, evenals aanhang als partners, vrienden, familie en kinderen. Ook mensen die een andere techniek hebben gekregen zoals een pouch, continent stoma of voedingssonde, zijn van harte welkom. En zwem je liever niet? Je kunt ook alleen komen eten, of tijdens het zwemmen een kijkje komen nemen want er is een hele gezellige wachtruimte met uitzicht op het zwembad.

Daar doen we het voor!

Als je hoort dat er zelfs een stomadrager aanwezig was die voor het eerst in 18 jaar weer durfde te zwemmen. En meteen de week erna, omdat ze over de drempel heen was, is gaan zwemmen met vriendinnen. Dan word je als vrijwilliger met de neus op de feiten gedrukt dat we dit vooral moeten blijven organiseren!

 

Zwembad

De Zwemdag vindt net als vorige jaren plaats in zwembad Hoogland in Amersfoort:

  •  Hoogland heeft een 25 meter bad (van 130 cm tot 200 cm diep)
  •  en een bad van 12 meter (van 20 cm tot 120 cm diep), ideaal voor kinderen die meekomen
  •  Zodra de groep voor ons klaar is, hebben we het gehele pand voor ons alleen
  •  Ben je minder mobiel? Geen probleem! Zwembad Hoogland beschikt over een mindervalidekleedruimte, een zwembadlift en een luie trap om makkelijk in het water te komen. Er zijn zwembadrolstoelen te leen
  •  Ook zijn er kluisjes te gebruiken voor 50 cent (die je na afloop weer retour krijgt)
  •  Het parkeren is gratisZwemdag 2023

In de kijkruimte waar we verzamelen, zorgen we voor een hapje en een drankje. Ook verzorgen we bij elke zwemdag een andere spreker die iets vertelt rondom het onderwerp stoma. Zo is vorig jaar Mirjam te gast geweest, oefentherapeute en zelf een stoma. Ze gaf een enorm interessante lezing over je buikspieren, een breuk en tillen. We zij een stuk wijzer geworden over onze buikspieren en de druk die erop komt te staan. De oefening hoe je het beste kunt opstaan en kunt gaan zitten was echt verhelderend!

 

Donateurs zwemmen gratis

Stichting Stomaatje probeert de kosten zo laag mogelijk te houden, die van het zwembad kunnen we dekken door de sponsoring en giften.

  •  Donateurs zwemmen daarom ook dit jaar gratis en krijgen 5 euro korting per persoon op maximaal 1 extra volwassenen en 2 kinderen tot 12 jaar.
  •  Voor een ieder die zich opgeeft maar geen donateur is kost de entree tot het zwembad € 7,50 euro per persoon, ook de mensen die je meeneemt.
  •  Kinderen tot 4 jaar zwemmen gratis en kinderen van 4 tot 12 jaar zwemmen voor 1 euro.

* We willen dat zoveel mogelijk stomadragers de kans krijgen om te zwemmen en beperken daardoor de groepsgrootte tot 2 volwassenen plus 2 kinderen (tot 18 jaar).

 

Uiteten

Na het zwembad gaan we naar restaurant Feefa in Amersfoort voor een hapje en een drankje. Hier heb je de mogelijkheid om ervaringen te delen, tips uit te wisselen en gezellig na te babbelen met de aanwezigen. Mensen kunnen er ook voor kiezen alleen naar het restaurant te komen en het zwembad over te slaan.

 

Zwemdag Sponsors 2023:

 

 

 

Een Stomaverpleegkundige is aanwezig namens:

  

Mirjam van Oefentherapie Cranendonck geeft een beweegles 

 

Wil je de zwemdag sponsoren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 11 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Opblaas emoticon poepie in het zwembad

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

Vrouwenhand typt op computertoetsenbord

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

Logo: in een blauwe wimpel Design Your Stoma, boven en beneden een stippellijn die op een stickselnaad lijkt. Onderaan By Stichting Stomaatje

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.