Ik ben Marc, 55 jaar en geopereerd vanwege kanker. Inmiddels ben ik daar vrij van verklaard. Kon ook niet anders, na wat er allemaal weggehaald was. laughing

 

Eliene: Laatst werd de pagina 'Vergoedingen' gedeeld op de Facebookpagina van Stichting Stomaatje. Een stomadrager kwam via die pagina op een oudere blog van mij terecht over de bezuinigingen van de zorgverzekeraars. Deze gaf aan dat dit een verouderde blog is en inmiddels alles goed is geregeld. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Nee, ik vind van niet. Als je ziet wat er allemaal voor en achter de schermen in stomaland gebeurt, word ik daar wel ongerust van. De zorgverzekeraar heeft alle macht en beslist over de rug van de stomadrager.

Eliene: Ik voel me veilig en vertrouwd in het ziekenhuis. Zelfs als ik in het zoveelste ziekenhuis lig dat ik niet ken. Want door mijn lastige dossier heb ik al heel wat ziekenhuizen in Nederland en ook over de grens gezien. Al onnoemelijk vaak ben ik geopereerd, voornamelijk aan mijn buik. Vond ik vroeger 1 nacht in het ziekenhuis al veel, nu draai ik mijn hand niet meer om voor een week of langer. Al vond ik die 2 maanden wel aan de lange kant. Je ondergaat het, je geeft je eraan over en vecht om weer te herstellen.

Esther: Ik ben de trotse moeder van twee heerlijke pubers: Floor en Meike. Meike kampt haar hele leven al met zeer hardnekkige obstipatie. Haar darmen zijn te wijd, te kronkelig en te lang, en ze heeft een mega rectum. Sinds haar tiende is ze eigenaar van Henkie 1 (spoelstoma/chait) en Henkie 2 (colostoma).

Bert: Mijn naam is Bert, 62 jaar en inmiddels meer dan 37 jaar getrouwd met mijn eerste en enige grote liefde Yvonne. Verder ben ik vader van 2 (!) tweelingen en een bijzonder trotse opa. Ik heb sinds 2015 een colostoma door endeldarmkanker, wat later het syndroom van Lynch bleek te zijn

Eliene: Vorig jaar, toen mijn stoma volwassen werd, heb ik een stukje geschreven over het volwassen worden van dat rode bewegende bolletje op m'n buik. Ook schreef ik hoe blij ik ben met mijn stoma. Met daarbij een vrolijk feestelijke afbeelding van mij met wat slingers en een ballon.

Eliene: Ik heb al vele operaties in een lange lijst van verschillende ziekenhuizen ondergaan, maar dit was de eerste waarbij er werd gevraagd of ik rondom de operatie muziek wil luisteren door middel van een leen tablet en koptelefoon. Ja graag! Heel erg benieuwd en ook nieuwsgierig wat dat met en voor me doet!

Eliene: Al 15 jaar lang zoek ik naar iemand met gelijkenissen. Die ook zijn of haar toekomst in één klap in elkaar zag storten. Die nog steeds bezig is met de complicaties van dat ene medische ‘foutje’ en die daar nog steeds de lasten van moet dragen. Naar iemand met dezelfde ervaringen, die ik 15 jaar geleden had en die ik nu nog steeds heb door de gevolgen daarvan.  

Eliene: Hij (of zij?) is volwassen geworden, nu ik nog :P Het heeft me mijn leven weer teruggegeven, nog steeds ben ik blij met m'n zakkie. Schamen? Voor m'n stoma? Niets om me voor te schamen, het is een geweldige oplossing zodat je nog een toekomst hebt.

Eliene: In 2 maanden tijd! Ik kan het iedereen aanraden, al is er wel wat doorzettingsvermogen voor nodig en zijn er wat punten waar je rekening mee dient te houden. En ook voor je omgeving kan het zwaar zijn.

Stomaatje Zwemdag

Zondag 11 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Opblaas emoticon poepie in het zwembad

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

Vrouwenhand typt op computertoetsenbord

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

Logo: in een blauwe wimpel Design Your Stoma, boven en beneden een stippellijn die op een stickselnaad lijkt. Onderaan By Stichting Stomaatje

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.