Toch wel pijnlijk

Rolf: Ik heb nu 2 behandelingen met permanente laserontharing achter de rug. Het zullen er 5-6 in totaal gaan worden. Het bevalt goed! Alleen staat overal op internet dat het nagenoeg pijnloos is, in mijn geval gaat dit zeker niet op. De tranen staan soms in mijn ogen. Dit duurt gelukkig maar 2 seconden en dan is het weer over. Per haar voelt het als een elastiekje, maar ze pakt een stukje groter dan een vierkante centimeter in 1x en dan zijn dat dus 4-5 haren en 4-5 elastiekjes. En de huid rondom de stoma is sowieso al gevoeliger. Auw! Gelukkig is de totale oppervlakte niet te groot.

 

Resultaat is boven verwachting

Het resultaat is tot nu toe boven verwachting. Normaal moet ik toch geregeld scheren, nu was er nagenoeg geen groei na de eerste keer. Er zit nog wel iets van haar, maar dit is fijn van structuur. Veel haar is gewoon verdwenen. Al met al denk ik zeker dat ik er veel baat bij ga hebben. Binnenkort volgt behandeling nummer 3.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Ik ga voor de behandeling naar de wc, maak alles rondom mijn stoma heel goed schoon en doe er een nieuw zakje op. Dan ga ik naar de laserkamer en verwijder ik dit stomazakje ook. Dan hoef ik niet zo veel meer schoon te maken, ik doe dat liever in alle rust. Ik maak van een gaasje een cilindertje dat ik over het stoma heen druk. Hieromheen wordt gelaserd. Ze lasert het oppervlakte dat ik heb geschoren. Je kunt dus zelf kiezen hoe groot je het oppervlakte wilt hebben. Het duurt nog geen 2 minuten in totaal. Dit is het voordeel van een groter laser oppervlak in 1x.

 

Het vervolg

Ik heb nu in totaal 5 behandelingen gehad. Ze duurden maar een paar minuutjes per keer. Zoals eerder gezegd, pijnloos was het zeker niet. Op sommige plaatsen was het echt een tranentrekker. Dit zal toch met de huid te maken hebben, waar altijd maar een plak op zit. Het resultaat is naar mijn idee erg goed. Er groeien nog wel een paar haren, maar deze groeien veel langzamer dan eerder. En het zijn er maar een stuk of 10. Ik hoef deze nog maar 1x in de 2 maanden ongeveer weg te scheren. Terwijl ik voor die tijd 1x in de 2 weken een heleboel haren moest wegscheren! Uiteindelijk was het 't zeker waard. En alles gelukkig op kosten van de verzekering.

 

Deel ook je ervaringen!

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.