Voor mijn operatie ging ik samen met mijn vrouw regelmatig naar het zwembad. Nadat ik weer een beetje was opgeknapt wilde ik weer gaan zwemmen en misschien later ook weer eens naar de sauna gaan. Na een half jaar ben ik gaan zwemmen met een groep kankerpatiënten in een verwarmd groot bad (32 graden) onder leiding van een fysiotherapeut.

De eerste keer was ik nogal zenuwachtig en had van alles thuis laten komen om maar geen lekkages te krijgen. Ik had de hele boel afgeplakt met ronde pleisters en heb de stap gewaagd om te gaan zwemmen. Na een half uur voelde ik dat er wat los zat en ging vlug uit het water. Uiteindelijk bleek dat alles los zat behalve mijn stomazakje, niks mee aan de hand. De pleister eraf gehaald en weer met een beetje schrik gaan zwemmen en ondertussen hopend dat het stomazakje maar niet los zou laten. Maar de plak bleek zelfs vaster dan normaal te zitten.

De daarop volgende keren dat ik ging zwemmen gewoon mijn stomazakje aan en verders niets afgeplakt. Nog nooit last gehad dat mijn stomazakje los ging zitten. Na een jaar zijn wij ook weer op vakantie gegaan naar vakantieparken. Daar ging ik gewoon zwemmen. Ik had in de tussentijd ook twee zwembroeken op maat laten maken, dit zijn zwembroeken met een hoger model en komen daardoor tot net boven de rand van mijn stomazakje. Het valt helemaal niet op als je er mee gaat zwemmen, er zijn zelf mensen geweest die vragen waar deze te koop waren vanwege het mooie model dat ze dit vonden.

 

Deel ook je ervaringen!

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Activiteiten enquête

Wij horen graag waar de behoeftes van stomadragers liggen bij het meedoen aan activiteiten, en dat kan van een koffieochtend zijn, lasergamen of iets stomagerelateerds en alles daartussenin!

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.