logo stomaatje alles over stomas

 

In onze zoektocht naar hoe je met je stomamateriaal het beste om kunt gaan in alle (temperatuur)omstandigheden hebben wij accessoires voor stomamateriaal gezocht en getest. Want koude was niet zo erg, maar als je stomazakjes of de huidplaten van het tweedelige systeem (te lang) in de warmte (ruim boven kamertemperatuur) hebt liggen, gaan ze ‘zweten’ en plakken ze aan elkaar. Soms zijn ze zelfs niet meer bruikbaar. Dus hoe ga je die vervoeren in warmte? Vooral in de zomer of in warme streken als er geen stopcontact is om iets op gekoelde temperatuur te houden?

FRIO Astrid Euro

Al weer jaren geleden ontdekten we producten van ‘FRIO Astrid Euro’. Het was ontwikkeld om insuline op de juiste temperatuur zo’n 48 uur gekoeld te kunnen houden en vervoeren. Wij zagen een kans en vroegen of wij enkele modellen van hen mochten testen.

EXPEDITIE model

Toen wij de aanwijzingen opvolgden op de verpakking en de kristallen van de binnenste tas gelijkmatig verdeelden en ongeveer een kwartier in koud water legden, zodat het opzwol en een gel wordt, en daarna even met rust lieten, merkten we dat het van binnen iets vochtig is. Dus deden we het eendelige stomazakje of de huidplaat (van het tweedelige systeem) in een plastic afvalzakje, want bij vervanging van je stomazakje heb je toch een afvalzakje nodig om je volle zakje weg te kunnen gooien. Het merk heeft diverse modellen, maar wij hebben in de tests gezien dat alleen het EXPEDITIE model aan de maten voldoet om de eendelige stomazakjes of de platen van de tweedelige systemen te kunnen bergen. De maat van dit tasje laat 1 à 3 platen toe en dan is ie vol. Daarna gaat de binnenste zak in de buiten tas en kun je het is je tas meenemen waar je normaal al je spullen in meeneemt.

VELE KLEUREN

Inmiddels zijn er vele kleuren buitentasjes te verkrijgen, dus kijk op de foto welke kleur je het meeste aanspreekt. Het is niet goedkoop, maar het is een goede oplossing om je platen gekoeld te kunnen vervoeren zonder stroom. De binnenste tas kan weer in het water gelegd worden als de gel zich weer tot kristallen gaat veranderen en de koeling dus niet meer optimaal is. Dan is het in 4 à 5 minuten alweer geactiveerd. Zolang de kristallen tot gel vormen functioneert de koeling. Door de koeltas te laten ademen, aan de buitenlucht in contact te laten komen, kan het verdampen van het vocht in de binnenste tas plaatsvinden.

STRAND of VAKANTIE

De koeltas kan urenlang in de bagage worden vervoerd. Misschien is het een idee om bij een bestelling van stomamateriaal ook een doosje te laten om verpakken tot gesealde een-verpakkingen eendelige stomazakjes of huidplatenplaten van de tweedelige systemen. Zo heb je sneller je tasje klaar voor vertrek. Je stomamateriaal mag wel in koeltas of koelkast worden verplaatst, maar dit tasje mag NOOIT in de koelkast worden gelegd.

 

Je kunt de koeltasjes ook via ons bestellen! (zonder verzendkosten)

Bestel nu 

 

 

 

 

×