Endeldarm en kringspier leiden eigen leven

Linda, ileostoma door obstipatie: Ik krijg elke drie maanden botox ingespoten. De botox behandeling is te vergelijken met een gewone prik, niet echt heel pijnlijk. De redenen dat ik botox krijg ingespoten is omdat mijn endeldarm en sluitspier een beetje een eigen leven leiden. Door de botox komt daar rust in en krijg ik er zelf weer controle over. Zonder botox heb ik dit namelijk niet. Ze spuiten dit in mijn kringspier. Deze injecties zijn redelijk goed te doen het voelt aan als een vervelende prik.

Verbetering na een paar weken

Ze spuiten dit meestal in op de POK [poliklinisch ok], maar nu komende keer zelfs op de poli chirurgie. Dus het is komen en weer gaan. Voor ik echt verbetering merk, ben ik toch wel een aantal weken verder. Of ze moeten het net voor de periode inspuiten dat het uitgewerkt raakt. Botox werkt een maand of 3 en daarna verliest het langzaam zijn werking. Ik merk dan ook dat ik langzaamaan weer de klachten terug krijg. Ik heb er echt baat bij om dit om de 3 maanden te herhalen.

Elke drie maanden

De begeleiding is, wat de botox behandelingen betreft, wel oké. Ik moet binnenkort terug om het resultaat van nu te bespreken en dan gaan we als het goed is meteen de nieuwe behandeling inplannen, dat zouden we dan elke 3 maanden blijven herhalen.

 

Deel ook je ervaringen!

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.