logo stomaatje alles over stomas

Al meer dan 10 jaar heeft Stichting Stomaatje poppen met een stoma in hun assortiment die je via hun website aan kunt schaffen. De poppen worden vanuit het Verenigd Koninkrijk en Amerika geïmporteerd. Nu de ene samenwerking stopt en de Brexit het allemaal erg ingewikkeld en duur maakt, heeft de stichting een eigen knuffel ontwikkeld. Ook zal er een pop komen met stoma om samen met de knuffel de 2 poppen die ze hadden te vervangen

In al die jaren hebben ze al vele mensen geholpen; een opa die aan zijn kleinkind wil vertellen dat hij een stoma gaat krijgen en dit met behulp van een pop van Stomaatje doet, een zorginstelling dat een jong persoon met een verstandelijke beperking op een laagdrempelige en speelse manier wil voorbereiden dat er een stoma zal worden aangelegd en het meisje in het ziekenhuis voelde zich minder alleen nu haar knuffel ook een stoma met zakje heeft.

In samenwerking met vrijwilligers worden er knuffels gehaakt. De stichting kreeg toestemming van Stip en Haak om het patroon van hun konijn te gebruiken en daar een stomaatje aan toe te voegen. De knuffel is te verkrijgen in 3 verschillende kleuren en bij de bestelling kunnen mensen aangeven of de stoma links, rechts of 2 stoma’s moet bevatten. In de toekomst hopen ze nog meer technieken en soorten stoma’s te kunnen ontwikkelen bij deze knuffel, omdat ze merken dat daar behoefte aan is.

Ter ere van de lancering van deze 3 kleuren knuffelkonijnen met stomaatje was er een namenwedstrijd. De 3 leukste namen geven zij ook echt aan de betreffende kleur knuffel en dit komt in de webshop te staan bij het product en bij andere online uitingen. Ook ontvangen de 3 winnaars uiteraard de kleur knuffel waarvoor zij de naam hebben bedacht. Zie hier de uitslag

Een ding is misschien nog wel belangrijk om te vermelden. Stichting Stomaatje maakt geen winst maar werkt kostendekkend, en kan de knuffels dus niet gratis weggeven. Wel gaat van iedere knuffel 2,50 euro naar een project binnen de stichting om voor kinderen iets te ontwikkelen.

Hier kun je de knuffel vinden: link webshop

  • Knuffel met 1 stomaatje 9,95 excl. verzending
  • Knuffel met 2 stomaatjes 10,95 excl. verzending

 

 

×