"Ik ben Jaime, 31 jaar en heb een ileostoma, door de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, dat is niet 100% zeker. Ik kreeg een scopie door mijn stoma om te kijken of er geen ontstekingen zaten. Bij een scopie door de stoma gaat de voorbereiding anders dan door de anus. Ik heb twee verschillende voorbereidingen gehad. Om alleen het eerste stuk bij de stoma te bekijken, hoefde ik geen Klean-Prep te gebruiken! De ene keer kreeg ik twee klysma’s in de stoma met een lang slangetje eraan. Dat werd een smeerboel, na het inspuiten spoot het er zo weer uit, maar ik was wel schoon!

 

En de andere keer een voorbereiding met een irrigatieset. Dat is een set met een conus (zo’n tuutje die op de stoma gezet wordt) met een waterzak, dat ging heel gemakkelijk. Die waterzak bleef ook tijdens de scopie zitten omdat je aan de bovenkant een opening hebt waar ze zo bij kunnen. Bij mij werd er een kinderscopie gebruikt, omdat mijn ingang nauw is/was. De scoop gaat in de stoma en als je geen roesje hebt, kun je meekijken op het scherm. Ik heb wel voor een roesje gekozen. Als ik een sigmoïdoscopie krijg (onderzoek van de endeldarm), kijk ik wel mee. Ik vind het interessant om te zien en de pijn valt reuze mee. Ik ervaarde de scopie erg goed. Vooral de mensen van de scopie afdeling kunnen je goed geruststellen en zijn heel aardig. De uitslag was goed en er waren geen ontstekingen zichtbaar."

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.