logo stomaatje alles over stomas

 

Zwemdag 2024

Sinds 2007 organiseren we een zwemdag voor stomadragers en hun directe omgeving. We huren een zwembad inclusief privé badmeester af, waar mensen met een stoma de privacy hebben om tussen familie, vrienden en lotgenoten de stap in het water te wagen. Na het zwemmen gaan we een hapje eten. De voorbereidingen zijn gestart voor de 17de editie van de Stomaatje zwemdag, die op 30 juni 2024 plaats zal vinden. 

Cor: "Beste mensen, dank voor de uitnodiging voor de jaarlijkse zwemdag. Graag wil ik laten weten dat dit initiatief geweldig is. Twee jaar geleden heb ik meegedaan en ik zag dat zwemmen goed kan met een stoma. Ik ben intensief gaan zwemmen, drie keer in de week en zelfs zwemles genomen. Ik geniet nu enorm van het water. En mijn conditie is sterk toegenomen!"

 

 

Krijg hier een impressie van een vorige zwemdag!

Meld je aan via dit aanmeldformulier!

 

 

Alles op een rijtje

 

Datum 17de editie Stomaatje zwemdag

Zondag 30 juni 2024 

Plaats

De Stomaatje Zwemdag wordt gehouden in Amersfoort.
- Zwembad Hoogland: Sportlaan 15, 3828 AZ Amersfoort (hoogland)
- Restaurant Feefa: Amersfoortsestraat 10, 3821 CB Amersfoort

Tijden

- Zwembad Hoogland: van 12:30 tot 17:20 uur
- Restaurant Feefa: 17:45 tot max 20:15 uur (je mag vertrekken wanneer je wil)

Gastspreker

-Kelly Eerdekens van Bellawear: Kelly is moeder, onderneemster en stomadrager. Ze zal haar verhaal vertellen hoe ze op 24-jarige leeftijd een stoma kreeg en waar deze levensingrijpende gebeurtenis haar vandaag gebracht heeft. Ze vertelt hoe Bellawear is ontstaan. Opgericht door en voor stomadragers. Steunondergoed, hulpmiddelen, badmode, oplossingen voor tijdens intieme momenten… Ze beantwoordt graag al jullie vragen en zal die dag ook badmode bij zich hebben, mocht je nog op zoek zijn naar een oplossing om te gaan zwemmen. komt vertellen over o.a. zwemkleding.

Kosten

Zie hieronder in de tabel

Inschrijfgeld

Om er zeker van te zijn dat je een plekje reserveert voor onze zwemdag (want er zit een maximum aan het aantal deelnemers) en wij rekening houden met jouw komst betaal je bij het aanmelden alvast € 7,50 inschrijfgeld. Een aantal weken voor de zwemdag betaal je de rest. We zijn helaas genoodzaakt om het inschrijfgeld in te houden bij een afzegging. Ook kan het zijn dat er
wijzigingskosten in rekening worden genomen, enkel wanneer er kosten zijn gemaakt die niet meer ongedaan gemaakt kunnen worden.

 * Er kunnen vanwege de veiligheid maximaal 50 mensen zwemmen. Dus Vol = Vol!

 

Meld je aan via dit aanmeldformulier!

 

 

Korting op het eten 

We proberen jaarlijks voor de zwemdag sponsors te werven zodat de kosten van het restaurant lager worden voor de deelnemende stomadragers (alleen stomadragers krijgen korting). We kunnen geen garanties geven, maar de kosten in de tabel hieronder kunnen dus richting de zwemdag lager worden.


 

Meld je aan via dit aanmeldformulier!

 

Overzicht van de kosten (2024 onder voorbehoud van prijsstijgingen):

 

Donateur / hun gast(en)

Niet-donateur / hun gast(en)

Kinderen

Zwemmen

Gratis / € 2,50

€ 7,50 / € 7,50

Tot 4 jaar gratis

Tot 12 jaar € 1,-

Eten

€ 10,00 / € 43,00

65+ = € 10,00 / € 41,00

€ 15,00 / € 43,00

65+ = € 15,00 / € 41,00

t/m 1 jaar gratis

Van 2 t/m 11 jaar 3,00 euro per jaar

* Prijzen hierboven zijn de actuele prijzen. We hebben op dit moment 4 sponsor(s).   

  

Wil je ook de zwemdag sponsoren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Iedereen is welkom

Iedere (aanstaande of ex) stomadrager is welkom, evenals aanhang als partners, vrienden, familie en kinderen. Ook mensen die een andere techniek hebben gekregen zoals een pouch, continent stoma of voedingssonde, zijn van harte welkom. En zwem je liever niet? Je kunt ook alleen komen eten, of tijdens het zwemmen een kijkje komen nemen want er is een hele gezellige wachtruimte met uitzicht op het zwembad.

 

Daar doen we het voor!

Als je hoort dat er zelfs een stomadrager aanwezig was die voor het eerst in 18 jaar weer durfde te zwemmen. En meteen de week erna, omdat ze over de drempel heen was, is gaan zwemmen met vriendinnen. Dan word je als vrijwilliger met de neus op de feiten gedrukt dat we dit vooral moeten blijven organiseren!

 

Zwembad

De Zwemdag vindt net als vorige jaren plaats in zwembad Hoogland in Amersfoort:

  •  Hoogland heeft een 25 meter bad (van 130 cm tot 200 cm diep)
  •  En een bad van 12 meter (van 20 cm tot 120 cm diep), ideaal voor kinderen die meekomen
  •  Zodra de groep voor ons klaar is, hebben we het gehele pand voor ons alleen
  •  Ben je minder mobiel? Geen probleem! Zwembad Hoogland beschikt over een mindervalidekleedruimte, een zwembadlift en een luie trap om makkelijk in het water te komen. Er zijn zwembadrolstoelen te leen
  •  Ook zijn er kluisjes te gebruiken voor 50 cent (die je na afloop weer retour krijgt)
  •  Het parkeren is gratisGastspreker

In de kijkruimte waar we verzamelen, zorgen we voor een hapje en een drankje. Ook verzorgen we bij elke zwemdag een andere spreker die iets vertelt rondom het onderwerp stoma. Zo is een keer Mirjam te gast geweest, oefentherapeute en zelf een stoma. Ze gaf een enorm interessante lezing over je buikspieren, een breuk en tillen. Ook gaf ze een beweegles in het zwembad, gericht op je buik en core. We zijn een stuk wijzer geworden over onze buikspieren en de druk die erop komt te staan. De oefening hoe je het beste kunt opstaan en kunt gaan zitten was echt verhelderend!

 

Donateurs zwemmen gratis

Stichting Stomaatje probeert de kosten zo laag mogelijk te houden, die van het zwembad dekken we door de sponsoring en giften.

 

  •  Donateurs zwemmen daarom ook dit jaar gratis en krijgen 5 euro korting per persoon op maximaal 1 extra volwassenen en 2 kinderen tot 12 jaar.
  •  Voor een ieder die zich opgeeft maar geen donateur is kost de entree tot het zwembad € 7,50 euro per persoon, ook de mensen die je meeneemt.
  •  Kinderen tot 4 jaar zwemmen gratis en kinderen van 4 tot 12 jaar zwemmen voor 1 euro.

* We willen dat zoveel mogelijk stomadragers de kans krijgen om te zwemmen en beperken daardoor de groepsgrootte tot 2 volwassenen plus 2 kinderen (tot 18 jaar).

 

Uiteten

Na het zwembad gaan we naar restaurant Feefa in Amersfoort voor een hapje en een drankje. Hier heb je de mogelijkheid om ervaringen te delen, tips uit te wisselen en gezellig na te babbelen met de aanwezigen. Mensen kunnen er ook voor kiezen alleen naar het restaurant te komen en het zwembad over te slaan.

 

Zwemdag Sponsors juni 2024:

 

 

Een Stomaverpleegkundige is aanwezig namens:

  

 

 

 

Wil je de zwemdag sponsoren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

×