Stomaatje lanceert een nieuw product: PEG hoesjes, 21 maart 2013

 

Design your stoma, een afdeling van Stichting Stomaatje, breidt zich uit met een nieuwe lijn hoesjes: PEG hoesjes. Hoesjes voor een voedingsstoma (inputstoma) die via de buikwand direct in de maag (of verder) zijn geplaatst.

 

Design your stoma creëert met een aantal coupeuses –zelf een stoma of hier direct bij betrokken- op maat gemaakte producten voor stomadragers. De stichting kijkt naar waar behoefte aan is, en probeert hiervoor een geschikt product te ontwikkelen. De coupeuses, allen vrijwilligers, vinden het een eer om voor hun lotgenoten iets moois te maken.

 

Vanaf het moment dat een van onze coupeuses meemaakte dat haar kind een voedingssonde kreeg, ontstond het idee om hiervoor een hoesje te gaan ontwerpen. Dit zijn hoesjes voor een voedingssonde die via de buikwand direct in de maag (of verder) zijn geplaatst. Zeker voor kinderen is het heel leuk om van een gezellige print een hoesje te plaatsen om hun voedingskatheter, die tevens maagsappen kan opnemen. Tijdens het ontwerpen hebben wij veel hulp gehad van ervaringsdeskundigen. Het prototype is eerst uitvoerig getest.

 

Design your stoma begon met hoesjes in allerlei printen en soorten stoffen voor om een stomazakje. Inmiddels is de afdeling uitgebreid met luxe banden, banden voor dagelijks gebruik en zwem&saunabanden. En nu breiden we het assortiment weer verder uit met: PEG hoesjes! Voor de PEG hoesjes zijn alle stoffen van katoen, comfortabel en goed te wassen (maagsappen bijten uit). Ze zijn niet geschikt voor een button. We hopen hier weer veel mensen en kinderen blij mee te kunnen maken.

 

Doordat er veel vraag is naar onze producten en we nog vele ideeën zouden willen ontwikkelen, zoeken we mensen met naaiervaring die ons team, als vrijwilliger, zouden willen komen versterken: http://www.stomaatje.nl/stichtingstomaatje/vacatures/305-naaisterdesign.html

 

Voor meer informatie zie: www.designyourstoma.nl

 

 

Ontvang een sleutelhanger!

Word nu donateur en ontvang een Stomaatje druppie of poepie sleutelhanger!

Druppie en poepie sleutelhanger met logo van Stichting Stomaatje

 

Activiteiten enquête

Wij horen graag waar de behoeftes van stomadragers liggen bij het meedoen aan activiteiten, en dat kan van een koffieochtend zijn, lasergamen of iets stomagerelateerds en alles daartussenin!

 

Doneer je ervaringen!

Deel je ervaringen voor onze website!

 

Design Your Stoma

Neem een kijkje in onze webshop!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!


We versturen 4-6 nieuwsbrieven per jaar. Je kunt je afmelden door in de nieuwsbrief op de afmeld link te klikken. privacybeleid

Foutje gezien op Stomaatje.nl?

Help Stichting Stomaatje haar website verbeteren. Meld het via dit formulier.