logo stomaatje alles over stomas

Lotgenotencontact is onmisbaar

Onze besloten Facebookgroep van Stichting Stomaatje heeft sinds kort maar liefst 2000 leden! Allemaal lotgenoten die elkaar hier vinden en elkaar steun bieden, tips geven en ervaringen delen. Hoe het ooit begon en hoe het er nu voor staat is een wereld van verschil. We blikken daarom graag even terug op de geschiedenis van ons digitale bestaan en de vele ontwikkelingen die we hebben doorgemaakt.

 

 

 

Het Stomaforum, een platform van lotgenotencontact en informatie-uitwisseling

In 2009 begonnen we met het opzetten van een Stomaforum. Niet alleen leden van Stomaatje, maar ook professionals en anonieme bezoekers van onze website konden hier terecht voor vraag, antwoord, geruststelling en ook gezelligheid en humor. Hoewel het forum nog steeds bestaat, zien we dat de laatste jaren de activiteit hier steeds minder wordt doordat iedereen zijn plek in de Facebookgroep heeft gevonden. Dit forum is wel van grote invloed geweest op het groeien van onze stichting. We zijn daarom ook blij om te zien dat leden van het forum nog net zo actief zijn op de besloten Facebookgroep.

De besloten Facebookgroep

Hoewel de Facebookgroep van Stomaatje pas 4 jaar geleden is opgericht, is de groep voor de meeste leden al lang niet meer nieuw. Toch vinden dagelijks lotgenoten hun weg naar deze groep en komen zo in contact met elkaar. Er worden moeilijke, leuke en verdrietige berichten gedeeld, waar altijd door velen op wordt gereageerd. Zoals een van onze leden zei “Als ik alles alleen van de stomaverpleegkundige zou hebben moeten leren, echt, dan zou ik me onzeker en alleen hebben gevoeld.”

Samen staan we sterker

Zonder al jullie enthousiasme en betrokkenheid hadden we natuurlijk nooit op deze manier zoveel mensen dagelijks kunnen bereiken. Berichten zoals “elkaar laten zien dat een stoma niet bepaalt wie we als mens zijn” en “ik voel mij niet alleen, ik voel mij gesteund”, maakt voor ons duidelijk hoe belangrijk deze groep is en zal blijven. Wij als vrijwilligers worden ontzettend blij van deze ontwikkelingen, omdat het voor ons telkens weer bevestigt waarom we doen wat we doen. We hopen dat we nog lang steun bij elkaar mogen vinden, lotgenotencontact is onmisbaar. Op naar de 3000 leden!

Onze besloten Facebook groep kun je vinden op: https://www.facebook.com/groups/Stomaatje

×