logo stomaatje alles over stomas

Naam Uitleg naam  
Vriendje "Uiteindelijk geaccepteerd"
Wuppie Was niet van plan om mijn stoma een naam te geven, vond dat onzin. Maar toen ik hem voor het eerst zag, een prachtig, stoer kleintje, zei ik: ‘Ooo wat is ie mooi, het is net een Wuppie….’ En Wuppie is het gebleven.
Annabel want: Het is niets zonder jou :-))
iloontje Vanwege een ileostoma. Dit heb ik ook verstuurd op de geboorte kaartjes haha. Mijn iloontje is geboren op 30 sept '14
Pink Vanwege de donkerroze kleur heb ik haar de naam van mijn favoriete zangeres gegeven; een kleine, stoere vrouw die altijd zichzelf is gebleven en zo zie ik mijzelf ook wel. Ook in haar liedjes vind ik veel kracht en steun (ballads), en heel veel vrolijkheid en kop op mentaliteit in haar up-temponummers.
Japie Op 30 mei 2012 kreeg ik vanwege endeldarmkanker mijn tijdelijke ileostomaatje. Het was vrij snel duidelijk dat hij Japie ging heten. Na 6 maanden ging Japietje weg en ondanks het wennen in het begin was ik daar toch ook heel verdrietig over. in juli 2013 bleek een rectumamputatie nodig en kreeg ik op 10 juli een definitief colostoma. Eerst vond ik haar een Emma, maar dat is zo plechtig. Nu heet ze
pruttel Omdat hij soms pruttelt . Helaas soms ook op momenten dat het niet goed uitkomt bijvoorbeeld bij het bezoek van een ballet voorstelling
Octo Octo (piemelneus) van SpongeBob De kids hebben deze naam bedacht. De stoma zou er veel op lijken...
Zeeuws knopje Mijn stoma is mijn Zeeuws knopje, ik ben Zeeuwse, vandaar
Zakkelien Mijn stoma heet Zakkelien. Die naam kwam als eerste bij me op na de operatie.
Suus Mijn stoma heeft een koosnaam gekregen : Suus Dank zij haar kan ik verder gaan met leven en genieten.
Roosje mijn kleindochters hebben het altijd over mijn roosje!!!! dus noemen wij het ook zo.
Poepelotje Mijn ileostoma noem ik Poepelotje. Ze poept behoorlijk veel, vandaar die naam. mijn urinestoma noem ik Plasselientje. Ook zij produceert heel wat liters per dag maar ik mag haar graag omdat ze mijn leven teruggaf!
Pippi Mijn colostoma heet vanaf de operatie: Pippi. Van het tv programma: Pippi Langkous. Ze zei vaak: 'ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan.' En ze bemoeit zich overal mee. Tijdens gesprekken geeft zij vaak haar mening door te gaan pruttelen. Na het eten laat ze weten dat zij lekker heeft gegeten.
Janus Janus - mijn nieuwe anus :). Ik zag m er nog niet bijstaan, al zie ik wel ook veel andere mooie namen en verhalen. Laten we vooral de humor erin houden!
GEHEIME ZENDER!!! Is ontstaan na uitleg wat een stoma is aan mijn kleindochtertjes. Maar om andere mensen te zeggen dat oma een zakje poep aan haar buik had hangen vonden ze raar, dus spraken we af dat we tegen iedereen zouden zeggen: mijn oma heeft een geheime zender!!!
Gurbe Ik zei tegen de thuiszorg 3 jaar geleden na de operatie dat mijn stoma een Friese naam moest hebben, Gurbe zei ze direct. Oké zodoende, kunnen mensen mij vragen hoe gaat het met je en Gurbe ?
Thing Ik noemde mijn stoma (Indiana Pouch) in het begin altijd 'dat ding'. Dit was vooral in de tijd dat ik het allemaal nog niet geaccepteerd had. Gaandeweg werd Thing (van de Adams Family). Ik ben nl. ook liefhebber van Fantasy, waaronder de serie Wednesday.
Suus Ik heb mijn stoma suus genoemd. Ik vond dat een lief koos naampje.
Etter Ik heb hem zo genoemd omdat ik onverwachts geopereerd ben, en daarbij is het een problematische stoma. Continue lekkages, huid helemaal kapot en pijnlijk. En als ik hem verzorg dan blijft die etterig doen.
Elio Heb nu sinds 2 weken ileostoma en zijn naam is 'Elio' of ik zeg wel eens 'mijn eliooke'! In het begin vond ik hem maar een vies ventje, maar het went wel snel.
humpie dumpie Heb mijn ileo stoma nu 10 jaar en vanaf dag 1 noem ik hem humpie dumpie waarom geen idee vond wel grappig
Chanel Gewoon...alles wat eruit komt stinkt verschrikkelijk. Chanel is mijn favoriete parfum en een gewone naam vond ik maar niks. Chanel dus, naar mijn favoriete parfum, maar ook mijn vriendin die me het leven heeft gered. Chanel staat al 25 jaar aan mijn zijde, en heeft me nog niet in de steek gelaten.
Knorrie Deze naam heb ik mijn stoma gegeven toen die dubbelloops was en op een varkensneusje leek. Ik ben en blijf het stoma knorrie noemen ondanks die nu eindstandig is
Bop Bewust onbewust poepen
BBB BBB; buitenboordblaasje
Kunstkont (spreekt voor zich denk ik...)
Harm Toen ik net een stoma had hielp mijn man me met het verwisselen van de plak. Uiteraard begon het stoma net te produceren, bijna over zijn handen. Toen zei ik: Stay out of harms way (blijf uit de gevarenzone) Sindsdien heet mijn stoma Harm.
Mick Toen ik in het ziekenhuis lag en net mijn stoma had gekregen, vertelde iemand me dat ik mijn stoma een naam moest geven. Eerst vond ik het een raar idee maar uiteindelijk besloot ik het toch te doen. Dus zat ik een aantal seconden naar mijn nieuwe stoma te kijken terwijl de perfecte naam in me opkwam: Mick. Genoemd naar Mick Jagger. Want het leek net alsof de lippen van Mick uit mijn buik staken
naar de chirurg vernoemd die hem heeft aangelegd. Toen ik hoorde dat ik een tijdelijke ileostoma kreeg heb ik m'n stoma ook een naam gegeven. Ik heb de stoma naar de chirurg vernoemd die hem heeft aangelegd. Binnenkort ben ik de stoma kwijt en het kan goed zijn dat ik hem nog ga missen ook, heeft toch ruim 3 maanden op mijn buik gezeten.
Snuit en spuit Snuit is de naam van mijn ileostoma, omdat hij op een neus lijkt. Spuit is de naam van mijn urostoma, omdat hij precies gaat spuiten als ik mijn zakje wil verwisselen. Ik noem ze SS als afkorting.
Pruttelroosje Schoot me gister ineens te binnen. Had de dag ervoor pittige gegeten waardoor die gisteren maar bleef pruttelen.
pietje prut pietje prut waarom ja dat kwam vanzelf omdat hij soms pruttelt
Joep (poep) en Freddy (fistel) Onze zoon Jarne is 4 jaar, en heeft nu een half jaar een stoma,en daarnaast een slijmfistel. Moeilijk te benoemen. Dus gelijk kregen ze beiden een naam: Joep (poep) en Freddy (fistel). Als we nu bij de chirurg voor controle komen, vraagt die aan Jarne, en hoe gaat het met Joep en Freddy?
Sportuitlaat Omdat ik me nogal bezig houd met motoren en auto's, vond ik het wel grappig om mijn stoma Sportuitlaat te noemen. Gewoon een stukje van mijn eigen lijf gepimpt. En een tekst voor op mijn zakje zou dan zijn: Biohazzard, creation of new species in progres met zo'n biohazzard logo er bij.
De nooduitgang Omdat het ook werkelijk zo is.
Roosje Piestmetstraal Net als mijzelf moest mijn urostoma een voor- en achternaam krijgen. Het is een mooi roosje en aangezien ze een flinke straal kan produceren als ik aan het verschonen ben....
Willempie Naar het liedje van André van Duin. Willempie hoor je overal, het is en blijft een raar geval. Iedereen in mijn omgeving weet wie ik bedoel als ik zeg: Willempie heeft aandacht nodig of Willempie is weer vervelend. Vreemden weten niet wat ik bedoel, maar mijn man weet genoeg.
Fred Mijn urostoma heet Fred, omdat alle dieren van de familie van mijn echtgenoot zo heten. Mijn colostoma heet Steve, genoemd naar iemand die ik ken en behoorlijk vies is.
Chanel nr 5 Mijn stomazakje gaat binnenkort Chanel nr 5 heten. Waarom??? Omdat veel mensen bij het woord stoma denken dat er vaak een vieze geur vanaf komt! Dat is natuurlijk grote onzin dus vandaar een HEERLIJKE naamgeur. Groetjes van een bijna stomadraagster uit de Betuwe.
Roosje Mijn stoma noem ik roosje omdat het echt op een klein roosje lijkt.
Angus Mijn stoma is naar mijn zoon Angus genoemd. Naar een opening die ik niet meer heb! (hint: haal de G weg ;)
Vlinder Mijn stoma heet vlinder omdat de betekenis toepasselijk is in mijn leven vlinder staat voor: transformatie,leven,dood en wederopstanding
Vesuvius Mijn stoma heet Vesuvius, omdat hij op de meest onverwachtse momenten hevig losbarst!
Stompie Mijn stoma heet Stompie. Een verbastering van stompje wat betekent een overschietend eindje. De rest is gelukkig binnen gebleven, die doen het grote werk. Stompie hoeft alleen maar te spugen. Soms
Stommy Mijn stoma heet Stommy. Ik vond het in het begin nog al stom...
Stinkerbell Mijn stoma heet Stinkerbell.... omdat ik helemaal gek ben van Tinkerbell en ja, nu stink ik soms beetje dus word het Stinkerbell... !!!
Roosje Mijn stoma heet Roosje. Als Roosje moppert dan zeg ik: laat dat nu Roosje! Ik weet dat jij mij begeleidt tot aan de dood.
Jantje Mijn stoma heet Jantje. Dit naar de schrijver Jan Wolkers met het boek Een roos van vlees. Overigens is het al Jantje 2,( Jantje 1 heb ik 3 maanden gehad) en ik heb hem al bijna 2 jaar.
humpie dumpie Mijn stoma heet humpie dumpie omdat hij zo klein is en negen van de tien keer zijn eigen leven leidt.
Pagina 1 van 2
×