"Ik ken Stomaatje omdat ik (54 jaar) in de zomer van 2008 een ileostoma heb gekregen, deze is in het voorjaar van 2009 weer verwijderd/ teruggelegd. Enkele jaren later kreeg mijn moeder een darmoperatie. In 2011 later kreeg zij een stoma, ook een ileostoma. Mijn moeder is inmiddels 87 jaar. Zij verzorgt haar stoma altijd zelf, in het begin geholpen door de thuiszorg (een paar weken) en ik ondersteun haar. Ik knip de zakjes op maat (stoma met een rare eivorm), ik let op haar huid en bestel de materialen. En dat gaat heel goed. Alleen had zij veel last van ballonvorming. Dus een aantal andere merken zakjes geprobeerd (ze wil alles proberen) en nu hebben we een oplossing gevonden. Wellform heeft een Osto-EZ-Vent. Dit filtertje plak je op het zakje en je prikt dan het stoma zakje door, dopje dicht.

Als ik nu de zakjes voor mijn moeder knip wordt het een soort productielijntje. Het kost wat meer werk om de filtertjes aan te brengen. Maar in het gebruik is het handig: mijn moeder loopt even naar buiten/ of naar het toilet om de lucht uit haar zakje te halen en is blij met hoe het werkt. Minder lekkages omdat de druk er makkelijk af kan, geen geknoei met het zakje helemaal open maken ( ze heeft een eendelig systeem)."

Stien

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.