"Lieve mensen, ik lees al die berichten van iedereen op de besloten Facebookgroep en wat kom je toch een hoop ellende tegen. Daarom wil ik dit ook even delen. De sex is niet meer zoals voorheen. Zelf geef ik er niet meer zoveel om maar mijn man is nog maar 46 jaar en toen het allemaal begon was hij dus nog maar 36 jaar. Ik vind dat zelf heel jong om bijna geen sex meer te hebben. Onze relatie gaat buiten dat heel goed omdat het in een huwelijk niet alleen draait om sex maar wel om genegenheid en wederzijds respect.

Nu heb ik veel dingen geprobeerd om de pijn te verzachten en er zelf ook nog een beetje van te kunnen genieten, allerlei zalfjes en glij-middeltjes. Ik ben altijd heel open voor het probleem geweest bij mijn huisarts.

Nadat ik een fistel had en de thuiszorg kwam spoelen met antibiotica heb ik dat probleem ook met haar besproken en en zij raadde mij instillagel aan. Nadat besproken te hebben met de huisarts kreeg ik het gewoon op recept. Instillagel gebruiken ze voornamelijk om de urinewegen te verdoven om een katheter in te brengen. Mijn ondervinding is dat het makkelijk is in te brengen, het verzacht de pijn en het heeft geen nadelig effect bij mijn man.

Dus mijn advies is maak het bespreekbaar bij je huisarts. Ik kan me niet voorstellen dat er hier niet meer vrouwen last van hebben na de bestralingen in dat gebied. Geen enkele arts wist wat ze hiermee aan moesten. Zelfs de gynaecoloog niet. Het heeft bij mij 7 jaar geduurd en ik vind het jammer dat het zo lang heeft moeten duren.

Succes allemaal. Lieve groeten Connie."

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.