logo stomaatje alles over stomas

Voor mijn operatie ging ik samen met mijn vrouw regelmatig naar het zwembad. Nadat ik weer een beetje was opgeknapt wilde ik weer gaan zwemmen en misschien later ook weer eens naar de sauna gaan. Na een half jaar ben ik gaan zwemmen met een groep kankerpatiënten in een verwarmd groot bad (32 graden) onder leiding van een fysiotherapeut.

De eerste keer was ik nogal zenuwachtig en had van alles thuis laten komen om maar geen lekkages te krijgen. Ik had de hele boel afgeplakt met ronde pleisters en heb de stap gewaagd om te gaan zwemmen. Na een half uur voelde ik dat er wat los zat en ging vlug uit het water. Uiteindelijk bleek dat alles los zat behalve mijn stomazakje, niks mee aan de hand. De pleister eraf gehaald en weer met een beetje schrik gaan zwemmen en ondertussen hopend dat het stomazakje maar niet los zou laten. Maar de plak bleek zelfs vaster dan normaal te zitten.

De daarop volgende keren dat ik ging zwemmen gewoon mijn stomazakje aan en verders niets afgeplakt. Nog nooit last gehad dat mijn stomazakje los ging zitten. Na een jaar zijn wij ook weer op vakantie gegaan naar vakantieparken. Daar ging ik gewoon zwemmen. Ik had in de tussentijd ook twee zwembroeken op maat laten maken, dit zijn zwembroeken met een hoger model en komen daardoor tot net boven de rand van mijn stomazakje. Het valt helemaal niet op als je er mee gaat zwemmen, er zijn zelf mensen geweest die vragen waar deze te koop waren vanwege het mooie model dat ze dit vonden.

 

Deel ook je ervaringen!

 

×