Design Your Stoma kan drukte weer aan dankzij samenwerking atelier, 7 februari 2014

 

Bergambacht MKB vriendelijkste gemeente? Stichting Stomaatje merkt dit ook! Dankzij de gesponsorde samenwerking met kledingreparatiebedrijf ROBIJN kan afdeling Design Your Stoma weer volledig open en dankzij de sponsoring-in-natura van diverse bedrijven in Bergambacht kan de prijs van een stomahoesje of -band betaalbaar blijven.

 

 

“Onvoorstelbaar, maar wij konden de vraag niet meer aan zoveel belangstelling is er voor onze producten,” vertelt Eliene Roelse, oprichtster van Stichting Stomaatje. “Wij bieden exclusieve maatwerkproducten voor mensen met een stoma, uniek in Nederland. En dat was te merken door de enorme stroom van bestellingen. De behoefte is groot.”

 

“Hoewel begonnen in 2006 onder een andere naam, werd in januari 2008 de welbekende zwarte website met roze bloem gelanceerd en ging de naam over in ‘Design Your Stoma’. Er was veel media-aandacht voor dit mooie initiatief. Zo kwam het in februari 2008 voorbij, inclusief modeshow, in het BNN programma ‘Je Zal Het Maar Hebben’, stond het uitgebreid in het Algemeen Dagblad en was het onverwachts te zien in het tv programma ‘4 in het land’. En naaister Ingrid vertegenwoordigde Design Your Stoma in de promotiefilm bij het winnen van de Niek de Jongprijs. ”

 

“Alles begon met één naaister. Tot dit echt te druk werd, de bestellingen liepen storm. Toen werd besloten te zoeken naar meer naaisters en zelfs coupeuses die het Designteam konden versterken. Allemaal vrijwilligers die hun medestomadragers willen helpen. Hierdoor konden we de hoesjes en de banden opsplitsen; elke naaister kreeg een eigen lijn. Maar regelmatig moesten wij een of meerdere van die lijnen stilzetten omdat de wachttijd te ver opliep. ”

 

“Het afgelopen jaar hebben we alle opties op een rij gezet. We willen namelijk de kwaliteit en continuïteit waarborgen voor de stomadrager (klant) en zijn we op zoek gegaan naar oplossingen. We konden het verkopen aan een bedrijf die het commercieel wilde gaan aanpakken, een optie waarbij wij grote zorg hadden dat het waarschijnlijk geen maatwerk zou blijven. Eén van de andere opties was om in zee te gaan met een naaiatelier en zelf de opdrachten er steeds brengen en ophalen en voor de verzending zorgen naar de stomadragers. Toen Bergambacht een nieuw bedrijf aan de Hoofdstraat 30 rijk werd, Robijn, hebben wij gevraagd of de bedrijfsleider belangstelling had met ons in zee te gaan? Er werden proefopdrachten gebracht en samen gekeken hoe wij de opdrachten voortaan moeten gaan aanleveren.”

 

“Vanaf 1 februari heeft het bestuur van Stichting Stomaatje een contract ondertekend met ROBIJN. Voortaan zullen onze stomabanden en -hoesjes exclusief door dit atelier worden vervaardigd. Het assortiment van Design Your Stoma bestaat op dit moment uit stomahoesjes voor elk soort stoma, PEG hoesjes (voor mensen met een voedingssonde welke via de buikwand direct in de maag, of verder, is geplaats), dagelijkse stomabanden en zwem & sauna stomabanden. We gaan nu zorgen dat onze vertrouwde luxebanden, de stomabanden waarmee we ooit begonnen, weer vervaardigd gaan worden en verwachten ook deze lijn binnenkort weer open te kunnen stellen. Wat zou het geweldig zijn als we daarna aan de slag kunnen met de vele ideeën die nog bij ons op de plank liggen. Want daar krijgen we nu eindelijk de ruimte voor: het ontwikkelen van de nieuwe producten.”

 

Kijk voor meer informatie op www.designyourstoma.nl
www.facebook.com/Designyourstoma

 

 

 

<-- Terug

 

Stomaatje Zwemdag

Zondag 30 juni organiseren wij weer een zwemdag voor stomadragers en hun naasten, kom jij ook?

Een impressie van de zwemdag

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.